Aster
Uitbundige najaarsbloeier met roze, paarse en witte bloemen.
De Aster is een vrolijke, uitbundige en late bloeier. Wanneer de meeste andere planten in je tuin al uitgebloeid zijn, fleurt de Aster je herfsttuin op met prachtige stervormige bloemen. Deze variëren van wit tot roze, paars, blauw en rood en hebben vaak een geel hart. Bekijk al onze soorten, kies jouw favoriet en geniet ook in het najaar van mooie kleuren in je tuin!

Aster

Van hoog naar laag sorteren

Aster

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Aster kopen

De Aster is een prachtige vaste plant die erg rijk bloeit. Er zijn verschillende kleuren Asters verkrijgbaar: o.a. roze, witte, blauwe, paarse en witte. Voor elke buitenruimte is er wel een geschikte kleur te vinden! De Aster is een winterharde plant, maar verliest wel zijn bladeren in het winterseizoen. Combineer deze geliefde bloeier daarom met groenblijvende planten. Zo geniet je het jaarrond van een levendige groene tuin. De gemiddelde volwassen hoogte is 50 à 60 centimeter, waardoor de Aster ook geschikt is voor kleine tuinen, terrassen of balkons. Bewonder je graag mooie insecten in je tuin, zoals bijen en vlinders? Dan zijn Asters een echte must-have! Geef de blikvangers een standplaats in de volle zon/ halfschaduw en zorg voor een licht vochtige, maar goed doorlatende grond.

 

Aster kopen bij bomenenzo.nl

Wil je een Aster kopen? Dat doe je natuurlijk bij Bomenenzo. Iedere dag verzorgen wij al onze bomen en planten met de liefde en aandacht die ze verdienen. We dragen graag ons steentje bij aan de realisatie van jouw droomtuin! In ons assortiment vind je diverse soorten Aster planten, waardoor er voor iedere tuin wel eentje te vinden is. Bekijk ze hieronder en kijk voor meer informatie bij de specifieke producten in de webshop.

  • Aster dumosus ‘Lady in Blue’: deze Herfstaster heeft beeldschone lavendelkleurige bloemen met een geel centrum, die volop bloeien in augustus en september. De kleine, dichte pol die de 'Lady in Blue' vormt is zeer geschikt voor in de bloemenborder.
  • Aster ‘Frikartii Mönch’: de opvallende blauwpaarse bloemen met een felgeel hart maken deze cultivar een echte eyecatcher. De geliefde 'Frikartii Mönch' trekt veel vlinders, bijen en andere insecten aan en zorgt daarom voor een levendige tuin. 
  • Aster lateriflorus ‘Horizontalis’: deze bloeiende vaste plant schittert met talloze kleine lila-witte bloemetjes van augustus t/m november. De schoonheid laat je tuin tot diep in het najaar stralen. Aan de uitbundige bloei van kleine bloemetjes dankt de 'Horizontalis' de bijnaam ‘Kleine Aster’.
  • Aster dumosus ‘Jenny’: deze Nieuw-Nederlandse Aster (ook Aster novi belgii genoemd) heeft geurende bloemen met een bijzonder mooie rozerode kleur. Het gele hart is een opvallend detail. Deze herfstaster bloeit in de late zomer en herfst (september en oktober).
  • Aster ageratoides ‘Starshine’: deze Aster bloeit van augustus t/m oktober heel uitbundig met ontelbaar veel witte bloemetjes, die de sierwaarde van je tuin aanzienlijk verhogen. Ook bij deze soort is het gele hart een bijzonder mooi opvallend detail.

TIP: Check ons Borderpakket ‘Verwilderde tuin’. In dit opvallende en kleurrijke borderpakket geniet je van de Aster ericoides ‘Pink Star’ in combinatie met 6 andere soorten schitterende bloeiende vaste planten. Deze vaste plant staat bekend om zijn rijke bloei. In de late zomer bloeit de ‘Pink Star’ met talloze roze bloemetjes.

Jouw favoriete Asters kopen doe je makkelijk, snel en veilig op Bomenenzo.nl. Laat je nieuwe bloeiende vaste planten thuis bezorgen of kies voor gratis afhalen in de kwekerij. We bezorgen in heel Nederland en België en bij besteding vanaf €300,- ontvang je gratis bezorging. Kies bij online kopen voor een account aanmaken, zodat je weet wanneer je je bestelling kunt verwachten. Een offerte aanvragen, voor onze zakelijke klanten bijvoorbeeld, kan ook via de website. Heb je nog vragen? Kijk voor extra informatie in onze algemene voorwaarden of neem contact met ons op. Ook voor persoonlijk advies kun je bij ons terecht!

 

Aster verzorgen

De meeste Aster soorten prefereren een plek in de zon/ halfschaduw in niet te droge grond, maar ook niet te natte grond. Geheel in de schaduw vindt de Aster geen fijne plaats. Asters zijn winterhard en hoeven in principe dus niet beschermd te worden tegen vorst. Wel zijn deze hoge vaste planten gevoelig voor meeldauw. Let er daarom op dat je bij het water geven alleen de grond rondom de plant vochtig maakt en niet de bladeren, zodat je mooie plant geen last krijgt van ziekten en plagen. Vooral in droge periodes is voldoende water geven belangrijk, zolang de grond maar niet te nat wordt. 

 

Aster snoeien

Wanneer moet je een Aster snoeien? De meeste Asters kun je het beste jaarlijks in het voorjaar snoeien. Snoei deze hoge vaste planten dan flink terug, zodat je in het bloeiseizoen weer kunt genieten van de prachtige kleuren van de exotische planten. De Aster is bladverliezend, wat inhoudt dat de vaste plant in de winter zijn bladeren verliest en in het voorjaar weer mooi groen uitloopt.

TIP: Meld je aan voor ons nieuwsblad, waarin we gratis tuinier tips delen. Zo ga je ieder seizoen goed voorbereid in!

 

Aster planten

Wil je Asters gaan planten? Dit kan zowel in grote als kleine tuinen. Het best geef je de Herfstaster een plek in de volle zon of eventueel in de halfschaduw. Asters planten doe je het best in het voorjaar als er geen vorst meer is. Ideaal is een licht vochtige grond, dus niet een te natte grond of te droge grond. Als de grond goed waterdoorlatend is, zal de plant het beste groeien en bloeien. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, waar de bodem lekker luchtig en voedzaam van wordt. Zo krijgt de nieuwe plant een goede start! Ben je klaar met de aanplanting? Geef dan water, zodat de Aster(s) goed kunnen wortelen.

TIP: De Aster kun je goed combineren met andere tuinplanten. Kies er bijvoorbeeld voor om verschillende soorten Asters met elkaar te combineren, zoals de Aster novi belgii/ Aster dumosus ‘Jenny’ met de Aster ageratoides ‘Starshine’, en geniet van een prachtige afwisseling van roze en witte bloemen. Naast verschillende Aster soorten met elkaar combineren, kun je de Aster ook goed met andere vaste planten, exotische planten en bloeiende struiken matchen in de border. Plant ze bijvoorbeeld met andere herfstbloeiers (zoals de Herfstanemoon en Echinacea Zonnehoed), najaarsbloeiende bloembollen en siergrassen. De Aster is een bladverliezende plant, waardoor het slim is om hem met groenblijvende planten, groenblijvende bodembedekkers en groenblijvende struiken te combineren voor het behoud van kleur in de winter.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00