Steeneik Quercus ilex Lei

Voorgeleide Steeneik Quercus ilex

v.a.: € 185,00

Formaat
Stamomtrek 6-8cm, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte 300cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 185,00
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 200cm, Totaalhoogte 120x120cm
€ 265,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte 150x150cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 365,00
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 140-150cm, Totaalhoogte 120x120cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 195,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Voorgeleide steeneiken Quercus ilex hebben een ingebonden rek dat voor een groot deel al is dicht gegroeid. Het zijn winterharde, groenblijvende bomen met een stevig leerachtig blad. De Steeneik groeit op vrijwel alle gronden met een voorkeur voor een wat drogere, kalkrijke bodem. Het snoeien van de Quercus Ilex Leivorm kunt u het beste in het najaar doen. De boom is dan in rust.

Onze voordelen:

 

Bent u op zoek naar een prachtige groenblijvende lei boom, koop dan de Quercus ilex. De Quercus ilex lei krijgt ook wel de naam Steeneik Lei. De vorm van de bladeren van de Steeneik lijkt veel op die van de hulst. De bladeren zijn dik leerachtige en glanzend donker groen. De leiboom heeft een grijzige stam, hoe ouder de boom wordt hoe meer groeven er in de stam komen. De boom heeft een trage groei en is goed te snoeien waardoor de boom een mooie vorm zal behouden. De Quercus ilex Lei is winterhard en is qua standplaats niet kieskeurig. De Steeneik Lei kan goed tegen wind. In het voorjaar groeien gele katjes aan de Steeneik. Bij bomenenzo kunt u ook terecht voor de Steeneik boom.

Halfstam 120x120
Maat 8-10 (180) 120x120
Maat 10-12 (180) 120x120

Lees meer

De Steeneik Lei is zeer goed in model te snoeien. U kunt de Quercus ilex het beste snoeien in het najaar. De boom is dan in rust. U knipt de uitlopende takken op de lei-armen terug tot ongeveer 1 cm boven de tak (wij noemen dit kapstokjes). De takken welke bovenaan het leirek vanuit de stam groeien knipt u terug tot op de stam

.
Lees meer

De Steeneik Lei staat graag in wat drogere grond en hoeft daarom geen water te krijgen. Geef wel de periode vlak na de aanplant regelmatig water, totdat de boom zichzelf door zijn wortels kan voorzien van water.

Lees meer

De Quercus ilex Lei staat graag in kalkrijke klei of zandgrond. Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit van de Steeneik Lei. Een te natte grond is niet goed voor de Steeneik. Loopt het water in uw tuin niet goed weg, zorg dan eerst voor een juiste afwatering voor u de Quercus ilex Lei plant. Is de grond van uw tuin verouderd, dan kunt u nieuwe tuinaarde toepassen in het plantgat. Geef de boom nu nog geen mest mee, dit kan de wortels aantasten, waardoor een verminderde groei ontstaat.

Plaats de Quercus ilex Lei niet dieper in de grond, dan max. 5cm boven de wortels of kluit. Graaft u de Steeneik dieper in, dan zal de stam gaan rotten en de Steeneik Lei afsterven. Het is ook raadzaam om links en rechts van de boom een boompaal te plaatsen. Deze verbindt u d.m.v. boomband.

Ziet u er tegenop om de boom zelf te plaatsen?

Bomenenzo heeft ook een aanplant service, die er voor zorgt dat uw bomen en planten perfect geplant staan in uw tuin.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Steeneik Quercus ilex Lei
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Wat is het formaat van het raster van deze leiboom als ik stamomtrek 12-14cm neem?

Het rek van de Lei Steeneik stamomtrek 12-14 cm is breedtexhoogte 150 x150cm.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!