Vlinder struiken
Langdurig bloeiende bloempluimen, aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Vlinderstruiken worden veelal geplant voor de mooie bloempluimen die vlinders aantrekken. In iedere tuin kun je de vlinderstruik planten. Deze struiken kunnen goed tegen snoeien en zijn zeer winterhard. Je kunt de struiken na de vorst terugsnoeien tot zo'n 30 cm hoogte. Je kunt bij ons verschillende soorten vlinderstruiken vinden. De bloeitijd loopt meestal van augustus tot ver in oktober.

Vlinderstruiken

Van hoog naar laag sorteren

Vlinderstruiken

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Vlinderstruiken kopen

De Vlinderstruik (Buddleja) heeft zijn naam te danken aan het aantrekken van vele verschillende soorten bijen en vlinders. De Vlinderstruik wordt ook wel Herfst Sering genoemd door zijn Seringachtige bloei. Tussen juli en september/oktober bloeien de prachtige struiken met heerlijk geurende bloemen. Door ieder voorjaar na de laatste vorst te snoeien, verjong je de bloeiende struiken en zorg je ervoor dat deze lang en uitbundig bloeien. De populaire struiken met een uitbundige bloei zijn er in veel kleuren. Zo zijn er Buddleja soorten die wit van kleur zijn, maar ook geel, roze, rood, en blauw behoren tot de mogelijkheden. De voor bijen en vlinders aantrekkelijke struik is heerlijk geurend en winterhard. De meeste Vlinderstruik soorten zijn bladverliezend, slechts een aantal soorten zijn groenblijvende struiken. Binnen het Buddleja geslacht bestaan er vrij grote struiken die zo’n twee meter hoog worden, maar ook dwerg Vlinderstruik soorten met een maximale hoogte van één meter. Je kunt daarom altijd wel een geschikte Buddleja naar wens vinden, of je nu een grote tuin, kleine tuin, terras of balkon hebt. Met de kleurrijke blikvangers creëer je niet alleen een mooi plekje, maar vergroot je ook de biodiversiteit op je erf. Win-win!

 

Vlinderstruiken kopen bij Bomenenzo

Wil je een Vlinderstruik kopen? Bij Bomenenzo kun je een Vlinderstruik online kopen en laten thuis bezorgen of zelf uit komen zoeken in de kwekerij in hartje Betuwe. Bekijk onze verkrijgbare Vlinderstruik soorten hieronder. Heb je je favoriet gevonden? Dan kun je deze makkelijk en snel online bestellen. Wij doen ons best voor een snelle levering in heel Nederland en België en bij besteding vanaf €300,- geniet je van gratis bezorging. Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te volgen. Een offerte aanvragen, voor onze zakelijke klanten bijvoorbeeld, kan via de website. Kijk voor meer informatie in de algemene voorwaarden. Als je nog andere vragen hebt of persoonlijk advies bent, kun je altijd contact met ons opnemen!

  • Buddleja alternifolia: deze voor vlinders aantrekkelijke struik straalt met lila bloemen en donkergroene bladeren. Daarnaast heeft de Buddleja alternifolia afhangende/ sierlijk buigende takken, die het een bijzondere verschijning maken. In het Engels wordt deze soort Buddleja alternifolia ‘Fountain Butterfly Bush’ genoemd, vanwege de prachtige bloemenfontein van de vaste plant. 
  • Buddleja davidii ‘Nanho Blue’: deze cultivar is in juli en augustus een echte blikvanger. De Vlinderstruik Buddleja davidii ‘Nanho Blue’ bloeit met kleinere bloemen, maar heeft wel de meeste blauwe bloemen. 
  • Buddleja davidii ‘Pink Delight’: de enorm grote, roze bloempluimen maken de Vlinderstruik ‘Pink Delight’ een lust voor het oog. Niet alleen voor ons mensen, maar ook voor veel vlinders en bijen, die graag een bezoekje brengen aan de heerlijk geurende bloemen. 
  • Buddleja ‘Summer Beauty’: deze cultivar is in de zomer een ware schoonheid vanwege de opvallende rozerode bloempluimen. De Vlinderstruik ‘Summer kan 2,5 meter hoog worden en is een mooie accentplant voor in de border en geschikt voor aanplanting tegen een schutting of muur.
  • Buddleja davidii ‘Ile de France’: wanneer je een wat kleinere Vlinderstruik zoekt, is dit een goede keuze. De Vlinderstruik ‘Ile de France’ schittert met donker violetkleurige bloemen en vergroot de biodiversiteit in je tuin aanzienlijk. Geef de zonaanbidder een zonnige plek in de tuin en plant hem solitair of in groepen aan.
  • Buddleja davidii ‘Royal Red’: deze Vlinderstruik bloeit met purperrode bloemen, die bijna van fluweel lijken. De koninklijke vaste plant is winterhard en de ideale accentplant voor in de tuin. Waar plant jij de Vlinderstruik Buddleja davidii Royal Red’ aan? 
  • Buddleja ‘Sungold’: met deze vaste plant geef je je border of een andere zonnige plek in de tuin direct een vrolijk tintje. Bijzonder aan de geelbloeiende Vlinderstruik ‘Sungold’ is dat de bolvormige, blonde bloemtrossen over de hele lengte van de takken verdeeld zijn. Dit maakt het een echte eyecatcher in de zomer.
  • Buddleja ‘Buzz Trio’: voor kleine tuinen, het terras of balkon is deze dwerg vlinderstruik zeer geschikt, die maximaal 100 cm hoog wordt. De prachtige struik schittert in drie verschillende bloemkleuren – witte, roze en paarse bloemen – en zorgt daarmee voor een kleurrijke border. Ook is veel leven in de tuin gegarandeerd met de Vlinderstruik ‘Buzz Trio’, door de grote aantrekkingskracht op talloze vlinders.
  • Buddleja Butterfly Candy: deze zeer rijke bloemserie bevat diverse dwergvlinderstruiken, die door de lichte, zoete geur erg aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. In onze webshop shop je verschillende soorten: de Buddleja davidii ‘Black Knight’ is een bijzondere verschijning door zijn zwart-paarse bloemen, de Buddleja davidii Butterfly Candy ‘Little White’ siert met beeldschone witte bloempluimpjes, de Buddleja Butterfly Candy 'Little Ruby' valt op met felroze bloemen en de Buddleja Butterfly Candy ‘Lila Sweetheart’ steelt de show met spectaculaire lila bloempluimpjes. Kies de kleur die past in jouw bloemenborder of op je terras en balkon en geniet intens van de kleine vlindertrekpleister!

