Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Phlox
vragen? 0344 22 81 00

Phlox kopen, rechtstreeks uit onze eigen kwekerij

De vaste plantensoort Phlox is een opvallende verschijning in de tuin en wordt ook wel Vlambloem genoemd. De plant is in diverse kleuren leverbaar bij ons. De meeste soorten zijn roze of paars/blauw van kleur. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Phlox kopen:

De Phlox of Vlambloem geeft u een prachtige plaats in uw border. Bepaalde soorten blijven laag bij de grond en groeien als bodembedekkers. Dit heeft als voordeel dat het onkruidgroei tegengaat. Andere soorten Vlambloem groeien wat hoger, tot zo’n 80 tot 100 centimeter. Voor elke tuin is er dus wel een geschikte soort te vinden. Natuurlijk kunt u de diverse soorten ook met elkaar combineren voor een prachtig geheel. De plant is winterhard en sommige soorten zijn ook wintergroen.

Phlox verzorgen:

Vlambloem houdt van een zonnige plek, maar ook in de halfschaduw doet deze vaste plant het goed. Phlox is niet moeilijk in onderhoud. Geef de plant jaarlijks wat mest voor een goede bloei. In droge periodes is het goed om voldoende water te geven. 

Phlox snoeien:

De beste periode om Vlambloem te snoeien is het voorjaar of het najaar. Bij de lage, bodembedekkende soorten Vlambloem haalt u na de bloei de uitgebloeide bloemen weg. De hoge soorten Vlambloem snoeit u door de stelen voor de bloeiperiode af te knippen tot boven blad. Na de bloei, in het najaar, knipt u de stelen helemaal af. 

Phlox planten:

De Vlambloem doet het erg goed op een plek in de volle zon of eventueel in de halfschaduw. Als u graag een volle border in uw tuin wil kunt u het beste een plantafstand aanhouden van circa 7 planten per vierkante meter. Zorg voor vocht doorlatende grond en plant de Vlambloem niet als het vriest. De beste periode om aan te planten is tussen april en augustus. In de lente is de Vlambloem te herplanten.

TIP: Bepaalde soorten Phlox zijn zeer geschikt als snijbloem. Geniet ook binnenshuis van de prachtige Phlox of Vlambloem door deze te gebruiken als snijbloem. Knip hiervoor een aantal takken af en geef ze een mooi plekje in een vaas.