Judasboom
Sierlijke hartvormige bladeren én een unieke, bijzonder rijkelijke bloei.
Judasbomen vallen op door hun indrukwekkende, rijke bloei op de (nog) kale takken. Na de bloei verschijnen de kenmerkende hartvormige bladeren, die in het najaar verkleuren naar prachtige herfsttinten.
Judasboom
Van hoog naar laag sorteren
Judasboom
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Judasboom kopen

Judas bomen (Cercis) zijn niet alleen een prachtige verschijning in de tuin, maar zijn ook zeer sterk en resistent tegen ziektes. Daarnaast hebben de bomen weinig verzorging nodig en zijn ze bladverliezend, maar winterhard. Wanneer je een geschikte plek uitkiest in de volle zon of halfschaduw, geniet je elk jaar weer opnieuw van de schoonheid van deze prachtige bomen. Judasbomen komen in vele verschillende kleuren, vormen en maten. Zo zijn er Judasbomen met roze bloesem in verschillende tinten, zoals de Cercis canadensis ‘Ruby Falls’ en Cercis canadensis ‘Forest Pansy’. Daarnaast hebben wij ook een Judasboom met witte bloesem, namelijk de ‘Vanilla Twist’ Judasboom in treurvorm. 

De bloesem bewonder je niet alleen om de twijgen, maar ook aan de stam en verschijnt nog voor het uitlopen van de bladeren. Doordat de bloemen op het naakte hout bloeien, vallen ze extra goed op en is de Judasboom Cercis een echte eyecatcher in je tuin. Na de bloei komen de platte peulen van ongeveer 10 cm. Deze blijven de gehele winter aan de bladverliezende boom hangen, waardoor de Judasboom jaarrond van sierwaarde is. Kenmerkend voor een Cercis boom zijn verder de decoratieve, hartvormige bladeren. De kleur hiervan is afhankelijk van de soort prachtig paars, rood, groen of zelfs meerkleurig. Judasbomen kunnen zowel in grote als kleinere tuinen goed groeien en zijn mooie solitair bomen. Er zijn namelijk ook kleinere soorten verkrijgbaar, zoals de ‘Red Falls’ en ‘Vanilla Twist’. 

Andere prachtige bloesembomen zijn de Japanse Sierkers of Perzisch Ijzerhout, ook deze zijn bladverliezend. Ben je op zoek naar groenblijvende bomen? Kijk dan eens naar een Magnolia boom (Magnolia grandiflora Gallisoniensis) of een Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides).

Judasboom kopen bij Bomenenzo.nl

Bij Bomenenzo hebben wij verschillende soorten Judasbomen in ons assortiment. Een Judasboom kopen doe je gemakkelijk via onze website. De bijzondere bomen met prachtige bloesem en bladeren komen van onze eigen kwekerij en zijn van topkwaliteit. Je kunt de bomen gemakkelijk thuis laten bezorgen, maar ook ben je van harte welkom op onze kwekerij in Lienden voor gratis afhalen. Niet alleen Judasbomen kun je online kopen, maar ook alle benodigdheden zoals grond en mest en andere tuinplanten, kleine bomen, mediterrane bomen, kant en klaar hagen of groenblijvende hagen kun je vinden in onze webshop. 

Onze beschikbare soorten Judasbomen vind je hieronder. Kijk voor meer informatie op de specifieke pagina van de Judasboom soort of neem contact op. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste boom uit ons ruime assortiment, nodigen we je graag uit voor vrijblijvend persoonlijk advies.

