Hortensia 'Limelight'
Rustgevende, frisse bloempluimen met een groenwitte kleur.
De Hortensia ‘Limelight’ is een echte bestseller. De blikvanger staat bekend om zijn overweldigende bloei; de hoeveelheid en grootte van de bloemen zijn werkelijk spectaculair! Door de frisse, rustige kleur kun je de Hydrangea paniculata ‘Limelight’ makkelijk combineren met andere planten en heesters. Kies voor een grote struik, dwergvariant of Hortensia ‘Limelight’ op stam en laat je verrassen door de sterke en bijzonder aantrekkelijke topper.

Hortensia 'Limelight'

Van hoog naar laag sorteren

Hortensia 'Limelight'

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Hortensia Limelight kopen

De Hydrangea paniculata ‘Limelight’, ofwel de Pluimhortensia ‘Limelight’, geeft een prachtige, rustige sfeer aan jouw tuin en zorgt voor een mooi geheel. Deze plant is erg goed te combineren met andere planten, vanwege de frisse, basic kleur. In het midden van de plant groeien kleine, vruchtbare bloempjes en aan de rand wat grotere pluimvormige bloemen. De mooie, grote bloempluimen hebben een wit/ groene kleur en staan op stevige takken, waardoor ze niet omvallen. In het najaar kleuren de bloemen roze en blijven daardoor lange tijd aantrekkelijk. De bloeiperiode loopt van juli tot oktober. In de winter verliest deze winterharde heester zijn bladeren. Naast de gewone Hortensia ‘Limelight, kun je kiezen voor de Hortensia Hydrangea ‘Limelight’ halfstam. Deze soort kan alsnog hoog worden, dus het planten in een kleine tuin is niet aan te raden. Heb je een wat kleinere tuin, balk of terras of wil je de Hortensia graag wat kleiner? Ga dan voor de Hortensia ‘Little Limelight’. Deze vaste plant is compact van vorm en wordt niet hoger dan 110 cm. 


Hortensia Limelight kopen bij Bomenenzo.nl

Hydrangea paniculata ‘Limelight’: deze bloeiende heester is van grote sierwaarde door de geel/witte bloempluimen. Deze verkleuren in het najaar roze kleuren en zijn dus lange tijd erg aantrekkelijk. De Hydrangea paniculata ‘Limelight’ of Pluimhortensia ‘Limelight’ is een zeer geschikte soort voor in de border, als solitair of in groepen. 
Hydrangea paniculata ‘Limelight’ halfstam: dit is een Hortensia op stam, oftewel een klein boompje. Deze kleine boompjes shop je met een stamhoogte van 90 of 120 cm. De Pluimhortensia snoei je het best voor een rijke bloei met mooie, grote bloempluimen. Wanneer je op zoek bent naar sierlijke en makkelijke kleine bomen, is de halfstam Pluimhortensia een uitstekende keuze. 
Hydrangea paniculata ‘Little Limelight’: dit is de kleinste dwergvariant van de Hydrangea pan. ‘Limelight’. De compacte Hortensia wordt doorgaans maar 80-90 cm breed en hoog en kun je op diverse manieren toepassen: als borderplant, solitair in een pot op het terras of balkon of als randbeplanting langs de schutting. De Hortensia ‘Little Limelight’ mag dan kleiner blijven, de sierwaarde is net zo groot! In het najaar kleuren de bloemen roze, waardoor dit type Hortensia telkens een andere look krijgt. 


Naast deze Pluimhortensia, bieden we nog veel meer Pluimhortensia’s, maar ook Bolhortensia’s en Boerenhortensia’s aan. Een zeer populaire soort is bijvoorbeeld de Hortensia ‘Annabelle’ (Hydrangea arborescens ‘Annabelle’/ ‘Strong Annabelle’). Bekijk alle struiken online en vraag als je hulp nodig hebt bij het kiezen tussen onze kleine en grote struiken gerust om persoonlijk advies. Hortensia Limelight verzorgen

De Hydrangea paniculata Limelight is een sterke en winterharde heester met stevige takken en stevige stengels, zodat de bloemen niet omvallen. De vaste plant heeft weinig zorg nodig, is makkelijk in onderhoud en ziektevrij. Deze soort Hortensia kan ook tegen een ietwat droge grond. Geef, vooral in droge en warme periodes, wel voldoende water. Vooral als het blad slap gaat hangen is het van belang dat je de plant direct water geeft. De Hortensia is dan wat uitgedroogd. Meestal komt na enige tijd het blad weer op. Zorg ervoor dat je de bloeiende vaste planten één keer per jaar mest geeft voor een vruchtbare grond, zoals Hortensia voeding of universele meststof, wat de groei en bloei bevordert. Hier wordt de bodem ook lekker luchtig van, waardoor je een te natte grond voorkomt.   

 


Hortensia Limelight snoeien

Een Hortensia is geen groenblijvende plant, waardoor de bladeren van de stelen zullen vallen. De uitgebloeide bloemen daarentegen verdrogen, maar vallen er niet zelf af. Deze dien je ieder jaar dus af te knippen. Je kunt ze eventueel in de winter nog laten zitten ter decoratie. Knip de uitgebloeide bloemen van de Hortensia met een stukje tak af. De ‘Limelight’ bloeit op het jonge hout en kan daarom in het vroege voorjaar gesnoeid worden. Je snoeit de Pluimhortensia in het vroege voorjaar tot ongeveer 20 cm boven de grond terug. Zo houd je de Hortensia op een formaat van rond de 100 cm hoog in volle bloei. Om de Hortensia op een mooie manier hoger te laten groeien, kun je de takken terugsnoeien tot twee á drie knoppen boven de grond/ zo’n 50 tot 60 cm boven de grond. Knip de takken dan af net boven een knop.

 


Hortensia Limelight planten

De Hortensia is een plant die in alle soorten volle grond groeit en bloeit. De Hydrangea Limelight planten is dan ook niet moeilijk. De meest ideale grond voor de Hydrangea planten is humusrijke, voedzame, licht zure tot neutrale, goed doorlatende (voor een niet te natte grond), vochthoudende grond. Maak bij de aanplanting gebruik van speciale Hortensia potgrond voor een lekker luchtige bodem met de juiste voedingsstoffen voor een goede start. Deze soort Hortensia houdt niet van een te zonnige plaats in de volle zon en staat liever op een plekje in de halfschaduw. Daar bloeit de Pluimhortensia volop. In de volle zon ontstaat sneller een droge grond, waardoor je meer water moet geven. Wanneer je de Hortensia in de volle grond gaat planten, adviseren we je circa drie Hortensia's te plaatsen per vierkante meter of strekkende meter. Ben je klaar met aanplanten? Geef de jonge bloeiende vaste planten dan voldoende water om goed te kunnen gaan wortelen. 

TIP: Je kunt de Pluimhortensia ‘Limelight’ met mooie, grote bloempluimen uitstekend combineren met andere planten in een border, zoals bloeiende vaste planten voor een spectaculaire bloemenzee. Doordat deze bloeiende struik in de winter zijn bladeren verliest, is het ook een goed idee om de bladverliezende heester te combineren met groenblijvende struiken, groenblijvende heesters en/of wintergroene siergrassen. Zo geniet je het hele jaar van kleur in de border. Kies je voor een grotere Hortensia ‘Limelight’? Onder de grote struiken kun je groenblijvende bodembedekkers en/of bloeiende bodembedekkers planten voor een kleurrijke bodem, waarin onkruid geen kans krijgt. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00