Groenblijvend
Het hele jaar door een prachtig stukje groen.
Geniet van prachtige kleine bomen, die je tuin het hele jaar door voorzien van een prachtig stukje groen. Deze toppertjes zijn makkelijk te onderhouden en zeer geschikt voor kleinere tuinen.

Groenblijvend

Van hoog naar laag sorteren

Groenblijvend

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Halfstam groenblijvend kopen 

Groenblijvende halfstam bomen zijn kleine bomen die je tuin het jaarrond voorzien van een prachtig stukje groene natuur. Er zijn zelfs wintergroene toppertjes die je tuin ook nog verblijden met een schitterende bloei! Al onze halfstam bomen zijn geënt op ongeveer één meter hoogte, zit zorgt ervoor dat ze niet groter worden. Zo kun je dus ook met een kleinere tuin genieten van prachtige wintergroene boompjes. Combineer jouw groenblijvende halfstam met wat mooie vaste planten en creëer zo een dynamisch plaatje.

Ben je op zoek naar een kleinblijvende boom die je tuin het jaarrond levendig houdt met zijn groenblijvende takken? Jouw nieuwe halfstam groenblijvend online kopen kan makkelijk én snel via onze website, of kom je boompje uitzoeken bij ons op de kwekerij!

 

Halfstam groenblijvend verzorgen

Het verzorgen van jouw groenblijvende halfstam is vrij eenvoudig, zolang hij voldoende water en voeding heeft kan hij goed groeien. Houd er rekening mee dat je jouw boompje, vooral het eerste jaar na aanplant, regelmatig water moet geven. Deze tijd heeft je halfstam nodig om goed te kunnen wennen in de tuingrond. Daarnaast kun je de bladeren intens groen van kleur houden door je boompje ieder jaar te voorzien van organische mest. Gebruik hiervoor Kieseriet van DCM. Alle andere instructies om jouw boom zo goed mogelijk te verzorgen, kun je terugvinden op de bijbehorende productpagina.

 

Halfstam groenblijvend water geven

Alle halfstam bomen hebben, vooral het eerste jaar na aanplant, regelmatig water nodig als ondersteuning. De wortels hebben die eerste periode nodig om goed te kunnen wortelen, daarna kan je boompje zelf goed bij het grondwater komen. Geef jouw halfstam iedere week water, tenzij er al veel regen is gevallen. In het groeiseizoen (voorjaar en zomer) is het vaak warm, geef dan gerust vaker water. Probeer de bodem licht-vochtig te houden. Na het eerste jaar hoef je vaak alleen nog water te geven bij perioden van warmte en droogte.

 

Halfstam groenblijvend snoeien

Door je wintergroene boompje ieder jaar te snoeien, houd je hem gezond en jong. Wanneer en hóe je bomen op stam moet snoeien, kun je terugvinden op de pagina van jouw soort. Wat je sowieso ieder jaar kan doen is de dode, zieke en beschadigde takken verwijderen. Door dit ieder jaar weer bij te houden, weet je zeker dat jouw halfstam zijn energie volledig kan gebruiken voor een gezonde groei. Let er wel op dat je alleen snoeit met schoon- én scherp snoeigereedschap. Zo voorkom je beschadigingen en infecties aan de takken van je boom.

 

Halfstam groenblijvend planten

De meeste wintergroene halfstam bomen hebben een voedzame bodem nodig die ook al het overtollige water goed kan afvoeren. Om te zorgen dat je tuingrond goed vochtdoorlatend wordt, raden wij je aan om speciale aanplant grond te gebruiken. Door je tuingrond aan te mengen met deze bodemverbeteraar, wordt je tuingrond niet alleen luchtiger, maar ook voedzamer. Zo weet je dus zeker dat jouw groenblijvende boompje de best mogelijke start krijgt! Wat de gewenste grondsoort en standplaats is van jouw boom, kun je lezen op de productpagina van jouw soort.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00