Prunus
Verzamelnaam voor sierkersen én laurieren.
Prunus is een zeer groot geslacht van bomen en planten, waar zowel Sierkersen als Laurieren onder vallen. Sierkersen zijn prachtige eyecatchers, die je tuin transformeren in een warme bloemenzee. Met een Laurierkers aan de andere kant creëer je bijvoorbeeld een wintergroene, natuurlijke haag. Kortom, laat je verrassen door de veelzijdigheid van onze mooie én onderhoudsvriendelijke Prunus bomen, struiken en planten!
Prunus
Van hoog naar laag sorteren
Prunus
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Prunus

Prunus is een verzamelnaam voor de (Japanse) Sierkers maar ook voor de Laurier, in deze categorie kun je beide Prunussen vinden met de vele soorten Prunus bomen en planten die daarbij horen. De Prunus is dan ook een erg grote en gevarieerde soort. Zo zijn er bladverliezende bomen, maar ook groenblijvende bomen met heesters en bomen. De bladeren van de prunus bomen zijn ovaal tot langwerpig en zijn vaak niet perse van de grootste sierwaarde tot de bomen. Echter is dat bij de groenblijvende bomen in de prunus categorie anders. Een groenblijvende Prunus is bijvoorbeeld de Laurierkers Otto Luyke (prunus Laurocerasus Otto Luyke), Laurierkers gajo Leilaurier, Portugese Laurier haag of de Prunus lusitanica Angustifolia. De prunus bomen kunnen zowel kleien bomen als grote bomen zijn. Ook zijn er de bladverliezende Prunus soorten. Zo is er de Japanse Sierkers accolade, met prachtige roze bloemen die in het vroege voorjaar al verschijnen. Zo zijn er nog veel meer Japanse Sierkersen zoals de Prunus Cerasifera igra, Prunus Autmnalis Rosea, Prunus Serrulata, Prunus Kiku-Shidare of de Prunus Yedoensis die echt prachtig zijn in elke soort tuin. Veel van de Japanse sierkers soorten bloeien uitbundig in het voorjaar. De Prunus Autumnalis bloeit in de winter en is dan ook een vroege bloeier. In het vroege voorjaar haal je met de Prunus Autumnalis dus al veel sierwaarde in de tuin. Tevens bloeit deze soort ook nog eens erg lang! De bloemen groeien niet alleen aan de takken van de boom, maar ook op de kale stam. Deze bomen krijgen prachtige bloesem, maar dat is zeker niet hun enige sierwaarde. Veel prunus soorten hebben ook een prachtige schors met een koperrode schilferachtige bast. Bestel prunus soorten, of één van onze andere bomen en vaste planten, gemakkelijk online via onze webshop. Met één van onze betalingsmogelijkheden kun je veilig betalen. Kies ervoor om de bestelling thuis te laten bezorgen óf afhalen bij onze kwekerij.

Ook Portugese Laurier soorten vallen onder de verschillende soorten Prunus. Zo kun je een prachtige Laurier haag maken van de groenblijvende Laurier haag Leilaurier of de Portugese Laurier haag. Ook bolvormige bomen zoals de Prunus Kanzan, Bol Laurier Etna of Prunus Nigra dakvorm vallen onder deze soort en zijn prachtig in de tuin.

Prunus Sierkers

De Prunus Sierkers is een veelgebruikte boom voor de particuliere tuin, maar komt ook staan deze vaak in parken en lanen. De Prunus soorten kunnen in zowel grote tuinen als kleine tuinen goed gedijen. Mede door de vele soorten en variaties van de Prunus is deze boom zo populair. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende vormen van de kroon die de Prunus kan hebben. Naast dat de Prunus een vaasvormige of losse brede kroon kan krijgen, zijn ze ook verkrijgbaar in zuilvorm, treurvorm en bolvorm. Veel Prunus soorten krijgen in de herfst een kenmerkende rode kleur. Naast de kroon en het blad wordt de Prunus uiteraard het meeste gebruikt om zijn bloesem, ook dit kent vele variaties. Denk bijvoorbeeld aan de grote roze trossen van de Prunus 'Kanzan' of de kleine maar rijke bloesem van de bol kers, Prunus eminens 'Umbraculifera'. Ook kent de Prunus soorten die in de winter al beginnen met bloeien, de Prunus subhirtella 'Autumnalis' is hier een voorbeeld van. Uiteraard hebben we naast de Japanse Sierkersen nog veel meer planten en bomen in ons assortiment. Op onze kwekerij telen we nog veel meer soorten Sierkersen:

 

Eigenschappen Prunus sierkers.