 


Vlinderstruik verzorgen

Een Buddleja Vlinderstruik verzorgen is gelukkig niet moeilijk. De bloeiende struik kan zowel in de volle grond als in een pot geplant worden. Wanneer je de Vlinderstruik in een pot hebt staan, geef je de vaste plant één keer per week water. Let er wel op dat er geen water in de pot blijft staan, omdat de wortels van de bloeiende vaste plant anders rotten. Je kunt de Vlinderstruik in het vroege voorjaar wat extra mest geven om een goede groei en bloei te stimuleren. Verder zijn de bloeiende struiken niet wintergroen, maar wel winterhard. 

TIP: Heb je vragen over de verzorging van jouw Vlinderstruik? We geven graag persoonlijk advies, dus aarzel niet om contact op te nemen of even langs te komen. 

 

Vlinderstruik snoeien   

Als je de gehele zomer wil genieten van veel bloemen is het snoeien van Buddleja Vlinderstruiken zeer belangrijk. Een Vlinderstruik snoeien doe je het best in het vroege voorjaar tussen februari en maart. Let op dat er geen strenge vorst meer in aankomst is. De bloeiende vaste planten kunnen goed tegen een flinke snoeibeurt. Het is belangrijk om boven de kleine uitlopers te snoeien. Hierdoor vergroot je de kans op een nieuwe uitloop met nieuwe scheuten. Wanneer je tijdens de bloeiperiode de uitgebloeide bloemen van de struik knipt, is er kans dat de Vlinderstruik opnieuw zal uitlopen met nieuwe scheuten. Dat is dubbel genieten! Snoei de Buddleja plant met een snoeischaar en knip de dikke takken met de takkenschaar af.

 


Vlinderstruik planten

Een Vlinderstruik planten is niet moeilijk. Het best kun je de vlinder aantrekkende struiken aanplanten in het voor- of najaar, wanneer het niet vriest. De Vlinderstruik houdt van een goede vocht doorlatende en kalkrijke grond en staat graag op een zonnige plek, het liefst in de volle zon. Plaats Buddleja soorten niet in zure volle grond. Graaf een gat dat groter is als de kluit en zet de struik in het plantgat. Maak het plantgat dicht met aanplant grond. Wanneer de Vlinderstruik groter wordt, kan het zijn dat de struik wat uit elkaar lijkt te gaan vallen. Dit kun je verhelpen met behulp van bamboestokken. Heb je jouw vlinderstruik aangeplant op een mooie zonnige plek in de volle zon? Geef de jonge plant dan direct en regelmatig water, zodat deze goed kan wortelen. 

TIP: Een Vlinderstruik kun je in een pot planten voor op het terras of balkon of bijvoorbeeld in de border in de volle grond planten en combineren met andere tuinplanten. Bekijk nog veel meer bloeiende vaste planten en ook wintergroene planten in onze webshop en laat je inspireren. Via het menu kom je bij onze verschillende categorieën terecht en via de zoekfunctie kun je geavanceerd zoeken. Hulp nodig bij het maken van de mooiste combinaties? Dan horen we het graag!

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00