Cercis canadensis ‘Alley Cat’: deze mooie solitair bloeit op spectaculaire wijze met roze bloemen in april en mei. De beeldschone Judasboom bloeit op de (nog) kale takken, waardoor je boom lijkt te transformeren tot één grote roze wolk.
Cercis canadensis ‘Forest Pansy’: met zijn felroze bloesem in het voorjaar, dieprode bladeren en opvallende herfstkleuren steelt deze Judasboom de show in je tuin. De Judasboom ‘Forest Pansy’ is een kleine, struikvormige boom, die goed te combineren is met vaste planten.
Cercis canadensis ‘The Rising Sun’: geniet van prachtige felle roze bloemen op het kale hout, gevolgd door schitterende hartvormige bladeren. Het bijzondere aan deze bladeren is dat ze eerst oranje zijn, daarna verkleuren naar geel, en in de zomer pas groen. Zeer geschikt voor kleine tuinen door zijn beperkte hoogte. Grootte boom: 2 tot 4 meter.
Cercis canadensis ‘Vanilla Twist’: deze cultivar is ideaal voor kleine tuinen, vanwege zijn maximale hoogte tussen de 1,5 en 2 meter. De Judasboom bloeit met sierlijke witte bloesem op het naakte hout. De mooie solitair groeit in bijzonder sierlijke treurvorm, waardoor de prachtige witte bloemetjes nog méér opvallen.
Cercis canadensis ‘Appalachian Red’: om de enorme hoeveelheid aan fuchsia-rode bloemen in april van deze Judasboom kun je niet heen. Na deze adembenemende bloei volgt de uitloop van de groene, hartvormige bladeren. Grootte boom: 3 tot 5 meter, dus ook geschikt voor kleine tuinen!
Cercis canadensis ‘Carolina Sweetheart’: deze cultivar valt op door het bontgekleurde, hartvormige blad. Eerst bloeit de prachtige boom met donkerroze bloesem op het kale hout, daarna komen de beeldschone bladeren. De bladkleuren van de Judasboom Cercis canadensis ‘Carolina Sweetheart’ variëren tussen roze, wit en groen en maken de boom een echte eyecatcher.
Cercis canadensis ‘Ruby Falls’: door de treurvorm van deze prachtboom lijkt er een waterval aan waanzinnige, dieproze bloesem te ontstaan tijdens de bloeiperiode. In het najaar geniet je van schitterende herfsttinten. Deze Judasboom Ruby Falls is dus meerdere seizoenen bijzonder aantrekkelijk.
Cercis siliquastrum: de Judasboom meerstammig komt uit het Middellandse zeegebied en verdraagt droogte dan ook erg goed. De meerstammige boom is als volgroeide Cercis Siliquastrum judasboom erg winterhard. Let wel op: als jonge boom is hij wél gevoelig voor vorst.
Judasboom Cercis siliquastrum ‘Bodnant’: wanneer je een Judasboom met opvallende bloei zoekt, is dit een topkeuze. In het voorjaar bewonder je aan de Judasboom ‘Bodnant’ bundels purperroze bloemen op het kale hout, die veel vlinders en bijen aantrekken.
Cercis canadensis ‘Cascading Hearts’: dit is een andere treurvorm met grote sierwaarde. De afhangende takken worden versierd door koperkleurige, hartvormige bladeren, die vervolgens frisgroen kleuren en in het najaar prachtig geel. De roze tot lavendelkleurige bloemen – die nog voor de bladvorming te bewonderen zijn – maken het mooie plaatje helemaal af.
Cercis canadensis ‘Eternal Flame’: deze Judasboom is een opvallende verschijning en dankt zijn naam aan de vlammende rode, oranje en gele bladeren, die tegelijkertijd te bewonderen zijn. Het is alsof de boom in brand staat. Tel bij de opvallende bladeren een prachtige bloei in het vroege voorjaar op en je hebt een prijswinnaar te pakken.
Cercis canadensis ‘Golden Falls’: deze kleine treurboom kenmerkt zich door schitterende goudgele tot groene bladeren, die naar ‘beneden vallen’. De bladeren verbranden niet in de zon en de zeer steile, hangende vorm maakt het een fantastische Judasboom Cercis. 
Cercis canadensis ‘Merlot’: vanwege de wijnrode bladeren is de Judasboom Cercis ‘Merlot’ een populaire keuze. Met een totale hoogte tussen de 2 en 4 meter is deze boom zowel in grote als kleinere tuinen toe te passen.

Judasboom verzorgen

Op elke pagina van de verschillende soorten Judasbomen kun je de verzorging per boom vinden. Over het algemeen doe je er goed aan om de Judasboom in het voorjaar te bemesten met Vivimus universeel, wat een bodemverbeterend middel is. Je kunt het gemakkelijk door de grond rondom de stam mengen. Het komt de groei en bloei ten goede, waardoor je nog intenser kunt genieten van de mooie solitair. Daarnaast is het belangrijk om je jonge boom, vooral het eerste jaar na aanplant, regelmatig water te geven. Een Judasboom water geven kun je dan het best iedere week doen, tenzij het al veel geregend heeft. Na dit eerste jaar hoef je alleen nog water te geven bij langdurige warmte en droogte. Een Judasboom verdraagt droogte vrij goed, maar bloeit en groeit wel beter in een licht vochtige bodem. Check voor de zekerheid de instructies op de bijbehorende pagina van jouw soort.

TIP: Als jonge boom is een Judasboom gevoelig voor vorst. Bescherm je boom door hem toe te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

Judasboom snoeien

Om je boom mooi én gezond te houden, is het ook belangrijk dat je ieder jaar snoeit. Afhankelijk van de soort, is het meestal al voldoende als je de dode of kruisende takken verwijdert. Een Judasboom snoeien doe je altijd met schoon en scherp gereedschap. Voor alle specifieke snoei instructies verwijzen we je graag door naar de pagina van jouw variant Judasboom!

Judasboom planten

De Judasboom staat het liefst op een licht vochtige, maar goed vocht doorlatende grond. De boom komt het beste tot zijn recht als solitair op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Het is prachtig om rondom de stam te variëren met verschillende soorten vaste planten. Tijdens het planten van een Judasboom is het belangrijk om een gat te graven, dat net iets breder en dieper is dan de kluit van de boom. Maak de volle grond goed los een meng deze met aanplantgrond, om te zorgen voor de optimale groeiomstandigheden. Wanneer er een jute zak of een ijzeren korf om de kluit zit, verwijder deze dan niet. Hiermee beschadig je het wortelstelsel. Zet de kluit voorzichtig in het midden van het gat en vul het gat aan met de aanplantgrond. Druk de grond goed aan en geef voldoende water, zodat de nieuwe boom goed kan gaan wortelen.

TIP: Wil je jouw bomen laten aanplanten door onze tuinspecialisten? Bekijk dan snel de mogelijkheden van de aanplantservice van Bomenenzo.nl.

TIP: Deze laagblijvende bomen zijn heel goed te combineren met vaste planten. Bekijk al onze soorten in de webshop of in de kwekerij en maak het plaatje compleet.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00