Hortensia 'Annabelle'
Populaire en grote Hortensia met bloembollen van maar liefst 20 cm doorsnede.
De Hortensia ‘Annabelle’, ook wel Sneeuwbal Hortensia genoemd, is één van de meest populaire Hortensia’s. De beeldschone witte bloembollen met een diameter van maar liefst 20 cm betoveren iedere tuin in de zomer! Voordelig aan de Hydrangea arborescens Annabelle is dat deze soort ook na een zeer strenge winter gewoon bloeit. Waar laat jij deze blikvanger van een grote struik stralen?

Hortensia 'Annabelle'

Van hoog naar laag sorteren

Hortensia 'Annabelle'

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Hortensia Annabelle kopen

De Hydrangea arborescens Annabelle of Hortensia Annabelle is een populaire en grote hortensia soort. Deze soort kan hoger dan één meter worden en heeft grote bloembollen. In de zomer (juli, augustus, september) staat de sierlijke Hortensia Annabelle in bloei. De grote bollen zijn wit van kleur, staan op stevige stengels en kunnen een diameter hebben van wel 20 centimeter. In het najaar verkleuren de bloemen van de Hydrangea Annabelle paarsachtig tot bruin. Het is een winterharde plant die goed tegen vorst kan. Ook na strenge vorst en sterke snoei loopt de Annabelle nog uit. Dat komt doordat de Annabelle pas in het voorjaar nieuwe knoppen vormt. Dit type Hortensia bloeit in augustus en september. 

TIP: Heb je hulp nodig bij het kiezen van de mooiste Hortensia(‘s) voor jouw tuin? Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies of kom gezellig langs in onze kwekerij in Lienden.

Hortensia Annabelle kopen bij Bomenenzo.nl

De mooie Hortensia Hydrangea arborescens Annabelle koop je eenvoudig en snel bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij ons shop je de Hortensia Hydrangea Arborescens AnnabelleHortensia Strong Annabelle (Hydrangea arborescens Strong Annabelle) en Hortensia Pink Annabelle (Hydrangea arborescens Pink Annabelle). Daarnaast vind je in ons ruime assortiment andere soorten van de bloeiende struiken, zoals de Bolhortensia (Hydrangea macrophylla) en Boerenhortensia (Hydrangea paniculata), de Hydrangea paniculata Limelight bijvoorbeeld. Je kunt jouw favorieten door ons thuis laten bezorgen of gratis afhalen in de kwekerij. Ga je voor online planten en bomen kopen en besteed je €300? Dan geniet je van gratis levering!  Kies bij het online kopen voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. 

Hortensia Annabelle verzorgen

De Hortensia Annabelle heeft niet veel verzorging nodig en is makkelijk in onderhoud. Het is dus ook een ideale plant als je (nog) niet zo’n groene vingers hebt. Daarnaast zijn de vaste planten ziektevrij. Geef, vooral in droge en warme periodes, voldoende water. Zodra het blad slap hangt is het tijd om de hortensia water te geven. Vooral als de Hortensia Hydrangea arborescens Annabelle in de volle zon staat is voldoende water erg belangrijk. Geef de Hortensia op stam of Hortensia struik één keer per jaar meststof.

Hortensia Annabelle snoeien

De Hortensia Annabelle bloeit op eenjarig hout. De bloemknoppen vormen op takjes die in het voorjaar tevoorschijn komen. In de maanden van oktober tot en met april kun je de Hortensia snoeien, maar beter niet wanneer het vriest. Je kunt ervoor kiezen om de uitgebloeide bloemen in het najaar weg te halen of in de winter te laten zitten ter decoratie. Snoei de Annabelle niet ieder jaar helemaal kort, hierdoor zullen de takken steeds door gaan hangen onder het gewicht van de grote bloemen. Laat de eerste twee jaar een gedeelte (ongeveer 2/3 deel) staan. Dan ontstaan er een aantal stevige en hogere takken die een frame vormen voor de bloemen. Een Hortensia kun je het best tot ongeveer 30 cm boven de grond terugsnoeien.

Hortensia Annabelle planten

Klaar om je bloeiende struik aan te planten in de volle grond? Deze soort hortensia moet niet te beschut staan en heeft voldoende ventilatie nodig. De Hortensia Hydrangea Annabelle groeit het best in de zon / halfschaduw. In de felle middagzon kunnen de bladeren in combinatie met te weinig vocht geel kleuren. Mocht je Hortensia in de volle zon staan, dan dien je de bloeiende vaste plant meer water te geven om een droge grond en daarmee uitdroging te voorkomen. In hete periodes heeft de Hortensia, zoals de Hortensia Strong Annabelle sowieso extra vocht nodig. Houd de bodem dan voortdurend vochtig. De meest ideale grond voor het planten is humusrijke grond, die goed doorlatend (een te natte grond is niet wenselijk), voedzaam en neutraal tot licht zuur is. Houd bij het planten ongeveer 3 stuks per vierkante meter of strekkende meter aan.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00