Meerstammige Judasboom

Cercis Siliquastrum

v.a.: € 195,00

Formaat
Totaalhoogte 200-250cm
€ 195,00
Totaalhoogte 250-300cm
€ 315,00
Totaalhoogte 300-350cm
€ 490,00
Totaalhoogte 350-400cm
€ 775,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Cercis Siliquastrum is beter bekend als de meerstammige Judasboom De Judasboom heeft een prachtig ronde kroon die breed groeit en uw tuin zeker zal sieren. De vorm, de gegroefde stam, prachtige herfstkleuren en rijke bloei van de boom zorgen ervoor dat de meerstammige Judasboom een echte aanwinst is voor elke tuin.

Onze voordelen:

De meerstammige Judasboom (Cercis Siliquastrum) komt oorspronkelijk voor rond de Middellandse zee. De meerstammige Judasboom heeft een grillige ronde kroon die prachtig breed uitgroeit. De grijze stam is in het begin erg glad maar wordt later ondiep gegroefd. De bladeren van de meerstammige Judasboom zijn rondvormig. De boom heeft een rijke bloei, vóór de bladeren aan de takken groeien. De Judasboom groeit prachtige roze/paarse bloemen die in compacte bundels op de oude twijgen, takken en de stam komen. De groene bladeren van de boom hebben prachtige herfstkleuren die de boom een heel nieuw uiterlijk geven. Daarnaast krijgt de Judasboom peulvruchten die de gehele winter aan de boom blijven hangen waardoor deze boom ook een mooi winterbeeld heeft. De boom is diepgeworteld met een grof wortelstelsel en erg winterhard. De jonge Judasboom kan echter wel gevoelig zijn voor vorst. Ook verdraagt de Judasboom droogte erg goed. De meerstammige Judasboom groeit het liefst op kalkhoudende of zandgrond in een zonnige of halfschaduw standplaats.

Lees meer
Om de Judasboom zo mooi mogelijk te houden is het belangrijk dat u de boom snoeit, zeker in het begin. De jonge Judasboom heeft alleen een begeleiding snoei nodig. De jonge Judasboom heeft namelijk de neiging om zijn scheuten dicht bijeen te laten groeien. Dit kunt u het beste voorkomen omdat er later anders problemen ontstaan. Nauwe vertakkingen kunnen namelijk gemakkelijk scheuren tijdens felle wind. Aan het begin van de zomer dient u dood en beschadigd hout weg te snoeien. De volgroeide bomen stellen geen speciale eisen aan de snoei en hier is snoeien dan ook eigenlijk overbodig, behalve wanneer u de boom wilt verjongen. Wilt u de meerstammige Judasboom verjongen dan kunt u de takken tot even boven de grond wegsnoeien. Dit kunt u het best in de zomer doen, anders kunnen de wonden gaan rotten. In het voorjaar kunt u de Judasboom bemesten om er zo voor te zorgen dat de boom alle nodige voedingsstoffen krijgt. Wij adviseren u dan ook om gebruik te maken van het bodem verbeterende middel Vivimus die u kunt kopen in onze webshop. Vivimus is biologisch en mengt eenvoudig met de grond
Lees meer
De meerstammige Judasboom heeft baat bij wat extra water, zeker in het begin. Geef de Judasboom gedurende de eerste periode na aanplanten één keer in de week water, wanneer het droog is geweest of weinig geregend heeft. Geef geen water tijdens vorst. Daarna is het belangrijk dat u tijdens langdurige droge en warme periodes de boom van extra water voorziet. Geef dan twee à drie keer per week water. Wanneer de bladeren slap gaan hangen ziet u dat de boom te weinig water gekregen heeft.
Lees meer
Het planten van de meerstammige Judasboom kunt u het best op een standplaats in de volle zon of halfschaduw doen. Het liefst staat de boom op een plekje in een goed vocht doorlatende grond. De vochtige grond is namelijk niet geschikt voor de Judasboom en een zandgrond krijgt dan ook de voorkeur. Graaf een gat waar het wortelstelsel van de boom gemakkelijk in past. Daarna dient u de grond goed los te maken. Zet de boom in het gat en vul het aan plantgat aan met de uitgegraven grond die u kunt mengen met een halve zak aanplantgrond. Hierdoor krijgt de boom een steuntje in de rug voor een goede start. Druk het geheel goed aan en geef daarna de boom voldoende water voor een succesvolle inworteling.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige Judasboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!