Lupine
Grote, cilindervormige bloemtrossen
Met een Lupine breng je niet alleen veel kleur in je border, maar ook veel leven. Deze vaste plant uit de familie van de vlinderbloemen werkt als een magneet op vlinders en bijen en brengt jouw tuin tot leven. De prachtige, cilindervormige bloemtrossen in witte, gele, roze, rode of blauwe tinten zijn voor mens en dier maar moeilijk te weerstaan. Heb jij nog een zonnige plek over voor deze fantastische, zomerse blikvanger?

Lupine

Van hoog naar laag sorteren

Lupine

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Lupine kopen

De Lupine (Lupinus) is een prachtige bloeiende vaste plant. De mooie Lupine bloeit in de maanden mei en juni met cilindervormige bloemtrossen. Deze groeien omhoog, waardoor de plant wel 100 centimeter hoog kan worden. Hoewel de Lupine niet groenblijvend is in de winter, is de vaste plant wel winterhard. Het best bloeit de vaste plant in de volle zon of in de halfschaduw. Deze plant uit de familie van de vlinderbloemen trekt, zoals de naam al doet vermoeden, veel prachtige vlinders en ook bijen, hommels en andere insecten. Een Lupine in de tuin zorgt dus niet alleen voor een schitterend uitziende border, maar ook voor leven/ dieren in de tuin! Heb je al een mooie zonnige plek uitgezocht voor deze prachtige en sierlijke plant? Diverse soorten Lupine planten kopen doe je bij Bomenenzo!

Wist je dat het zaad van Lupine gekookt eetbaar is? Ze zijn zeer rijk aan plantaardige vetten en kunnen gebruikt worden als basis voor vleesvervangers. Je kunt zaden van de volgende soorten Lupine goed eten: Lupinus angustifolius (Blauwe Lupine), Lupinus albus (Witte Lupine) en Lupinus mutabilis (Andes Lupine).

 

Lupine kopen bij Bomenenzo.nl

In het ruime assortiment van Bomenenzo vind je diverse Lupine soorten. Van witte tot blauwe en gele tot roze bloemen: we kweken ze allemaal. Zie hieronder onze verkrijgbare soorten Lupine planten en kijk voor meer informatie op de productpagina van de desbetreffende plant. Via de zoekfunctie kun je geavanceerd zoeken en kom je snel bij je gewenste product terecht. 

  • Lupinus ‘Noble Maiden’: deze witte Lupine schittert met witte bloempluimen en heeft een sierlijke, elegante uitstraling. Het mooie is dat de witte bloemen van de Lupine om en om bloeien, van onder naar boven, waardoor je extra lang van de bloei geniet. 
  • Lupinus ‘Gallery Blue’: deze Blauwe Lupine springt eruit in je border met zijn blauwpaarse lipbloemen in rechtopstaande bloemtrossen. Zorg voor een standplaats in de volle zon of halfschaduw en een lichtzure of neutrale, goed doorlatende bodem om optimaal van de zomerbloeier te genieten.
  • Lupinus ‘Gallery Pink’: als roze je lievelingskleur is, mag de Lupine Lupinus ‘Gallery Pink’ niet ontbreken in je tuin. De Roze Lupine is een fantastische aanwinst voor de border, die hier voor veel kleur, sfeer en leven – door de komst van vlinders en bijen – zorgt.
  • Lupinus ‘Gallery Red’: deze cultivar met prachtige rode, rechtopstaande bloemtrossen geeft je border een romantische uitstraling. De Rode Lupine Lupinus ‘Gallery Red’ wordt maximaal 50 cm hoog en is daarom een aanwinst voor iedere tuin, ook kleine tuinen.
  • Lupinus ‘Gallery Yellow’: de Gele Lupine zorgt voor een instant voorjaarsgevoel met zijn schitterende gele bloemen. Ze lokken veel vlinders, bijen en hommels en zorgen daarom voor een levendige tuin! Daarnaast verhoog je de sierwaarde van je tuin aanzienlijk met de Gele Lupine (Lupinus ‘Gallery Yellow’).

Heb je jouw favoriet gekozen uit onze Lupine soorten? Lupine planten kopen doe je makkelijk én snel via onze webshop. Je kunt natuurlijk ook je eigen plant uit komen zoeken bij ons op de kwekerij! Je bestelling kun je door ons laten thuis bezorgen of gratis afhalen in de kwekerij. Kies je voor de eerste optie, dan zorgen wij voor een snelle levering en geniet je bij besteding vanaf €300,- van gratis bezorging! Kies je voor de tweede optie (gratis afhalen), dan kijken we uit naar je komst. Voor meer informatie over het bestellen en leveren kun je de algemene voorwaarden raadplegen. Daarnaast staan wij natuurlijk graag klaar voor je vragen en geven we met alle liefde persoonlijk advies.

 

Lupine verzorgen

Lupines vereisen niet veel verzorging. Ook als je niet zo’n groene vingers hebt, is dit dus een hele fijne tuinplant. Het is belangrijk dat je na het aanplanten wat extra water geeft aan de jonge plant, zodat deze goed kan wortelen. Ook in de droge periodes is dit aan te raden om uitdroging te voorkomen. Bemest de Lupine het liefst in het voorjaar, voordat de vaste plant gaat bloeien. Door in de maand april wat mest te geven zal de Lupine plant mooie bloemen geven in de maanden erna. Wil je je bloeiende vaste plant vermeerderen? Een Lupine stekken doe je in het voorjaar.Lupine snoeien

De vaste Lupine snoeien doe je het best in het najaar. De uitgebloeide bloemen en bladeren van de exotische planten kun je dan afknippen tot circa 10 centimeter boven de grond. Tijdens de bloeiperiode in mei en juni verwijder je de uitgebloeide bloemen. Zo worden er nieuwe knoppen gevormd en kun je ook wat later in de zomerperiode nog genieten van de prachtige bloemen. Zeker de moeite waard dus!

 

Lupine planten

Met een Lupine geef je je border een vrolijk tintje. De exotische planten houden van een zonnige plek en daarom is een een standplaats in de volle zon of in halfschaduw het meest geschikt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en overtollig water gemakkelijk af kan voeren. De vaste plant groeit goed in verschillende bodemsoorten, ook in lichtzure en wat minder vruchtbare grond. Door aanplantgrond te gebruiken bij het aanplanten geef je de Lupine extra voedingsstoffen mee én zorg je voor een luchtige bodem. Zo krijgt je Lupine een goede start. Plant de voorjaarsbloeiende bloembollen van één of meerdere vaste Lupine planten in je border of combineer Lupines met andere planten (zoals Asters, Duizendblad, groenblijvende planten en groenblijvende struiken) voor een kleurrijke mix. Zorg ervoor dat je ongeveer 35 cm afstand tussen de bloeiende en groenblijvende planten houdt. Geef de jonge plantjes na het aanplanten direct en regelmatig water, zodat ze goed kunnen wortelen. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00