Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Prunus
vragen? 0344 22 81 00

Prunus kopen diverse soorten direct van eigen kwekerij

Prunus is een verzamelnaam voor de Sierkers maar ook voor de Laurier. In deze categorie kunt u beide Prunussen vinden met de vele soorten die daarbij horen. Zo kunt u kiezen voor de rijkbloeiende rode Sierkers, Prunus serrulata 'Kanzan' of totaal wat anders bijvoorbeeld de Bolkers, Prunus eminens 'Umbraculifera'. De Prunus Laurier is een totaal andere boom/struik, deze word veel gebruikt voor hagen en zijn bij ons leverbaar in verschillende soorten. Prunus laur. 'Rotundifolia' en Prunus lusitanica 'Angustifolia' (ofwel de portugese laurier) zijn bij ons veel verkochte Laurieren.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Prunus

Prunus is een verzamelnaam voor de Sierkers maar ook voor de Laurier, in deze categorie kunt u beide Prunussen vinden met de vele soorten die daarbij horen.

Prunus Sierkers

De Prunus Sierkers is een veelgebruikte boom voor de particuliere tuin, maar komt ook staan deze vaak in parken en lanen. Mede door de vele soorten en variaties van de Prunus is deze boom zo populair. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende vormen van de kroon die de Prunus kan hebben. Naast dat de Prunus een vaasvormige of losse brede kroon kan krijgen, zijn ze ook verkrijgbaar in zuilvorm, treurvorm en bolvorm. Veel Prunus soorten krijgen in de herfst een kenmerkende rode kleur. Naast de kroon en het blad word de Prunus uiteraard het meeste gebruikt om zijn bloesem, ook dit kent vele variaties. Denk bijvoorbeeld aan de grote roze trossen van de Prunus 'Kanzan' of de kleine maar rijke bloesem van de bolkers, Prunus eminens 'Umbraculifera'. Ook kent de Prunus soorten die in de winter al beginnen met bloeien, de Prunus subhirtella 'Autumnalis' is hier een voorbeeld van. Op onze kwekerij telen we nog veel meer soorten Sierkersen:

Prunus 'Accolade'

Prunus 'Nigra'

Prunus 'Nigra' meerstammig

Prunus 'Pandora'

Prunus 'Spire'

Prunus eminens 'Umbraculifera' 

Prunus serr. 'Amanogawa' (Zuilkers)

Prunus 'Kanzan'

Prunus 'Autumnalis Rosea' 

Prunus subhirtella 'Autumnalis'

Prunus Yedoensis

Prunus 'Umineko'

Prunus 'Kiku-shidare' 

Prunus Padus (vogelkers)

Prunus cerasifera 'Nigra' 

 

Eigenschappen Prunus sierkers.

 

Bladverliezend

Groeit uit tot 6 á 8 meter hoog

Prunus sierkers geeft geen vrucht

Zeer winterhard

Groeit het beste op goed doorlatende bodem

 

Prunus Laurier

De Prunus laurier is een veelgebruikte groenblijvende haagplant in de Nederlandse tuin. Mede doordat de Prunus Laurier snel groeit en goed snoei verdraagt is deze uitermate geschikt voor het gebruik als haag. Doordat de Prunus Laurier groenblijvend is in de winter, heeft u het hele jaar privacy van deze plant. U kunt daarnaast kiezen of u bijvoorbeeld liever een Laurier heeft met wat kleiner blad zoals de Prunus lusitanica 'Angustifolia' of juist erg groot blad zoals de Prunus laur. 'Rotundifolia'. De Prunus laurier is er dus in verschillende varianten met ieder zijn unieke eigenschappen:

Prunus laurocerasus Rotundifolia

Prunus laurocerasus Novita

Prunus laurocerasus Caucasia

Prunus lusitanica 'Angustifolia'

Kant en klaarhaag Prunus lusitanica Angustifolia

 

Eigenschappen Prunus laurier.

 

Zeer geschikt als haag

Bladhoudend, dus ook in de winter mooi groen.

Snelgroeiend

Verschillende soorten te verkrijgen

Redelijk winterhard