vragen? 0344 22 81 00

Rhododendron kopen van eigen kwekerij

Rhododendrons kunt u het beste planten in gefilterd zonlicht. Een standplaats in de volle zon is minder geschikt. Rhododendrons kunt u kopen in verschillende kleuren. De meeste soorten bloeien ongeveer een maand, vaak in mei. Het snoeien van de Rhododendron mag in het voorjaar, na de vorst. Snoei voor een compactere struik met meer bloemen.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

De Rhododendron is in veel kleuren en soorten verkrijgbaar. Over het algemeen zijn het winterharde en wintergroen struiken die solitair maar ook als haag geplant kan worden. Niet elke soort is voor hagen geschikt. De meeste soorten Rhododendron staan het liefst in gefilterd zonlicht (onder bomen) of in halfschaduw. 

Rhododendrons hebben een langwerpig, spits blad met een heldergroene kleur. Het snoeien van Rhododendrons is niet altijd nodig. Veel soorten groeien niet hard en zullen weinig onderhoudt nodig hebben. Wanneer u de Rhododendron te groot vind of de bladeren worden geel, kunt u wel snoeien. Snoei dan sterk terug naar de maat die u aanstaat. Daar waar u gesnoeid heeft gaat de Rhododendron het volgende seizoen weer uitlopen. Het snoeien kan eind maart tot begin april gedaan worden.

Bomenenzo

Beste klant, i.v.m. einde plantseizoen, zijn veel producten niet meer leverbaar vanuit de volle grond. In mei/juni zijn diverse bomen weer leverbaar. Deze zijn dan bestelbaar via onze shop.