Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Buxus
vragen? 0344 22 81 00

Buxus kopen, rechtstreeks uit eigen kwekerij!

De Buxus is één van de populairste haagplanten. Het is een plant die van nature erg sterk is, en hierdoor ook makkelijk te plaatsen. Een ander groot voordeel van deze haagplant is dat ze winterhard is, en de blaadjes het hele jaar door groen zijn. De Sempervirens past bij vrijwel iedere tuinstijl. Modern, klassiek, strak of in een specifieke vorm, de Buxus maakt iedere tuin af.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Buxus kopen:

De Buxus is een van de bekendste en populairste wintergroene haagplanten maar is ook geschikt voor vormsnoei. Ze wordt gezien als de 'spijkerbroek van de tuin', oftewel een onmisbaar basiselement voor iedere tuin. Door zijn mooie fris gekleurde donkergroen blaadjes past de Buxus groenblijvende struik zeer goed bij uw ander vaste planten of bloeiende planten in de tuin. De Buxus, ook wel Buxus Sempervirens of Boordpalm genoemd, is beschikbaar in allerlei soorten en maten. Wij verkopen onder andere de: Buxus Sempervirens zeer geschikt voor wintergroene hagen, Buxus Piramide, Buxus Bol en de Buxus Microphylla Faulkner zeer geschikt voor kleinere haagelementen. De Buxus Sempervirens en Buxus Microphylla lijken zeer veel op elkaar. Wanneer u een laag wintergroen haagje wilt kunt u het beste de Buxus Microphylla daarvoor gebruiken. De Microphylla behoort namelijk tot de langzaam groeiende buxus soorten. Wilt u liever een hoger haag koop dan de wintergroene haagplanten Buxus Sempervirens. 

Een Buxus in uw tuin kent allerlei voordelen. Een Buxus is namelijk sterk en eenvoudig. Het is een plant die van nature erg sterk is en op vrijwel iedere plaats in de tuin goed kan groeien. Hierdoor is een Buxus makkelijk te plaatsen op de gewenste plek in uw tuin. De sterkte zorgt er ook voor dat ze makkelijk is in onderhoud. Lees hier meer over bij het kopje Buxus verzorgen.

Wintergroen: De Buxus behoort tot de categorie wintergroene hagen. De Buxus Sempervirens staat bekend om haar prachtige groenblijvende blaadjes en is dan ook winterhard. Als u een Buxus gebruikt aan de border rand bent u ook nog eens verzekerd van een haag met een dichte structuur.

Veelzijdig: Een Buxus kent vele vormen en maten. U kunt de Buxus gebruiken als kleine haagelementen maar ook zeker als stralend middelpunt van uw tuin of als terrasplant in pot. Mocht u echt creatief zijn, dan kunt u ervoor kiezen om de Buxus in een bepaalde vorm te snoeien. De Buxus is namelijk ook zeer geschikt voor vormsnoei. 

Vorm blijft lang zichtbaar: De Buxus is een plant die langzaam groeit. Hiermee is het creëren van specifieke vormen, door middel van snoeien zeer geschikt. De vorm blijft door de langzame groei lang zichtbaar. Daarnaast is het mogelijk om op ieder gewenst moment te snoeien, behalve als het vriest. 

Makkelijk te stekken: Het vermeerderen van een Buxus is zeer gemakkelijk om te doen. De stek (tak) moet goed rijp zijn. Tussen september en maart is de beste periode om de Buxus te stekken. 

Hebben wij uw interesse inmiddels gewekt? U kunt uw toekomstige Buxus bij ons makkelijk en snel online kopen, of breng een bezoek aan onze eigen kwekerij bomenenzo.nl! Wij zijn geopend van ma tm za. Heeft u advies nodig neem dan contact met ons op doormiddel van het contactformulier. 

Buxus kopen bij Bomenenzo.nl:

Bomenenzo.nl is een boomkwekerij in Gelderland. Wij verkopen sinds 10 jaar ons assortiment online. Wij verkopen een zeer groot assortiment van bomen en planten.  Bent u op zoek naar bloeiende planten of groenblijvende struiken dan bent u bij ons op het juiste adres. Wilt u privacy in uw tuin kijk dan eens bij onze kant en klaar hagen. Al onze kant en klaar hagen zijn potgekweekte haagelementen. Deze kant en klaar hagen zijn leverbaar in kleine of grote haag elementen. Ook verkopen wij de Leylandii conifeer, Glansmispel Red Robin, Japanse Kardinaalsmuts en andere soorten om zelf een haag mee te creëren. Heeft u advies nodig over wat goed in uw tuin past of over het snoeien en verzorgen neem dan contact met ons op. 

Buxus verzorgen:

De Sempervirens is makkelijk te snoeien en verzorgen. Deze plant groeit het hele jaar door en vergt weinig tijd en moeite. Het is wel verstandig om de plant van extra water te voorzien in de zomer. Geef ook extra water als u gele randen ziet ontstaan rondom de blaadjes. Dit is namelijk een teken dat de plant te droog is. Daarnaast adviseren wij u om 1 keer per jaar de Buxus van mest te voorzien. Als uw Buxus in een pot staat is het verstandig om met regelmaat de droogte van de grond te checken. Door de dichte begroeiing komt regenwater namelijk niet makkelijk bij de potgrond terecht. 

