Lupine
Grote, cilindervormige bloemtrossen

De Lupine valt op in je tuin door de cilindervormige, hoge bloemtrossen. Lupines zijn familie van de vlinderbloemen. In de zomer geniet je volop van deze prachtige vaste plant. De plant is winterhard en is makkelijk te verzorgen. Weet je al waar jij de Lupine een plek geeft?

Lupine
Van hoog naar laag sorteren
Witte Lupine

v.a.: € 2,65

Op voorraad: Ja
Lupine
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Lupine kopen

De Lupine bloeit in de maanden mei en juni. De cilindervormige bloemtrossen groeien omhoog en daardoor kan de plant wel 100 centimeter hoog worden. De Lupine is wel winterhard, maar niet groenblijvend in de winterperiode. De vaste plant bloeit het beste in de zon of op een plekje in de halfschaduw. Deze plant uit de familie van de vlinderbloemen trekt, zoals de naam al doet vermoeden, veel prachtige vlinders. Een Lupine in de tuin zorgt dus niet alleen voor een schitterend uitziende border, maar is ook nog eens goed voor de natuur!

Heb je al een mooi plekje uitgezocht voor deze prachtige en sierlijke Lupine Lupinus? Jouw nieuwe Lupine kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen plant uitzoeken bij ons op de kwekerij! Alle bestellingen kun je door ons laten verzenden, of kom ze gratis afhalen.

Lupine verzorgen

Lupines vereisen niet veel verzorging. Het is belangrijk dat je na het aanplanten wat extra water geeft aan de plant. Ook in de droge periodes is dit aan te raden. Bemest de Lupine het liefst in het voorjaar, voordat de vaste plant gaat bloeien. Door in de maand april wat mest te geven zal de Lupine plant mooie bloemen geven in de maanden erna.

Lupine snoeien

Snoei de vaste Lupine in het najaar. De uitgebloeide bloemen en bladeren kun je dan afknippen tot circa 10 centimeter boven de grond. Tijdens de bloeiperiode in mei en juni verwijdert u de uitgebloeide bloemen. Zo worden er nieuwe knoppen gevormd en kun je ook wat later in de zomerperiode nog genieten van de prachtige bloemen.

Lupine planten

De Lupine houdt van een standplaats in de zon of in halfschaduw. Zorg voor vochtdoorlatende grond. De vaste plant groeit goed in verschillende bodemsoorten, ook in lichtzure en wat minder vruchtbare grond. Door aanplant grond te gebruiken bij het aanplanten geef je de Lupine extra voedingsstoffen mee. Plant één of meerdere vaste Lupine in je border, of juist samen met andere planten voor een prachtige mix. Houd tussen de planten ongeveer 35 cm afstand.

Ben je benieuwd naar andere bomen en planten uit ons assortiment?

Bij Bomenenzo.nl verkopen we niet alleen winterharde planten als de vaste Lupine lupinus, maar ook talloze andere bloeiende planten. Je kunt bij ons ook exotische planten kopen, zoals Blauwe regen, en dat voor zeer scherpe prijzen! Liever wat anders dan bloeiende planten? Zoals onze naam al aangeeft, verkopen we ook heel veel verschillende soorten bomen, denk bijvoorbeeld aan de zéér populaire meerstammige bomen of Japanse Esdoorn. Al die groene bomen en planten zorgen voor een rustige sfeer in je tuin. Wil je iets extra’s doen voor de natuur? Kies dan voor een groene erfafscheiding! We hebben veel hoge- en lage hagen beschikbaar, waaronder ook kant-en-klaar hagen. Kijk lekker rond op onze website en laat je verrassen door ons grote aanbod. Heb je hulp of advies nodig voor jouw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via chat, mail of telefoon!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00