Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Bolhortensia
vragen? 0344 22 81 00

Bolhortensia online kopen | Direct leverbaar | Eigen kwekerij

Bolhortensia’s zijn een verrijking voor uw tuin. Kenmerkend voor deze soort zijn de grote ronde bollen. Wij hebben verschillende soorten en kleuren in ons assortiment opgenomen. Tuinplanten van uitstekende kwaliteit en bovendien scherp geprijsd! Wij leveren door heel Nederland en België.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Bolhortensia kopen:

Bent u op zoek naar een mooie hortensia voor in uw tuin? Kies dan eens voor een Bolhortensia! Opvallend aan deze soort zijn de grote ronde bollen, ook wel ‘bloemschermen’ genoemd. Hierdoor verandert uw tuin vanaf mei of juni in een kleurrijk schilderij. In het najaar krijgen de bollen een schitterende herfstgloed. Deze winterharde Bolhortensia is geschikt voor kleine, middelgrote en grote tuinen. U kunt ervoor kiezen om hem solitair te planten, in een groepje of als haag. Geniet van een sfeervolle tuin, samen met vrienden of familie!

Bolhortensia kopen bij Bomenenzo.nl:

De Bolhortensia kopen doet u eenvoudig en snel op Bomenenzo.nl. In ons assortiment vindt u diverse soorten Bolhortensia’s in verschillende kleuren. Gaat u voor de roze Hortensia Preziosa, een echte blikvanger? Of toch liever voor de witte Hortensia Annabella, die voor een rustige sfeer in uw tuin zorgt? Uiteraard kunt u ook meerdere soorten met elkaar combineren. Bij Bomenenzo.nl plaatst u uw bestelling gemakkelijk online en betaalt u met een betaalmethode naar keuze. Onze bomen en planten zijn direct leverbaar uit eigen kwekerij.

Bolhortensia verzorgen:

De verzorging van de Bolhortensia is eenvoudig en neemt niet veel tijd in beslag. Wel is het belangrijk om de grond goed vochtig te houden, zeker tijdens droge periodes. Hortensia’s wortelen niet diep en halen hun water uit de oppervlakte. Het is het beste om uw tuinplant in de ochtend of avond water te geven. Na het snoeien in het voorjaar dient u de grond te bemesten met Vivimus universeel. Dit bodemverbeterende middel stimuleert een uitbundige bloei in de zomer. Wordt er aan het einde van de winter of in het voorjaar vorst verwacht en zitten er dikke knoppen aan de takken van de Bolhortensia? Bescherm uw tuinplant dan met noppenfolie of een vliesdoek.

Bolhortensia snoeien:

De beste snoeitijd voor de Bolhortensia is de maand maart. U knipt de uitgebloeide bollen dan weg met een snoeischaar. Wij raden u aan om niet te rigoureus te snoeien, tenzij u de plant wil verjongen. Houd er in dat geval rekening mee dat er in het jaar erna geen bollen aan de takken zullen komen. Eventueel kunt in het najaar al uitgebloeide bollen afknippen: het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat.

Bolhortensia planten:

Net als veel andere hortensia’s bloeit de Bolhortensia het meest uitbundig in normale tot zure tuingrond. Een standplaats in halfschaduw of in de volle zon is hiervoor het meest geschikt. De beste tijd om deze soort te planten is het voorjaar, tot ongeveer half mei. Wilt u uw hortensia in de zomer gaan planten? Geef hem dan regelmatig veel water. De Bolhortensia wordt vaak in een groepje aangeplant (maximaal 5 per vierkante meter). Daarnaast is deze ook solitair een uitstekende keuze. Als u gebruikmaakt van vruchtbare aanplantgrond uit onze kwekerij, dan is een geslaagde aanplant gegarandeerd.

TIP: Wilt u uw bestelling afhalen? Dat kan! Van maandag t/m zaterdag heten we u van harte welkom op onze Betuwse kwekerij in Lienden. Ons deskundig personeel helpt u graag verder. Uiteraard kunt u ook telefonisch of per mail contact met ons opnemen als u vragen heeft.
TIP:
De Bolhortensia is ook geschikt als snijbloem. Knip een of meerdere mooie bollen af en maak er een kleurrijk boeket van met andere soorten bloemen. Leuk om weg te geven als cadeau!