Hortensia 'Annabelle'
vragen? 0344 22 81 00

Hortensia 'Annabelle'

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Hortensia Annabelle

De hortensia hydrangea 'annabelle' is een grote hortensia soort. Deze soort kan hoger dan een meter worden en heeft grote bloembollen. De bollen zijn wit van kleur en kunnen een diameter hebben van wel 20cm. Het is een winterharde plant die goed tegen vorst kan. Ook na strenge vorst en sterke snoei loopt de Annabelle nog uit. Dat komt doordat de Hortensia 'annabelle' pas in het voorjaar bloemknoppen vormt. 

Snoeien

Voor die tijd kan er gesnoeid worden. In de maanden van oktober tot en met april maar liefst niet met vorst. Snoei de annabelle niet ieder jaar helemaal kort, hierdoor zullen de takken steeds door gaan hangen onder het gewicht van de bloemen. Laat de eerste twee jaar een gedeelte (ongeveer2/3) staan. Dan ontstaan er een aantal stevige wat hogere takken die een frame vormen voor de bloemen. 

De hortensia moet niet te beschut staan (heeft voldoende ventilatie nodig) en groeit het beste in halfschaduw. In hete perioden hebben de hortensia's extra vocht nodig. Houdt de bodem voortdurend vochtig. De bloemen bloeien in augustus en september.