Groenblijvende hagen
Een haag die het hele jaar kleur én privacy geeft: een groenblijvende haag stelt geen moment teleur. Met een groenblijvende haag ben je het hele jaar verzekerd van een aantrekkelijke afscheiding met natuurlijke uitstraling. Nog een fijn voordeel is dat de hagen in deze categorie kant-en-klaar zijn. Direct bij levering zijn ze al mooi groen, voor een groot deel dicht gegroeid en bovendien eenvoudig te plaatsen.
Groenblijvende hagen
Van hoog naar laag sorteren
Groenblijvende hagen
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Groenblijvende hagen kopen

Ben je op zoek naar haagplanten die je het hele jaar voorzien van een prachtig stukje groen? Dan zit je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben veel verschillende soorten wintergroene hagen beschikbaar als kant-en-klare hagen. Deze hagen bestaan uit losse haagelementen van ongeveer een meter breed, begroeid met vaste planten. Deze kant-en- klare haagelementen zijn al direct bij levering mooi groen en groeien snel dicht tot een prachtige volle haag. Nóg een prettig voordeel is dat deze kant-en-klare hagen makkelijk aan te planten zijn. Laat je de aanplant liever aan ons over? Geen probleem! Bekijk in dat geval onze aanplantservice pagina. Jouw nieuwe haagplanten kopen kan makkelijk én snel, via Bomenenzo.nl.

TIP: We hebben ook veel losse wintergroene haagplanten beschikbaar. De aanplant en groei van deze losse haagplanten in pot duurt misschien langer, maar je hebt wel een uitgebreidere keuze. Zie je op tegen de aanplant? Ook bij de aanplant van losse groenblijvende planten kunnen we je helpen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Onze beschikbare kant en klare groenblijvende hagen:

  • Olijfwilg: De Elaeagnus Ebbingei hebben we in twee varianten beschikbaar. De haagplant is hetzelfde, alleen de groeivorm is anders. De kant en klaarhaag Elaeagnus Ebbingei is opgekweekt langs gaas en heeft bij levering al een hoogte tussen de 160 - 180 cm. De Kant en klaarhaag Olijfwilg Zilverbes groeit langs een frame van hout, en is bij levering 160 cm. Met beide opties ben je verzekerd van een prachtige haag die mooi groen blijft.
  • Hedera:  Voor een Hedera haag hebben we veel opties beschikbaar. Deze groenblijvende haagplanten zijn goed winterhard én wintergroen en vallen onder de snelgroeiende hagen. Het leuke is wel dat ze allemaal hun eigen kenmerkende uiterlijk hebben. De Hedera Hibernica is misschien wel de meest bekende, deze heeft frisgroene bladeren (ook bekend als Ierse klimop). De Hedera helix White Ripple heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een opvallende witte bladrand. De Hedera helix Glacier heeft een bleek-gele bladrand, en de Hedera helix Goldchild juist een felgele rand langs zijn blaadjes. De Hedera helix Green Ripple heeft mooi donkergroen blad. Over deze bladeren lopen hele lichte groene lijnen, die lijken op aders. De Hedera helix Woerner heeft ook donkergroene bladeren, deze kleuren in de wintermaanden rood/bruin. Een Hedera haag is niet alleen mooi groen, hij is ook makkelijk te snoeien! Als je deze snelgroeiende hagen twee keer per jaar snoeit, blijven ze goed in vorm.
  • Thuja:  De Thuja is een heel aantrekkelijke soort Conifeer. De meest populaire soort, de Thuja Brabant hebben we als kant-en-klare haag beschikbaar. Deze wintergroene haagplanten zijn bij levering al mooi dichtgegroeid en hebben al gelijk een hoogte van tussen de 180 en 200 cm. Familie van deze Thuja: Thuja occidentalis Smaragd, Thuja plicata Martin en Californische cipres Yvonne (Chamaecyparis lawsoniana Yvonne).
  • Vuurdoorn: De Vuurdoorn heeft een grote sierwaarde en kun je heel goed als haag gebruiken. Door zijn doornachtige structuur biedt hij ook bescherming tegen inbraak en vandalisme. Deze groene haag heeft ieder seizoen weer wat moois te bieden. Aan het eind van de lente bloeit hij uitbundig met kleine witte bloemetjes, die later weer plaats maken voor opvallende knalrode bessen.
  • Portugese Laurier: De Prunus lusitanica Angustifolia als kant-en-klare haag heeft een compacte groeivorm en kleine donkergroene bladeren. De Portugese Laurier als ‘losse’ haagplanten in pot hebben grotere bladeren. Als kant en klare haag geniet je direct na aanplant van een groene haag met een luxueuze uitstraling. In juni bloeit deze Prunus met witte bloemen, die later in het jaar plaatsmaken voor dieprode (tot zwarte) bessen. Familie van deze Portugese Laurier: Prunus laurocerasus Caucasica, Laurierkers Otto Luyken (Laurierkers op stam), Laurier Rotundifolia, Laurier Novita.
  • Taxus: De Taxus wordt gezien als een zeer geschikte Buxus vervanger. Deze topper is winterhard, wintergroen én goed ziekteresistent. Als kant en klare haag hebben we de Taxus Baccata beschikbaar. De Baccata is onderhoudsvriendelijk, aangezien hij (vergeleken met de andere kant-en-klaar hagen) vrij langzaam groeit én snoei zeer goed verdraagt. Familie van deze Taxus: Taxus media Hillii

