Prunus eminens 'Umbraculifera'

Bolkers

v.a.: € 75,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 220cm
€ 75,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Prunus eminens 'Umbraculifera' is van de Bolbomen, de boom die het meest rond is. De boom heeft een prachtige, kogelronde kroon op een stam van 200/220centimeter. Hierdoor is de boom een echte blikvanger in uw tuin. De fijne bloesem die hij geeft op latere leeftijd zorgt voor een prachtige deken over de kroon van de boom.

Onze voordelen:

De Bolkers kenmerkt zich door de bolvormige groei van veel kleine takjes. Aan de takjes groeit eivormig groen blad. In het voorjaar geeft de Bolkers prachtige witte of roze bloesem. De eerste jaren doet u er beter aan om de Bolkers niet te snoeien. U hoeft de Bolkers alleen te gaan snoeien wanneer u deze te groot vind worden. Wilt u een boom kopen voor een kleine tuin en makkelijk in onderhoud dan is de Bolkers de boom voor u. De Bolkers is winterhard maar niet groenblijvend.  U kunt nu de Bolkers online kopen bij bomenenzo.nl. Liever de Bolkers in het echt zien voor u deze boom koop, kom dan langs op onze kwekerij in Gelderland. Wij kunnen de Bolkers bij u thuis bezorgen met onze eigen bezorgdienst. Ook voor het aanplanten van uw Bolkers bent u bij bomenenzo op het juiste adres. Kijk ook eens bij onze andere Prunus soorten zoals de Prunus Nigra dakvorm, Prunus Kanzan, Prunus Yedoensis, Prunus Lusitanica.

 

Lees meer
De Bolkers vraag zeer weinig onderhoud. De Bolkers moet de eerste jaren niet gesnoeid worden. Wanneer u de Bolkers uiteindelijk te groot vindt, kunt u wat takjes wegsnoeien.
Lees meer
Geeft de Bolkers na de aanplant regelmatig wat water. Doe dit het hele eerste groeijaar. Geef uiteraard ook in droge perioden uw Bolkers regelmatig water.
Lees meer
De Bolkers groeit in vrijwel alle soorten grond, zolang de bodem niet te nat is.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de Umbraculifera op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant dan de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Bolkers om scheef waaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Prunus eminens 'Umbraculifera'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Een stamhoogte van 120, betekend dit ook de hoogte van de stam? Dus de kruin begint boven de 120 cm. Dit lijkt mij het geval, maar ik wil het vooral zeker weten. Verder is het mogelijk om nu een boom te planten? Nicolette

De stamhoogte betekend de hoogte van de stam, tussen de wortels en de kruin. Zie afbeelding. Bomen in pot kunnen het hele jaar door geplant worden. Houdt er wel rekening mee dat bij hoge temperaturen de boom meer water nodig heeft.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!