Biodiversiteit pakket
Met onze biodiversiteit pakketten breng je meer leven naar je tuin. We hebben verschillende pakketten, o.a. voor het aantrekken van vogels, vlinders en bijen!

Biodiversiteit pakket

Van hoog naar laag sorteren

Biodiversiteit pakket

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Planten kopen voor meer biodiversiteit

Het creëren van meer biodiversiteit in de tuin staat centraal in onze biodiversiteit pakketten. Biodiversiteit of biologische diversiteit is kort gezegd al het leven op aarde. Met planten uit ons assortiment haal je meer vlinders, bijen, lieveheersbeestjes of vogels in je tuin. Erg waardevol dus! Maak jij de wereld mee een stukje groener? Met het verlies aan biodiversiteit in Nederland is het herstel van biodiversiteit een zeer belangrijke taak. Niet alleen voor maatschappelijke organisaties, maar voor ons allemaal. De biodiversiteit in je tuin vergroten is overigens niet alleen cruciaal voor mens en natuur, maar ook erg leuk. De komst van insecten en dieren maakt je tuin namelijk erg levendig. Bomen en planten die goed zijn voor de biodiversiteit en natuur zijn vaak ook zeer kleurrijk, sfeervol en stuk voor stuk showstelers. Kun jij ook niet wachten om je tuin tot leven te brengen met diverse planten en dieren? Bekijk snel het aanbod.

Verschillende dieren aantrekken met planten

Het assortiment is onder te verdelen in drie categorieën planten, dieren: planten voor vogels, planten voor vlinders en planten voor bijen. Met alle drie verwelkom je prachtige soorten planten, dieren en kleuren in je tuin! Met welke plant- en diersoorten pak jij het verlies aan biodiversiteit aan?

  • Bijenplanten: dit zijn zeer belangrijke planten. Het gaat namelijk niet goed met de bij en dat is een groot probleem. De bedreigde dieren bijen en hommels hebben namelijk een belangrijke rol: ze zorgen voor bestuiving en vruchtzetting en zijn daarom essentieel voor de natuur. Je kunt bijen helpen door aantrekkelijke planten te kiezen voor hen. Veel bloemen en bessen werken als een magneet op bijen en staan ook nog eens erg fraai. Fleur je tuin op met kleurrijke bijenplanten, -struiken en -bomen, zoals bijvoorbeeld de Reuzenlavendel en Veldesdoorn. 
  • Planten voor vogels: je lokt meer vogels naar je tuin met vogelvriendelijke beplanting. Het vrolijke gezang maakt je tuin levendig en de vogels zijn je enorm dankbaar. Voor vogels zijn bessen een voedselbron en spelen hagen een belangrijke rol om bijvoorbeeld veilig te nestelen. Planten, struiken en bomen die geliefd zijn bij vogels zijn bijvoorbeeld het Krentenboompje, Hertshooi, Vogelkers, Wilde lijsterbes en Gelderse roos. 
  • Vlinderplanten: word jij ook zo vrolijk van vlinders? Verwelkom de kleurrijke fladderaars in je tuin met planten vol nectar. Net als bijen zijn ook veel vlinders in ons land bedreigde dieren en dus is het belangrijk om in actie te komen. Gelukkig is dit niet erg, want vlinderplanten hebben schitterende bloemen en voorzien je tuin dus ook van veel kleur, sfeer en sierwaarde. Mooie voorbeelden voor het herstel van biodiversiteit zijn de vlinderstruik (Buddleja davidii), Blauwbaard en Kogelbloem.

Planten kopen voor meer biodiversiteit in de tuin of landelijk gebied doe je gemakkelijk online of rechtstreeks in onze kwekerij. Je kunt ervoor kiezen om jouw bomen en planten thuis te laten bezorgen in heel Nederland of België of gratis op te halen in Lienden. Kies voor een account aanmaken, zodat je je bestelling online kunt volgen en precies weet vanaf wanneer je van planten en dieren in je tuin kunt gaan genieten. Kijk voor meer informatie over onze services in de algemene voorwaarden of neem contact op. We helpen je graag aan extra informatie of persoonlijk advies.

Biodiversiteit planten verzorgen

Het verzorgen van bloeiende planten, struiken en bomen goed voor de biologische diversiteit/ biodiversiteit in Nederland is over het algemeen niet moeilijk. Voor de meeste soorten geldt dat je ze eens per jaar snoeit. Het is afhankelijk van de soort wanneer je dit het beste doet. Om lang en uitbundig te bloeien hebben planten die goed zijn voor de natuur en biodiversiteit water en voeding nodig. In het voorjaar help je deze planten met behulp van mest en bij droogte help je door water te geven. Sommige soorten planten zijn doorbloeiend, wat inhoudt dat ze telkens nieuwe bloemen produceren. Door bij deze vaste planten uitgebloeide bloemen direct weg te halen, verleng je het bloeiseizoen. Zo geniet je zelf langer, maar ook de insecten in je tuin! 

Voor precieze onderhoudsinstructies raadpleeg je het beste de productpagina van jouw gewenste bloeiende planten, struiken en/of bomen. 

Planten snoeien

De meest bloeiende planten en bomen snoei je eens per jaar, vaak in het voorjaar of juist na de bloei. Dit hangt ervan af of een plant op éénjarig hout bloeit of niet. Voor de juiste snoeiperiode kijk je het beste op de specifieke productpagina van de plant. Het snoeien van vaste planten, struiken en bomen is gewenst om ze jong en vitaal te houden, voor het behoud van een mooie vorm en ook om een goede bloei te bevorderen. Langzaam groeiende soorten hoef je minder vaak te snoeien dan snelgroeiende soorten. Ook hangt de snoei af van of een boom of plant bladhoudend is of niet. Lees daarom altijd de precieze snoei-instructies van jouw gekozen beplanting.

Heb je vragen over het snoeien van de planten uit het biodiversiteit pakket? Neem dan gerust contact met ons op. We geven je graag meer informatie en persoonlijk advies. 

Hoe te planten

Ben je klaar om te planten? Vaak kan dit het hele jaar, mits het niet vriest. Planten die goed zijn voor de natuur en biologische diversiteit, en dus voor het leven op aarde/ levende organismen, schitteren met mooie bloemen en soms vruchten. Voor de meeste bloemen geldt dat het zonaanbidders zijn. Je hebt echter ook soorten die schaduw verdragen. Lees daarom eerst de productinformatie van jouw planten om de juiste standplaats te bepalen. Planten en bomen die matig winterhard zijn, zet je het beste ook beschut en eventueel in een pot, zodat je ze in de koude maanden naar een vorstvrije plek kunt verplaatsen. In andere gevallen kun je de bloeiende planten en bomen in de volle grond planten, bijvoorbeeld in de border. We adviseren om altijd gebruik te maken van aanplantgrond voor een goede start. Deze grond maakt de bodem namelijk goed doorlatend en zit boordevol voedingsstoffen. Na het aanplanten is het belangrijk dat je direct en in de eerste periode regelmatig water geeft voor een goede inworteling. Hoe nat de bodem moet zijn, hangt af van de soort. 

Wist je dat wij ook een aanplantservice hebben? Kies je hiervoor, dan heb je geen gedoe en ben je verzekerd van een goede aanplanting! Interesse? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00