TIP: Let op bij het water geven dat het water alleen op de grond terecht komt. Als de bladeren langdurige nat blijven kan er schimmel ontstaan.

TIP: Wilt u uw Buxus wat extra's geven? Geef haar bijvoorbeeld iedere maand een eetlepel Buxusmest en/of kalk. Op deze manier blijft uw Buxus vitaal en sterk.

 

Buxus snoeien:

Voor het mooiste resultaat raden wij u aan om de Buxus 2 tot 4 keer per jaar te snoeien. Omdat de Buxus langzaam groeit is het Buxus snoeien niet een groot karwei. Het snoeien van uw Buxus is niet alleen goed voor de vorm maar ook voor de groei. Hoe vaker u de Buxus snoeit, hoe meer bladeren ze ontwikkelt. Op deze manier geniet u dus van een prachtige alijd groene plant die met elke knipbeurt voller wordt. U kunt het beste snoeien in de maanden mei tot en met september. In deze periode groeit een Buxus het snelst. Het liefst alleen snoeien op bewolkte dagen, anders kunnen de net geknipte randen door de zon verbranden. 

Buxus planten:

Het planten van de Buxus is niet moeilijk. De Buxus groeit van nature op plaatsen met veel schaduw en in de volle grond. Door het Nederlandse zeeklimaat kan deze heester hier wel op een zonnige plaats staan, maar kies het liefst voor een plek met halfzon (is halfschaduw). Plaats de Buxus op een open plaats in de volle grond met matige wind, dit kan eventuele schimmels voorkomen. De Sempervirens groeit en bloeit het beste op goed gedraineerde grond. Stilstaand water op de grond kan namelijk voor wortelrot zorgen. Daarom adviseren wij een plaats met losse grond, of een plaats met aflopende grond (bijvoorbeeld tegen een helling). Indien u de Buxus als terrasplant in pot wilt gaan houden raden wij u aan om onderin de pot een gat te maken.  

TIP: Als u de Buxus in een pot plaats, kunt u deze na ongeveer drie jaar verpotten. Door uw Buxus in een grotere pot te verpotten, stimuleert u de groei. Zo krijgt de plant meer zuurstof en meer ruimte om wortels aan te maken. Zet de plant inclusief al haar wortels in uw nieuwe pot en deze aan met nieuwe potgrond. Voorzie u Buxus na het verpotten van wat extra water en mest. 

 

Wat betreft de Busxusmot of Buxusrups:

De laatste jaren hoor je steeds meer over de Buxus plaag in de vorm van een Buxusmot of Buxusrups, maar wat houdt dit precies in? Lees hier meer over in onderstaande tekst.

Wat is de Buxus mot of Buxus rups?

 De Buxusmot is een vlindersoort. Deze vlinder legt haar eitjes onder de bladeren van de Buxus. Zelf is ze niet het grote probleem, maar wel de rupsen die uit haar eitjes voortkomen. Deze Buxusrupsen zijn namelijk stapel op de mooie groene blaadjes van de Buxus en ze eten deze dan ook in een snel tempo op. Op deze manier kunnen grote delen van de Buxus aangetast worden, waardoor onherstelbare schade optreedt.

Hoe ziet de schade van de Buxus rups eruit?

Voornamelijk als stukken Buxus met dode bladeren en kale takken. Een Buxus waar de felgroene rupsen aanwezig zijn zal geel van kleur worden en uiteindelijk bruin. In slechts een aantal weken tijd kan een volledige Buxus kaalgevreten zijn. Het is dus van groot belang om op tijd in te grijpen.

Buxusmot / Buxusrups bestrijden:

Het is zeker mogelijk om deze Buxusmotten en rupsen te bestrijden. Er zijn verschillende soorten middelen hiervoor beschikbaar. Wij adviseren u Buxusmotval te gebruiken. In deze speciale mottenval zitten bepaalde geurstoffen (feromoon) waar de mannelijke Buxusmotten op af komen. Zodra ze in de val gevlogen zijn, komen ze er niet meer uit en zo voorkom je dus hun verder voortplanting. 

Buxusmot / Buxusrups voorkomen:

Door uw Buxus regelmatig te voorzien van speciale voeding zorgt u ervoor dat de weerstand hoog blijft en hierdoor veel minder vatbaar is voor ziektes en plagen. Ook raden wij u aan om met regelmaat uw Buxus te controleren op rupsen en schade. Indien u de felgroene rupsen ziet, haal deze dan voorzichtig met de hand weg om schade te voorkomen. U zou ook voor de zekerheid de eerdergenoemde Buxusmotval kunnen gebruiken. Mocht u de strijd niet aan willen gaan met deze beestjes, dan kunnen wij u uiteraard ook voorzien van een alternatief voor de Buxus. Zo verkopen wij als vervangers voor de Buxus de Ilex Crenata, Taxus Baccata, Japanse Hulst, Taxus Baccata bol, U kunt al deze vervangers voor de Buxus online kopen. Neem gerust voor meer informatie contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van ma tm za.