Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Hortensia 'Limelight'
vragen? 0344 22 81 00

Hortensia 'Limelight'

De Hortensia Hydrangea Limelight is een soort die bekend staat om zijn overweldigende bloei. De hoeveelheid aan bloemen maar ook de grootte daarvan is bijzonder. De bloemen hebben een frisse, geelgroene tot witte kleur en groeien in als bolle of platte schermen. Deze soort kan tot wel 5 meter hoog worden. Het voordeel van de Limelight ten opzichte van andere Hortensia soorten is dat deze ook goed groeit op een wat drogere bodem. Wel hebben alle Hortensia's een humusrijke en zure grond nodig.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Hortensia Limelight kopen:

De Hortensia Limelight geeft een prachtige en rustige sfeer aan jouw tuin en zorgt voor een mooi geheel. Deze plant is erg goed te combineren met andere planten, vanwege de frisse, basic kleur. In het midden van de plant groeien kleine, vruchtbare bloempjes en aan de rand wat grotere. De bloemen zijn pluimig van vorm. De Hortensia Limelight heeft mooie stevige takken zodat de bloemen niet omvallen. De Hortensia Hydrangea Paniculata Limelight, oftewel de Pluimhortensia, groeit met mooi grote bloempluimen met een wit/groene kleur. In het najaar verandert de kleur naar roze. De bloeiperiode loopt van juli tot oktober. In de winter verliest deze vaste plant zijn bladeren. Ook kunt u kiezen voor de Hortensia Hydrangea Limelight halfstam. Deze soort kan alsnog hoog worden, dus het planten in een kleine tuin is niet aan te raden. Heeft u een wat kleinere tuin of wilt u de Hortensia graag wat kleiner? Ga dan voor de Hortensia Little Limelight. Deze plant is compact van vorm en wordt niet hoger dan 110 cm. Ook hierbij verkleuren de wit/groene bloemen in het najaar naar roze. 

Hortensia Limelight kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste Hortensia Limelight koopt u bij kwekerij Bomenenzo.nl. In ons assortiment vindt u de stevige pluimhortensia Hydrangea Paniculata Limelight, de Paniculata Limelight halfstam en de Hortensia Little Limelight. Kom ook eens langs bij onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Naast deze Hortensia vindt u bij ons onder andere ook de Hortensia Annabelle, oftewel Hydrangea Arborescens Annabelle, de boerenhortensia en de klimhortensia. In ons assortiment vindt u daarnaast diverse soorten vaste plant, groenblijvende bomen, kantenklaar hagen, bloeiende struiken, diverse soorten bijen en nectarplanten en meerstammige bomen. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek ons ruime assortiment. U geniet van gratis bezorging bij besteding vanaf 300 euro en bent bij ons verzekerd van veilig betalen.

Hortensia Limelight verzorgen:

De Hortensia Limelight is een stevige plant met dito stengel, zodat de bloemen niet omvallen. De vaste plant heeft weinig zorg nodig, is makkelijk in onderhoud en ziektevrij. Deze soort Hortensia kan ook tegen een wat drogere bodem. Geef, vooral in droge en warme periodes, wel voldoende water. Vooral als het blad slap gaat hangen is het van belang dat u de plant direct voldoende water geeft. De Hortensia is dan wat uitgedroogd. Meestal komt na enige tijd het blad weer op. Zorg ervoor dat u de Hortensia 1 keer per jaar meststof geeft. U kunt kiezen uit een organische meststof of een universele meststof. 

Hortensia Limelight snoeien:

Een Hortensia is geen groenblijvende plant, waardoor de bladeren van de stelen zullen vallen. De uitgebloeide bloemen daarentegen verdrogen maar vallen er niet zelf af. Deze dient u ieder jaar dus af te knippen. Knip de uitgebloeide bloemen van de Hortensia met een stukje tak af. Ieder voorjaar kan de Limelight teruggesnoeid worden tot 10 cm boven de volle grond. Zo houdt u de Hortensia op een formaat van rond de 100 cm hoog in volle bloei. Om de Hortensia op een mooie manier hoger te laten groeien kunt u de takken terugsnoeien tot twee á drie knoppen boven de grond. Knip de takken dan af net boven een knop.

Hortensia Limelight planten:

De Hortensia is een plant die op alle soorten volle grond groeit en bloeit. De Hydrangea Limelight planten is dan ook niet moeilijk. De meest ideale grond voor de Hydrangea planten is humusrijke grond, die goed doorlatend is, voedzaam en licht zure tot neutrale grond. Deze soort Hortensia houdt niet van een te zonnige plaats in de volle zon en staat liever op een plekje in de halfschaduw. De pluimhortensia bloeit dan volop. Wanneer u de Hortensia in uw tuin gaat planten adviseren wij u 3 à 5 Hortensia's te plaatsen per m2.  

Bij kwekerij Bomenenzo.nl vindt u de pluimhortensia Hydrangea Paniculata Limelight, de Paniculata Limelight halfstam en de Hortensia Little Limelight. Naast deze Hortensia’s vindt u bij ons onder andere ook de Hortensia Annabelle, oftewel Hydrangea Arborescens Annabelle, de boerenhortensia en de klimhortensia. In ons assortiment vindt u daarnaast diverse soorten bomen en planten, kantenklaar hagen, bloeiende struiken en meerstammige bomen. U geniet van gratis bezorging bij besteding vanaf 300 euro en bent bij ons verzekerd van veilig betalen. Neem snel een kijkje en maak u keuze!