Rhododendron
Beleef een rijke bloei met de meest intense bloemkleuren.

De Rhododendron is een groenblijvende heester. Door zijn mooie bloemen is hij een aanwinst voor uw tuin. Geniet in de zomer en herfst van de prachtige kleuren van de Rhododendron. Je kunt de Rhododendron het hele jaar door planten. De Rhododendron staat graag in wat zuurdere grond.

Rhododendron

Van hoog naar laag sorteren

Rhododendron

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Rhododendron kopen

Geniet van pracht en praal in je tuin met een exotische Rhododendron. De sierheesters bloeien vroeg in het voorjaar en staan erom bekend dat ze uitbundig bloeien. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren met witte, oranje, rode, gele, blauwe, paarse en roze bloemen. De bloemen zorgen niet alleen voor een kleurexplosie in de tuin, maar zorgen ook voor leven door de komst van dieren in de tuin (vlinders, bijen en andere insecten). De soorten in onze webshop zijn winterharde en groenblijvende struiken. Het snoeien en verzorgen van een Rhododendron is erg eenvoudig. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen, zodat er weer nieuwe bloemen en nieuwe knoppen kunnen groeien en je extra lang van de charmante bloeier geniet! Je kunt de bloeiende vaste plant zowel in de volle grond in grote tuinen en kleine tuinen planten als in een pot houden voor op het terras en balkon, zolang je zorgt voor een zure bodem. Bij Bomenenzo.nl kun je verschillende soorten Rhododendron online kopen, of op onze kwekerij! Welke nieuwe planten verwelkom jij in je tuin?

Tip: Combineer een Rhododendron met andere zuurminnende planten, zoals Hortensia's, Skimmia's of Heide.
 

Rhododendron kopen bij Bomenenzo.nl

De mooiste Rhododendron online kopen doe je eenvoudig bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij ons vind je onder andere twee soorten Dwergrhododendron: Rhododendron yakushimanum 'Porzellan' en 'Dreamland'. Maar ook vind je bij ons de welbekende grootbladige Rhododendrons. Alle Rhododendron struiken in ons assortiment zijn groenblijvende struiken, die je tuin het hele jaar van kleur voorzien. In de webshop kun je al onze soorten bekijken. Via de zoekfunctie kun je geavanceerd zoeken om nog sneller je nieuwe soorten te vinden. Je kunt jouw favoriete nieuwe planten en bomen gemakkelijk, snel en veilig online kopen op bomenenzo.nl. Kies vervolgens voor gratis afhalen of laten thuis bezorgen. In het laatste geval zorgen wij voor een snelle levering en bij besteding vanaf €300 geniet je van gratis bezorging! Kijk voor meer informatie in de algemene voorwaarden of neem contact met ons op.

Onze soorten Rhododendron

Rhododendron yakushimanum ‘Porzellan’: Dit is een laagblijvende en langzaam groeiende Rhododendron. Door zijn maximale hoogte van 120 cm is deze soort bijzonder goed geschikt voor kleine tuinen. Ook is hij in een mooie plantenbak of pot een prachtige versiering voor terras en balkon.

Rhododendron yakushimanum ‘Dreamland’: Ook de ‘Dreamland’ behoort tot de dwergrhodo’s. Deze kleinblijvende spetter bloeit rond mei met zacht roze bloemen met een donkerdere tint roze aan de buitenkant.

Rhododendron ‘Cunningham’s White’: De ‘Cunningham’s White’ is één van de meest populaire soorten Rhododendron, vooral vanwege zijn beeldschone zuiverwitte bloemen. Zorg je voor een zure grond met voldoende voeding en een goede afwatering, dan gaat hij zeker weten uitbundig bloeien. De bloeitijd is iets eerder dan zijn soortgenoten, ergens vanaf april.

Rhododendron ‘Madame Masson’: Deze ‘Madame Masson’ is écht een plant waar je ‘U’ tegen zegt. Dit is een grootbloemige Rhododendron die je tuin betovert met haar wonderschone bloemen in mei en juni. De bloemknoppen zijn zachtroze, eenmaal in bloei geniet je van grote witte bloemen met een mosterdgele kern.

