Rozen
Voor een betoverende en romantische sfeer.

Rozen kopen doe je bij Bomenenzo.nl. Met een roos uit onze kwekerij ben je verzekerd van een prachtig bloeiende plant in de tuin. Een perfecte oplossing voor in je plantenborder of over een rozenboog. Ook haal je een heleboel levendigheid naar de tuin, omdat rozen een enorme aantrekkingskracht hebben op vlinders en bijen. Al onze rozen zijn van hoge kwaliteit en bovendien scherp geprijsd.

 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Rozen kopen

Rozen zijn een echte eyecatcher in iedere tuin. De prachtige bloemen zijn kleurrijkdecoratief en heerlijk geurend. Voor iedereen is er een roos naar wens: wij bieden ze aan in verschillende kleuren en maten. Of je nu kiest voor een roze roos of de traditionele rode rozen, bij ons vindt je heel veel verschillende soorten. Rozen zijn niet alleen prachtig in jouw tuin maar ook weinig werk. Wel komen er ziektes bij rozen voor, maar wanneer je onze tips opvolgt is de kans erg klein dat jouw rozen ziek worden. Het verzorgen van rozen is gemakkelijk en de rozen vergen niet veel aandacht.

Voor rozen online kopen ben je bij Bomenenzo.nl helemaal aan het juiste adres. Bekijk snel ons ruime assortiment rozen in verschillende maten. Bekijk bijvoorbeeld eens de Struikroos Rosa Schneewittchen, Rosa Leonardo da Vinco of de struikroos Rosa de Fiary. Bekijk alle resultaten makkelijk en snel online. Al onze rozen behoren tot de groep van de vaste planten.  Ons assortiment bestaat uit botanische rozen, bodem bedekkende rozen, klimrozen stamrozen en struikrozen. Wanneer je hier jouw keuze in hebt gemaakt kun je daarna nog een keuze maken in grootbloemige rozen, geurende rozen, wilde rozen. Ook is er een grote keuze in de kleuren rozen. Alle rozen zijn heerlijke geurende rozen die beslist mooi in je tuin zullen staan. Ga je voor een rode roos, roze rozen, paarse rozen, gele rozen, oranje rozen of toch liever voor wit? Aan jou de keuze. Voor het beste resultaat raden wij je aan om meerdere rozen met elkaar te combineren. Met de mooie rozen lijkt jouw tuin wel een levend schilderij!

Rozen bestellen en laten bezorgen

Rozen online kopen doe je gemakkelijk en snel bij Bomenenzo.nl. Bij ons bestel je rozen uit eigen kwekerij, waardoor wij je een hoge kwaliteit kunnen garanderen. Je kunt vele verschillende mooie rozen kopen dankzij ons ruime assortiment. Zo hebben wij rozen in verschillende kleuren, zoals o.a. rode rozen, roze rozen, oranje rozen, paarse rozen en gele rozen. Ook hebben wij o.a. klimrozen, grootbloemige rozen en ook wilde rozen. Bekijk ook eens onze andere planten en bomen. Zo hebben wij o.a. meerstammige bomen, wintergroene bomen en vele vaste planten zoals de prachtige Japanse Esdoorn. Alle rozen en andere planten die je op onze website vindt kun je kopen tegen een scherpe prijs en je kunt een betaalmethode naar keuze uitkiezen. Veilige betaling gegarandeerd. Wil je liever zelf je eigen roos uitzoeken? Helemaal goed! Van maandag t/m zaterdag heten wij je graag welkom op onze kwekerij in Lienden (Betuwe). Goed bereikbaar en centraal gelegen. Wij geven je graag advies over onze bomen en planten en staan altijd voor je klaar!

