Laagblijvende siergrassen
Laagblijvende siergrassen zijn de ideale planten voor plekken waar de beplanting niet te hoog mag worden. Denk aan kleine tuinen, terrassen, balkons of simpelweg plekken waar je het zicht op je andere prachtige planten niet wilt verliezen. Lage siergrassen zijn goede bodembedekkers, die niet alleen je tuin mooi aankleden, maar ook nog eens onkruid tegen gaan. Win-win! Laat je inspireren door de mooiste wintergroene en bloeiende grassoorten uit ons ruime assortiment.

Laagblijvende siergrassen

Van hoog naar laag sorteren

Laagblijvende siergrassen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Laagblijvende siergrassen kopen

Met hun mooie kleuren en weelderige sprieten zijn siergrassen de ultieme aanwinst voor een sfeervolle tuin. Het zijn sterke en makkelijk te verzorgen planten, die je tuin direct een natuurlijke uitstraling geven en uitstekend combineren met andere vaste planten. Dit maakt dat ze alleen maar toenemen in populariteit. Siergrassen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zoek je tuinplanten voor plekken waar de beplanting niet te hoog mag worden? Bijvoorbeeld in kleine tuinen of op het terras of balkon? Dan zijn laagblijvende siergrassen het antwoord. Laagblijvende siergrassen worden vaak als bodembedekkers gebruikt of toegepast in een kleurrijke border, waar ze voor eenheid zorgen tussen vaste planten. Als bodembedekker geven de grassen onkruid geen kans, met als resultaat een onderhoudsvriendelijke tuin. Behalve in kleine tuinen en grote tuinen, zijn ze geschikt voor in een mooie pot op het terras of balkon. Er bestaan diverse soorten laagblijvende siergrassen: zowel wintergroene siergrassen als bladverliezende siergrassen en soorten met kleurrijke bloempluimen als soorten met een onopvallende bloei. Je kunt bodembedekkende siergrassen in talloze kleuren kopen, waaronder bruin, rood, paars, groen, geel, roze en wit. De langwerpige bladeren dansen sierlijk in de wind en hebben een speels karakter. Vanaf de nazomer tot diep in de herfst zijn siergrassen vaak het mooist en zijn ze de showsteler in je tuin door hun hele mooie kleuren. Ook in de winter leveren ze een mooi silhouet op.

Laagblijvende siergrassen kopen bij Bomenenzo.nl

Voor mooie en sterke laagblijvende siergrassen ben je bij Bomenenzo aan het juiste adres. In het ruime assortiment vind je de gegarandeerd de soort die je zoekt. Voor welke grassoort ga jij? Het laagblijvende siergras Blauw Schapengras of Zwenkgras (Festuca glauca), Vedergras (Stipa tenuissima), Japanse Zegge (Carex), Japanse Bloedgras (Imperata cylindrica 'Red Baron'), Leliegras (Liriope muscari) of Lampenpoetsergras (Pennisetum alopecuroides)? Vind onder andere de volgende cultivars in onze webshop: de wintergroene siergrassen Festuca glauca Elijah Blue, Carex comans Bronze Form, Carex comans Frosted Curls, Carex morrowii Variegata, Carex foliosissima Irish Green met fris groen blad, Carex oshimensis Evergold (Bontbladige Zegge), Liriope muscari Monroe White, Liriope muscari Big Blue en Liriope muscari Moneymaker, en de bladverliezende siergrassen Pennisetum alopecuroides Hameln (deze bereikt een hoogte van 75 cm), Hakonechloa macra en Stipa tenuissima Ponytails. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste soorten siergrassen voor jouw tuin, terras of balkon? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. Wij helpen je graag je droomtuin te realiseren!

Laagblijvende siergrassen verzorgen

Laagblijvende siergrassen zijn onderhoudsvriendelijke planten, die geen speciale verzorging vereisen. De meeste lage soorten zijn uitstekende bodembedekkers, die breed over de bodem groeien en onkruid geen kans geven. Dit maakt je tuin direct onderhoudsarm. Alle soorten bij Bomenenzo zijn winterharde siergrassen, die sterk en ongevoelig voor ziekten en plagen zijn. De meeste laagblijvende siergrassen zijn groenblijvend. Groenblijvende siergrassen hoef je niet te snoeien, wel zo makkelijk! Alleen eventuele dorre punten knip je na de winter weg. Grassoorten hebben graag een voedzame en goed doorlatende grond onder zich. Geef in het voorjaar eventueel siergras voeding, zodat ze vol energie het groei- en bloeiseizoen ingaan.

Wist je dat Bomenenzo een nieuwsblad heeft, waarin we gratis tuinier tips delen? Meld je aan via de website, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ga ieder seizoen goed voorbereid in!

Laagblijvende siergrassen water geven

Na de aanplanting geef je de jonge planten direct en regelmatig water. Op deze manier kunnen de vaste planten in je tuin goed wortelen. Eenmaal goed geworteld, hoef je de tuinplanten enkel nog extra water te geven wanneer het langdurig warm en droog is. Voor siergrassen is een goed doorlatende bodem essentieel, waarin overtollig water direct af kan voeren.

Laagblijvende siergrassen snoeien

Siergrassen kunnen zowel groenblijvend als bladverliezend zijn. In grote mate afhankelijk hiervan dien je de grassoort wel of niet te snoeien. Is de tuinplant bladverliezend, zoals Vedergras en Lampenpoetsersgras? Dan snoei je de vaste plant in het voorjaar tot ongeveer 10 à 15 cm boven de grond terug. Na de snoei loopt fris, nieuw loof weer snel uit. Heb je een groenblijvende plant staan, zoals de groenblijvende siergrassen Japanse Zegge, Leliegras, Blauw Schapengras of Zwenkgras? Dan is snoeien niet nodig. Enkel verwijder je na de winter eventuele dorre of bruine bladeren en knip je dorre punten van bladeren weg.

Laagblijvende siergrassen planten

Je kunt siergrassen jaarrond aanplanten, mits het niet vriest. De beste periode om het gras in de volle grond aan te planten is echter in het voorjaar, wanneer de grond warmer en losser is. Lage siergrassen – zoals de Liriope muscari Monroe White, Liriope muscari Moneymaker, Carex foliosissima Irish Green, Carex oshimensis Evergold en Festuca glauca Elijah Blue – zijn de ultieme bodembedekkers. Ze verspreiden breed en zorgen voor een mooie kleurrijke bodem. Ook zijn ze uitstekend toe te passen in een border in combinatie met andere planten, waar ze een goede opvulling zijn en zorgen voor eenheid. Heb je geen tuin, maar wil je een terras of balkon opfleuren met siergras in een pot? Daarvoor is een laagblijvend siergras ook erg geschikt. Het is afhankelijk van de soort of de mooie plant graag in de volle zon of schaduw plek in de tuin staat. Sommige soorten verkiezen een plek in de (half)schaduw, zoals de Liriope muscari (Leliegras) en andere staan liever in de zon of volle zon, zoals de de Carex morrowii Variegata (Japanse Zegge). Wat de bodem betreft, is een voedzame en goed doorlatende grond gewenst. Maak gebruik van speciale aanplantgrond voor siergrassen voor een ideaal bodemklimaat. Geef na de aanplanting direct water, zodat de jonge planten snel gaan wennen aan de bodem.

TIP: Wist je dat je de aanplanting ook aan Bomenenzo over kunt laten? Onze professionals zorgen ervoor als je gebruik maakt van onze aanplantservice dat jouw vaste planten worden geleverd én aangeplant. Hulp nodig? Kijk voor extra informatie op de website en/of informeer naar de mogelijkheden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00