Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Lupine
vragen? 0344 22 81 00

Lupine online kopen - uit eigen kwekerij

De Lupine valt op in uw tuin door de cilindervormige, hoge bloemtrossen. Lupines zijn familie van de vlinderbloemen. In de zomer geniet u volop van deze prachtige vaste plant. De plant is winterhard en is gemakkelijk te verzorgen. Weet u al waar u de Lupine een plek geeft?

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Lupine kopen:

De Lupine bloeit in de maanden mei en juni. De cilindervormige bloemtrossen groeien omhoog en daardoor kan de plant wel 100 centimeter hoog worden. De Lupine is wel winterhard, maar niet groenblijvend in de winterperiode. De vaste plant bloeit het beste in de zon of op een plekje in de halfschaduw. Deze plant uit de familie van de vlinderbloemen trekt, zoals de naam al doet vermoeden, veel prachtige vlinders naar uw tuin. 

Lupine verzorgen:

Lupines vereisen niet veel verzorging. Het is belangrijk dat u na het aanplanten wat extra water geeft aan de plant. Ook in de droge periodes is dit aan te raden. Bemest de Lupine het liefst in het voorjaar, voordat de vaste plant gaat bloeien. Door in de maand april wat mest te geven zal de Lupine mooie bloemen geven in de maanden erna.

Lupine snoeien:

Snoei de Lupine in het najaar. De uitgebloeide bloemen en bladeren kunt u dan afknippen tot circa 10 centimeter boven de grond. Tijdens de bloeiperiode in mei en juni verwijdert u de uitgebloeide bloemen. Zo worden er nieuwe knoppen gevormd en kunt u ook wat later in de zomerperiode nog genieten van de prachtige bloemen.

 

Lupine planten:

De Lupine houdt van een standplaats in de zon of in halfschaduw. Zorg voor vochtdoorlatende grond. De vaste plant groeit goed in verschillende bodemsoorten, ook in lichtzure en wat minder vruchtbare grond. Door aanplant grond te gebruiken bij het aanplanten geeft u de Lupine extra voedingsstoffen mee. Plant de Lupine in uw border tezamen met andere planten en creëer zo een prachtige mix.