Ben je op zoek naar een groene haag van topkwaliteit? Je kunt al onze haagplanten online kopen via onze webshop, of kom je eigen haagplanten kiezen bij ons op de kwekerij! We hebben veel verschillende soorten wintergroene haagplanten beschikbaar. Zie je door de bomen het bos niet meer en heb je hulp nodig bij het maken van jouw keuze? Je kunt ons altijd bellen of mailen voor persoonlijk advies!

Groenblijvende hagen verzorgen

Het verzorgen van de kant-en-klare hagen is in principe eenvoudig. Geef nieuwe hagen de eerste maanden na aanplant wekelijks water. Is het erg warm en droog buiten? Geef dan 2 tot 3 keer per week water. Deze eerste tijd heeft je haag nodig om goed te kunnen wortelen in de nieuwe bodem. Daarna hoef je alleen nog water te geven bij langdurige warmte en droogte.

Groenblijvende hagen snoeien

Om nieuwe hagen mooi in model te houden, is het wel noodzakelijk om met enige regelmaat te snoeien. Wil je de haag zo strak mogelijk houden? Kies er dan voor om snelgroeiende hagen twee keer per jaar te snoeien. Over het algemeen zijn alle kant-en-klare hagen makkelijk te snoeien. Hoe vaak én wanneer je het beste kunt snoeien, lees je op de productpagina van jouw gewenste soort.

Groenblijvende hagen planten

Het fijne van deze wintergroene hagen is dat de aanplant een stuk eenvoudiger is, dan wanneer je allemaal losse haagplanten gaat aanplanten. De haagelementen zijn (per soort) dezelfde breedte en kun je onderling aan elkaar verbinden door middel van hardhouten palen en bevestigingsmateriaal.

Ben je benieuwd naar onze andere groenblijvende haagplanten?

Alle bovenstaande voorbeelden zijn kant en klare hagen, maar we hebben ook veel losse wintergroene haagplanten in ons assortiment! De aanplant kost wat meer tijd dan bij de kant en klare hagen, maar je hebt wel meer keuze. Ook kun je met de losse haagplanten in pot ervoor kiezen om een dubbele haag óf gemengde haag aan te planten. Je kunt al deze haagplanten online kopen óf kom je eigen haagplanten kiezen bij ons op de kwekerij! Populaire voorbeelden van groenblijvende planten zijn: Glansmispel Red Robin (Photinia fraseri Red Robin), Portugese Laurier (Prunus lusitanica Angustifolia), Laurier Novita, Japanse Hulst Green Hedge (Ilex crenata Green Hedge), Thuja occidentalis Brabant, Laurier Rotundifolia (Prunus laurocerasus Rotundifolia) en Thuja plicata Martin.

TIP: Japanse Hulst Buxusalternatief: De Japanse Hulst wordt gezien als ideale Buxus vervanger. Qua uiterlijk lijken de twee erg veel op elkaar, maar de Ilex crenata is bestand tegen de gevreesde Buxusmot. Perfecte keuze dus als je geen risico wilt lopen op een kaalgevreten haag. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00