Groenblijvende bomen
Geniet het jaarrond van een prachtig stukje groene natuur.
Groenblijvende bomen zijn erg populair, omdat ze het hele jaar door groen blijven, dus óók in de winter! Je geniet met deze bomen dus het jaarrond van een prachtig stukje groen in je tuin!

Groenblijvende bomen

Van hoog naar laag sorteren

Groenblijvende bomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Groenblijvende bomen kopen

Wanneer je een Groenblijvende boom koopt zul je het gehele jaar door een groene boom in de tuin hebben staan. Een wintergroene boom is dus een echte aanwinst voor uw tuin. Bij Bomenenzo kweken wij verschillende soorten Groenblijvende bomen zoals de Groenblijvende bolbomen, Groenblijvende Leibomen.

Wintergroene bomen blijven het hele jaar door groen en houden hun blad. Deze bomen zijn dus zeer goed te gebruiken om de inkijk in jouw tuin te verminderen of als windscherm. Het hele jaar geniet je van groen in de tuin. Groenblijvende bomen kunnen het hele jaar geplant worden en groeien goed op vrijwel alle grondsoorten. Over het algemeen zijn de groenblijvende bomen goed te snoeien en hebben weinig onderhoud nodig. Er zijn in allerlei maten, vormen en soorten groenblijvende bomen leverbaar. De Groenblijvende bomen zijn winterhard. Wij verkopen onder andere de Bolboom Photinia, Leilaurier en Olijfwilg. Vind je een Groenblijvende boom op stam te groot kijk dan eens bij onze Groenblijvende struiken zoals de Laurier.

TIP: Zoek je naar complementaire planten voor jouw wintergroene boom? Plant een wintergroene haag met groenblijvende haagplanten.

Groenblijvende bomen online kopen bij Bomenenzo.nl 

De mooiste groenblijvende bomen kopen (ook groenblijvende leibomen) kan makkelijk én snel via onze webshop. Wil je liever jouw eigen boom uitzoeken? Kom dan gezellig langs onze eigen kwekerij in Lienden! Wij hebben de volgende groenblijvende bomen voor je beschikbaar:

 • Taxus Baccata
  De Taxus baccata (populaire vervanger voor buxus sempervirens) heeft glanzende, donkergroene naalden. Deze groenblijvende topper groeit mooi compact en dicht vertakt.
 • Steeneik - Quercus ilex
  De steeneik Quercus ilex is één van de meest populaire bomen, vooral in moderne tuinen. De bladeren zijn stevig, leerachtig en hebben een getande rand.
 • Lei Olijfwilg - Elaeagnus ebbingei
  De Elaeagnus ebbingei heeft donkergroene bladeren met een zilveren onderkant. In de herfst verschijnen er kleine witte bloemetjes die heerlijk geuren.
 • Groenblijvende Tulpenboom - Magnolia grandiflora Gallisoniensis
  De Magnolia grandiflora Gallisoniensis bloeit met prachtige grote roomwitte tulpvormige bloemen die bovendien heerlijk geuren. 
 • Laurier Caucasica - Prunus laurocerasus Caucasica
  De Prunus laurocerasus Caucasica is één van de meest gewilde groenblijvende leibomen. Deze topper groeit goed in vrijwel iedere bodem. 
 • Glansmispel - Photinia fraseri Red Robin
  De Photinia fraseri Red Robin is een bijzondere boom met kleine groene bladeren, die in het voorjaar eerst rood uitlopen. Er zijn verschillende varianten te vinden van deze geliefde boomsoort. Zo is er de bolboom Photinia Red Robin, maar bijvoorbeeld ook de halfstam variant!
 • Laurier Etna - Prunus laurocersus Etna
  De Prunus laurocerasus Etna is een lauriersoort met een compacte groei en schitterende diepgroene, glanzende bladeren.
 • Portugese Laurier - Prunus lusitanica Angustifolia
  Deze Prunus lusitanica Angustifolia heeft lange, smalle bladeren met een mooie donkergroene kleur. Deze Portugese laurier bereikt een hoogte van ongeveer 4 meter, hiermee is hij ook geschikt voor de kleine tuin.

Groenblijvende boom verzorgen

Wintergroene bomen zijn, zoals de naam al zegt, ook in de winter groen! Over het algemeen hebben ze weinig specifieke verzorging nodig, zolang ze genoeg water en voeding tot hun beschikking hebben, groeien ze goed! Voor de meest intens groene bladkleur is het aan te raden om uw boom jaarlijks te bemesten. Alle benodigde instructies om uw nieuwe boom goed te laten groeien, vind je terug op de pagina over jouw product.

Water geven aan groenblijvende bomen:

Wintergroene bomen hebben het hele jaar door vocht nodig. Doordat de bladeren groen blijven, blijft zijn sapstroom op gang:

 • In de herfst/winter, bij geen regen en/of vorst, heeft de boom 1x per week - 1 emmer water nodig.
 • In de lente, 2x per week - 1 emmer
 • In de zomer, bij lagere temperaturen 2 á 3x per week - 1 emmer
 • In de zomer, bij tropische temperaturen 3 á 4x per week - 1 emmer.

Let wel op, indien de tuin een slechte afwatering heeft, dan moet je zorgen dat de grond goed gedraineerd is. Dit voorkomt wortelrot.

Groenblijvende bomen snoeien

Een wintergroene boom heeft maar weinig onderhoud nodig. Snoeien is vaak geen must, maar het kan raadzaam zijn om ieder jaar dode, beschadigde en kruisende takken te verwijderen. Als je wilt snoeien kun je dit het beste doen in de periode van maart tot en met september. Check weer even de productpagina over de soort boom voor specifieke instructies!

Groenblijvende boom planten

Wintergroene bomen kunnen het hele jaar geplant worden en groeien goed op vrijwel alle grondsoorten

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens de garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant hem dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt je het beste de boom iets hoger planten (terpje). Hij staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer je er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met uw boom door middel van boomband en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires. 

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Groenblijvende bomen bestellen, bezorgen en aanplanten. In onze Groenblijvende bomen webshop zijn verschillende Groenblijvende bomen te koop. Voor 90% van alle Groenblijvende bomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Groenblijvende bomen kwekerij te Gelderland komen. 

Uitleg maten

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Deze maat wordt niet groter naar mate de boom ouder wordt.

Kluit, sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

Overige bomen en planten uit ons uitgebreide assortiment

Bij Bomenenzo.nl verkopen we meer dan alleen de mooiste wintergroene bomen. Zo ben je bij ons ook op het juiste adres voor vaste planten, haagplanten, kant-en-klaar hagen en natuurlijk allerlei bomen! Of je nou op zoek bent naar Oude fruitbomen, Meerstammige bomen, kleine bomen voor de kleine tuin (zoals Japanse Esdoorns) of Mediterrane bomen (zoals Chinese Waaierpalm ‘Trachycarpus Fortunei’), bij ons vind je het allemaal! Vrijwel alle bomen hebben wij voor je op voorraad, je hoeft dus nooit lang op jouw nieuwe aankoop te wachten. De meest bijzondere bomen en planten kun je makkelijk én snel online kopen via onze webshop, of kom gezellig langs onze eigen kwekerij!

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00