Rhododendron ‘Goldflimmer’: De ‘Goldflimmer’ heeft zijn naam te danken aan zijn aantrekkelijke bonte bladeren. De groene bladeren hebben namelijk onregelmatig gevormde, gele vlekken. Aangezien ook deze soort Rhododendron groenblijvend is, geniet je dus het jaarrond van zijn bonte blad. Ook de bloei is zeer aantrekkelijk, tussen mei en juni geniet je van lichtpaarse bloemen.

Rhododendron catawbiense ‘Grandiflorum’: De catawbiense ‘Grandiflorum’ bloeit met, je raadt het al, prachtige grote bloemen. Deze bloemen hebben een lila tot paarse kleur en een bruine macule. Deze bloeiende vaste plant is één van de meest geliefde soorten Rhododendron, vanwege zijn indrukwekkende bloei.

Rhododendron ‘Marcel Menard’: De ‘Marcel Menard’ heeft opvallende donkerpaarse bloemen. Zorg je, net als bij andere soorten Rhododendron, voor een zure grond, die voedzaam en vochtdoorlatend is, dan zal hij uitbundig bloeien. Ook deze paarsbloeiende topper is een hele populaire keuze. 

Rhododendron ‘Nova Zembla’: De ‘Nova Zembla’ bloeit met schitterende rood roze bloemen met een bijna zwarte macule. De bloeitijd is in mei en juni. Deze soort is erg sterk, wintergroen én door zijn langzame groei ook zeer onderhoudsvriendelijk.

Rhododendron ‘Red Jack’: Deze ‘Red Jack’ heeft zijn stoere naam te danken aan zijn spectaculaire bloei. Geniet in mei en juni van grote bloemtrossen vol met knalrode bloemen. Deze bloeiende vaste plant is geschikt als solitaire plant, maar óók als groenblijvende haagplant. 

Rhododendron verzorgen

De Rhododendron vraagt weinig onderhoud. Totdat de plant goed is geworteld dien je de Rhododendron regelmatig wat water geven. Geef bij langdurige warmte en droogte gerust wat extra water. Let er wel op dat de grond niet te nat mag zijn. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen. Je kunt de bloeiende vaste plant twee keer per jaar wat bemesten. De wortels van de Rododendron groeien net onder de oppervlakte. Daarom bewerk je de grond eronder beter niet met een hark.

Rhododendron snoeien

Rhododendrons snoeien is niet per se nodig. Je kunt wel direct na de bloei een Rhodendron snoeien, als je vindt dat de mooie plant te groot is geworden. Maar hoe snoei je een Rhododendron? Rhodendrons snoeien kan op twee manieren. Je kunt de gehele tak van de vaste plant afknippen. Hierdoor zal deze niet meer terugkomen. Ook kunt je ervoor kiezen om de tak tot het onderste blad afknippen. Dan zal deze wel weer terug gaan groeien met nieuwe knoppen. Wanneer de sierheester is gesnoeid, zal de plant het volgende jaar geen bloemen geven. Wanneer je meer vertakkingen wilt in de struik, kun je in het voorjaar een paar nieuwe scheuten afbreken. Na de bloei verwijder je uitgebloeide bloemen.

Rhododendron planten

De Rhododendron kan zowel in de volle grond als in een pot op het terras en balkon gehouden worden. De bloeiende struiken staan het liefst in zure grond die goed doorlatend is. De Rhododendron planten doe je het best in het voor- of najaar. Je kunt de Rhododendron ook verplanten. Doe dit in het najaar. Zorg ervoor dat je de jonge plant na het planten of verplanten meteen voldoende water geeft, zodat deze goed kan wortelen. Wanneer de plant te weinig licht krijgt zal deze slecht bloeien, maar in de volle zon kan de Rhododendron verdrogen. De planten staan het liefst in de halfschaduw in een zure bodem.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00