Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze webshop is open, onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek tot nader berichtgeving. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Vanwege extreme drukte is de levertijd langer dan u van ons gewend bent.  Lees meer.....

Aster
vragen? 0344 22 81 00

Mooie Aster online kopen

De Aster is een prachtige plant die laat in het seizoen bloeit. Bij de meeste soorten loopt de bloeitijd van september tot oktober. Zo geniet u dus ook in het najaar van de mooie kleuren. Bekijk snel de verschillende soorten en bestel uw favoriet!

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Aster kopen:

De Aster is een prachtige vaste plant die erg rijk bloeit. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo is de plant er in het roze, paars en wit. Voor elke buitenruimte is er wel een geschikte kleur te vinden. De Aster is een winterharde plant, maar verliest wel zijn bladeren in het winterseizoen. De gemiddelde volwassen hoogte ligt op 50 à 60 centimeter. Houdt u van mooie insecten in uw tuin, zoals bijen en vlinders? Plant dan zeker Asters in uw tuin, want deze insecten komen op de plant af.

Aster verzorgen:

De meeste soorten prefereren een plek in de zon of in de halfschaduw. Geheel in de schaduw vindt de Aster geen fijne plaats. Asters zijn winterhard en hoeven in principe dus niet beschermd te worden tegen vorst. Wel zijn Asters gevoelig voor meeldauw. Let er daarom op dat u bij het water geven, alleen de grond rondom de plant vochtig maakt en niet de bladeren. Vooral in droge periodes is voldoende water geven belangrijk, zolang de grond maar niet te nat is. 

 

Aster snoeien:

De meeste Asters kunt u het beste jaarlijks in het voorjaar snoeien. Snoei deze dan flink terug, zodat u in het bloeiseizoen weer kunt genieten van de prachtige kleuren.

Aster planten:

Geef de Aster een plek in de volle zon of eventueel in de halfschaduw. Plant de Aster in het voorjaar als er geen vorst meer is. Als de grond goed waterdoorlatend is zal de plant het beste groeien en bloeien. 

Bomenenzo

Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek nader berichtgeving, onze webshop blijft wel open. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Wij geven geen handen, nemen ruim afstand (minimaal 1,5mtr) als u bij ons op de kwekerij komt om uw bestelling af te halen.