Vlinderstruik Little White

Buddleja Butterfly Candy 'Little White'

v.a.: € 13,50

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 13,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Vlinderstruik 'Little White' is een kleine, maar zeer opvallende vlinderstruik! Deze aantrekkelijke Buddleja Butterfly Candy heeft beeldschone witte bloempluimpjes, die licht zoet geuren én veel vlinders en bijen naar je tuin trekken.

Onze voordelen:

Met een Buddleja Butterfly Candy breng je niet alleen kleur in je tuin, maar ook veel leven. De nieuwe dwergvlinderstruik is een ware trekpleister voor vlinders en ook bijen, die van juli tot oktober maar al te graag een bezoekje aan je tuin brengen. Dan staat de Buddleja Butterfly Candy ‘Little White’ namelijk uitbundig in bloei met schitterende gevulde witte bloempluimen. De licht zoet geurende bloemen van de Butterfly Candy-serie zijn dus super voor de biodiversiteit en een lust voor het oog. De langwerpige groene bladeren vallen in de winter van de struik, maar gelukkig is de Buddleja Butterfly Candy ‘Little White’ wel goed winterhard. Kenmerkend voor de dwergvlinderstruik is de goede vertakking en compacte groei, waardoor deze ook zeer geschikt is voor in kleine tuinen en voor in een pot op het terras of balkon. De ‘Little White’ wordt maximaal 80 cm hoog en is mooi toe te passen in een zonnige border. Uitgebloeide bloemen haal je weg voor een mogelijke verlenging van het bloeiseizoen en in het voorjaar snoei je de sierstruik terug.

Lees meer

Buddleja Butterfly Candy ‘Little White’ is een makkelijk te verzorgen plant, die ook goed winterhard is. De vlinderstruik bloeit op takken van het zelfde jaar en snoei je het best in het voorjaar tot 15 cm boven de grond terug. Om de groei en bloei van je sierstruik te stimuleren bemest je de ‘Little White’ in het voorjaar. Uitgebloeide bloemen knip je weg voor een verlenging van het bloeiseizoen. Zeker de moeite waard dus!

Eens per jaar snoei je de Buddleja Butterfly Candy om de compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Dit doe je in het voorjaar, na de vorst. Hierbij snoei je de sierstruik terug tot circa 15 cm boven de grond / tot 3 tot 4 knoppen vanaf de basis van de plant. Het is daarnaast raadzaam om uitgebloeide bloemen weg te knippen, want hierdoor verleng je vaak het bloeiseizoen. Daardoor geniet je dus extra lang van de uitbundige bloei, waar ook vlinders je voor dankbaar zullen zijn.

Lees meer

De waterbehoefte van de Buddleja Butterfly Candy ‘Little White’ is normaal. Direct na de aanplanting en in de eerste periode na de aanplanting geef je de jonge plant voldoende water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen. Daarna is extra water geven belangrijk tijdens droge periodes. De dwergvlinderstruik ‘Little White’ houdt van een vochtige, maar goed doorlatende bodem.

Lees meer

Buddleja Butterfly Candy ‘Little White’ kun je het hele jaar door planten, mits het niet vriest. De vlinderstruik is geschikt voor in de volle grond in tuin, maar ook voor in een pot of bak op het terras of balkon. Kies je voor de eerste optie, dan is de dwergvlinderstruik een mooie aanvulling in een border. Een zonnige border het liefst, want de ‘Little White’ is een zonaanbidder. Wat de bodem betreft, heeft de sierstruik geen specifieke voorkeur voor grondsoort. Wel houdt de Buddleja Butterfly van een vochtige, maar goed doorlatende grond. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond zorg je automatisch voor een luchtige en voedzame bodem. Heb je de vaste plant aangeplant? Geef deze dan ruim water.

 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlinderstruik Little White
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!