Rhododendron
vragen? 0344 22 81 00

Rhododendron kopen van eigen kwekerij

Rhododendrons kunt u het beste planten in gefilterd zonlicht. Een standplaats in de volle zon is minder geschikt. Rhododendrons kunt u kopen in verschillende kleuren. De meeste soorten bloeien ongeveer een maand, vaak in mei. Het snoeien van de Rhododendron mag in het voorjaar, na de vorst. Snoei voor een compactere struik met meer bloemen.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Rhododendron kopen:

De meeste Rhododendron blijven het gehele jaar groen. De Rhododendron kan zowel in de volle grond als in een pot gehouden worden. In het voorjaar verschijnt er aan de Rhododendron bloemen. De Rhododendron staat bekend om zijn uitbundige bloemen bloei. De Rhododendron is er in veel soorten en kleuren. Er zijn soorten die tot wel 2 meter hoog kunnen groeien. De kleuren van de Rhododendron zijn: wit, oranje, rood, geel, roze, blauw en paars. Bij bomenenzo.nl kunt u verschillende soorten Rhododendron kopen zowel online als op onze kwekerij in de Betuwe. Zo kunt u bij ons terecht voor de Rhododendron 'Nova Zembla. '

Rhododendron eigenschappen:

  • Bloeit vroeg in voorjaar
  • Winterhard
  • Groenblijvend
  • Makkelijk in onderhoud
  • Standplaats halfschaduw

Verzorgen Rhododendron:

De Rhododendron vraag weinig onderhoud. Tot de tijd dat de plant goed is geworteld moet u de Rhododendron regelmatig wat water geven. Let wel op dat de grond niet te nat mag zijn. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen. U kunt de Rhododendron twee keer per jaar wat bemesten. De wortels van de Rhododendron groeien net onder de oppervlakte. U moet daarom niet de grond onder de Rhododendron met een hark bewerken.  

Snoeien Rhododendron:

Snoeien is niet perse nodig bij de Rhododendron. U mag de Rhododendron  wel snoeien als u deze te groot vind worden. U kunt op twee manieren snoeien. U kunt de gehele tak van de Rhododendron afknippen. Hierdoor zal deze niet meer terug komen. Of u kan de tak tot het onderste blad afknippen dan zal deze wel weer terug gaan groeien. Wanneer de Rhododendron is gesnoeid zal hij het volgende jaar geen bloemen geven. Wanneer u meer vertakkingen wil in uw Rhododendron struik breek dat in het voorjaar een paar nieuwe scheuten af.

Plantadvies Rhododendron:

De Rhododendron kan het hele jaar geplant worden in zure goed doorlatende grond. De beste periode om de Rhododendron te planten is in het voor of najaar. U kunt de Rhododendron ook verplanten. Doe dit in het najaar. Na het planten of verplanten van de Rhododendron  is het belangrijk de Rhododendron voldoende water te geven.U kunt de Rhododendron het beste in de half schaduw plaatsen. Wanneer de Rhododendron te weinig licht krijgt zal deze slecht bloeien maar in de felle zon zal de Rhododendron verdrogen.