Rozen verzorgen

Rozen kunnen gevoelig zijn voor ziektes. Daarom is het heel belangrijk dat de mooie rozen voldoende bemest wordt met speciale voeding. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor: het bodemverbeterende middel Vivimus universeel, wat je ook gemakkelijk online kunt kopen in onze webshop. Deze mest komt goed van pas bij het planten van rozen, omdat het een sterke inworteling bevordert en zo zorgen ervoor dat de roos sterker word. Wij raden je echter sterk aan om ieder jaar opnieuw te bemesten, zodat de wortels van de roos altijd voldoende voeding hebben om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Strooi jaarlijks wat mest rondom de roos en geniet van de prachtige bloemen. Ook bescherm je de mooie rozen hiermee tegen ziektes en plagen. Doordat er soms wel ziektes bij rozen voorkomen is dit een echte aanrader. Zo houd je de rozenplant sterk. Verder heeft een roos geen speciale wensen en zal de roos op iedere nieuwe plek waar de zon schijnt, prachtig gaan bloeien. Ook is het prachtig om verschillende rozen soorten met elkaar te combineren. Combineer bijvoorbeeld de Rosa the Fairy met de Rosa Schneewittchen of de Rosa Leonardo da Vinci! Zo heb je verschillende, heerlijk geurende rozen die jouw tuin een romantische aanblik geven.

Rozen snoeien

Het snoeien van de roos is erg belangrijk. De snoei van de rozen is daarom ieder jaar nodig. Rozen snoeien is niet moeilijk. Als je deze tuinplant op de juiste manier snoeit geniet je ieder jaar opnieuw van een uitbundige bloei. Net als de snoeiwijze is de snoeitijd van groot belang. In principe snoei je de mooie rozen twee keer per jaar: in het voorjaar en in de zomer. Dit geldt voor alle soorten rozen of je nu bodembedekkende rozen, klimrozen stamrozen en struikrozen in jouw tuin heeft staan. In het voorjaar (maart, april) kun je de plant wat rigoureuzer snoeien dan in de zomer. De groeisappen van de roos komen dan net op gang. Door juist op dit moment te snoeien wordt de groei extra gestimuleerd. Knip bruine/houtachtige takken weg om de roos mooi te houden. Gezonde, dikke takken laat je zitten. Eventueel kun je ervoor kiezen om ook gezonde takken weg te snoeien voor een mooie vorm van de roos. De zomersnoei van de mooie rozen dient vooral om uitgebloeide bloemen te verwijderen. Knip de uitgebloeide bloemen af onder de rozenbottel en boven het ‘vijfblad’. Aan het vijfblad groeien vaak nieuwe takken. Doordat er ziektes bij rozen voorkomen is het belangrijk om altijd met een scherpe, schone heggenschaar de rozen te snoeien. Zo kun je geen ziektes overbrengen met de heggenschaar. Trek bij het snoeien wel stevige handschoenen aan om jezelf tegen de doornen te beschermen. Voor specifieke informatie over het snoeien van rozen verwijzen we je naar de desbetreffende productpagina.

Rozen planten

Er bestaan verschillende soorten rozen. Zo hebben wij o.a. wilde rozen, grootbloemige rozen en klimrozen. Alle rozen kun je online kopen. Rondom de roos gelden er soms wat speciale wensen om zo te kunnen genieten van de prachtige bloemen. De onderstaande beschrijvingen zorgen ervoor dat de rozen prachtig zullen bloeien. Een struikroos heeft in principe geen ondersteuning nodig. Hierdoor is hij ideaal om neer te zetten in een plantenborder. Andere rozen klimmen graag de hoogte in en zijn daarom zeer geschikt voor over een rozenboog of pergola. Al na een paar jaar zit je rozenboog helemaal vol met prachtige rozen. Een stamroos staat prachtig in een bloemenperkje, of zet hem eens los in een leuke pot! Wat alle rozen met elkaar gemeen hebben is dat ze graag op een standplaats in de volle zon staan. Zet ze bij voorkeur niet in de wind. Heb je een definitieve standplaats uitgekozen en ga je een of meerdere rozen planten? Graaf dan eerst een gat, zet de roos er met de hele kluit in en vul het resterende gat op met aarde. Geef de plant veel water, zeker in de eerste weken. De grond moet niet te nat zijn, maar zeker ook niet te droog. Zo geniet je altijd van een uitbundig bloeiende roos!

Heb je de nieuwe plek, in de volle zon voor 1 van onze rozen al in jouw tuin in gedachten, bestel snel.  Rozen bestellen en laten bezorgen is nog nooit zo makkelijk geweest.

TIP: Voor nog meer kleur in je tuin raden we je aan om de roos te combineren met bijvoorbeeld een Blauwe regen. Wil je nog meer vlinders aantrekken? Bekijk dan ook ons ruime assortiment Vlinderstruiken. Of kijk eens bij onze schitterende vaste planten assortiment. Mix & match zo veel als je wilt: de tuin van jouw dromen is dichterbij dan je denkt

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00