De Prunus sierkers soorten zijn ontzettend populair dankzij de fantastisch mooie bloesem in het vroege voorjaar. Sommige Prunus sierkersen we hebben bijvoorbeeld prachtige roze bloemen in verschillende tinten en andere witte bloemen in verschillende tinten. Zo is er bijvoorbeeld de Prunus Kanzan met knalroze bloemen of juist de Prunus Autumnalis Rosea met lichtroze bloemen. De Prunus Taikhaku heeft zijn juist weer crèmekleurige bloemen. Zo zijn er verschillende soorten sierkersen en is er voor ieder wat wils. De sierkersen zijn bladverliezend en groeien gemiddeld uit tot 6 à 8 meter hoog. Daarnaast geeft de Prunus sierkers geen vrucht maar is hij wel zeer winterhard. Het liefst staat de boom op een zonnige of halfschaduw standplaats op een goed doorlatende bodem. De sierkers is niet alleen erg mooi maar heeft ook nog eens weinig onderhoud nodig.

Prunus Laurier

De Prunus laurier is een veelgebruikte groenblijvende haagplant in de Nederlandse tuin. Mede doordat de Prunus Laurier snel groeit en goed snoei verdraagt is deze uitermate geschikt voor het gebruik als haag. Doordat de Prunus Laurier groenblijvend is in de winter, heb je het hele jaar privacy van deze plant. Je kunt daarnaast kiezen of je bijvoorbeeld liever een Laurier heeft met wat kleiner blad zoals de Prunus lusitanica 'Angustifolia' of juist erg groot blad zoals de Prunus laur. 'Rotundifolia'. De Prunus laurier is er dus in verschillende varianten met ieder zijn unieke eigenschappen:

 

Eigenschappen Prunus laurier.

De Prunus Lusitanica Angustifolia is beter bekend als de Portugese Laurier. De Portugese Laurier is een groenblijvende soort met kleine donkergroene bladeren. De Roze bladstelen van de Laurier plant zorgen voor een luxueuze uitstraling. De dichtheid van de Laurier maakt het een geschikte haagplant. De Portugese Laurier groeit snel en bloeit elk jaar weer prachtige witte bloemetjes met een heerlijke geur. De prachtige bloemen zijn niet alleen populair bij mensen maar ook bij bijen en vlinders. De bloemen maken in het najaar plaats voor rode bessen, die in de winter zwart kleuren. De beste zijn dan weer populair onder de vogels. De groenblijvende haagplant heeft verschillende voordelen. Zo is de haagplant smal en hoog, wat zorgt voor een goede en beschutte plek in zowel kleine tuin als grote tuinen. De heg neemt dan ook weinig ruimte in beslag. De haag is niet alleen wintergroen maar ook winterhard en heeft weinig onderhoud nodig. De Portugese Laurier is er in verschillende soorten, bekijk hier de Portugese Laurier soorten.

Prunus kopen bij Bomenenzo.nl

Bij Bomenenzo.nl hebben wij een ruim assortiment aan Prunus soorten, deze kun je gemakkelijk online kopen. Zo hebben wij niet alleen Japanse sierkersen (prunus soorten), zoals de Prunus serrulata Kanzan, Prunus Laurocerasus, Prunus lusitanica, Japanse sierkers Prunus Serrulata Ukon, Prunus lusitanica Angustifolia of de Japanse sierkers Otto Luyken, maar ook vele andere bomen en vaste planten. Zo hebben wij ook Meerstammige bomen, kleine bomen, grote bomen, kant-en-klare hagen, mediterraanse bomen, exotische planten en bomen, groenblijvende bomen, fruitbomen in vele verschillende vaste planten. Niet alleen onze Prunus soorten zijn divers, maar ook al onze andere vaste planten zijn erg divers. Zo is er voor ieder wat wils! Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze kant-en-klaar hagen, vaste planten, Japanse esdoorns, exotische planten en bomen of de meerstammige boom Amberboom, kleine bomen of juist grote bomen. Bekijk alle bomen en planten via onze website. Je kunt de bomen en planten uit ons assortiment, maar ook accessoires zoals boom palen een aanplant grond, online kopen. Zie je op tegen het aanplanten van jouw bestelling? Geen probleem, dit kunnen wij voor je doen. Bekijk hiervoor onze aanplantservice! Je bestelling kun je veilig betalen via één van de verschillende betalingsmogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om uw bestelling thuis te laten bezorgen, zo krijg je een gratis bezorging bij besteding vanaf €300,- euro, maar je kunt er ook voor kiezen de bestelling af te halen bij onze kwekerij in hartje Betuwe. Je bent van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden, neem van tevoren echter wel contact op zodat wij je bestelling klaar kunnen zetten. Heb je hulp nodig of vragen over onze producten of service, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00