Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Groenblijvende bomen
vragen? 0344 22 81 00

Groenblijvende bomen kopen

Groenblijvende bomen houden ook in de winter het blad vast. Deze bomen hebben doorgaans wat dikker, steviger blad. Veel verschillende soorten, o.a. de Groenblijvende Bolboom Photinia, Groenblijvende Leiboom Leilaurier, Groenblijvende Pyramide Photinia Red Robin, en de Olijfwilg

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

                            

 

Groenblijvende boom kopen

Wanneer u een Groenblijvende boom koopt zult u het gehele jaar door een groene boom in uw tuin hebben staan. Een Groenblijvende boom is dus een echte aanwinst voor uw tuin. Bij bomenenzo kweken wij verschillende soorten Groenblijvende bomen zoals de Groenblijvende bolbomen, Groenblijvende Leibomen.

Eigenschappen Groenblijvende boom

Groenblijvende bomen blijven het hele jaar door groen en houden hun blad. Deze bomen zijn dus zeer goed te gebruiken om de inkijk in uw tuin te verminderen of als windscherm. Het hele jaar geniet u van groen in de tuin. Groenblijvende bomen kunnen het hele jaar geplant worden en groeien goed op vrijwel alle grondsoorten. Over het algemeen zijn de groenblijvende bomen goed te snoeien en hebben weinig onderhoud nodig. Er zijn in allerlei maten, vormen en soorten groenblijvende bomen leverbaar. De Groenblijvende bomen zijn winterhard. Wij verkopen onder andere de Groenblijvende Bolboom Photinia, Groenblijvende Leiboom Leilaurier, Groenblijvende Pyramide Photinia Red Robin, en de Olijfwilg. Vind u een Groenblijvende boom op stam te groot kijk dan eens bij onze Groenblijvende struiken zoals de Laurier.

 

Watergeef advies Groenblijvende bomen:

Groenblijvende bomen hebben het hele jaar door vocht nodig. Doordat de bladeren groen blijven, blijft zijn sapstroom op gang:

  • In de herfst/winter, bij geen regen en/of vorst, heeft de boom 1x per week - 1 emmer water nodig.
  • In de lente, 2x per week - 1 emmer
  • In de zomer, bij lagere temperaturen 2 á 3x per week - 1 emmer
  • In de zomer, bij tropische temperaturen 3 á 4x per week - 1 emmer.
Let wel op, indien de tuin een slechte afwatering heeft, dan moet u zorgen dat de grond goed gedraineerd is. Dit voorkomt wortelrot.

Uitleg maten

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Deze maat wordt niet groter naar mate de boom ouder wordt.

Kluit, sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

Plantadvies Groenblijvende boom

Groenblijvende bomen kunnen het hele jaar geplant worden en groeien goed op vrijwel alle grondsoorten

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Groenblijvende bomen bestellen, bezorgen en aanplanten. In onze Groenblijvende bomen webshop zijn verschillende Groenblijvende bomen te koop. Voor 90% van alle Groenblijvende bomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Groenblijvende bomen kwekerij te Gelderland komen.