Bladverliezend
Bladverliezende boompjes met beeldschone herfstverkleuringen.
Bladverliezende halfstam bomen veranderen per seizoen, dit maakt ze heel aantrekkelijk om naar te kijken. Ook hebben deze kleine boompjes vaak beeldschone herfstverkleuringen.

Bladverliezend

Van hoog naar laag sorteren

Bladverliezend

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Halfstam bladverliezend kopen

Bladverliezende halfstam bomen verliezen hun bladeren, maar hebben wél eerst beeldschone herfstverkleuringen. Het wisselende uiterlijk per seizoen, maakt deze bomen ook juist bijzonder levendig. Bij Bomenenzo verkopen we verschillende soorten bladverliezende halfstam bomen, bekende voorbeelden zijn: Japanse Notenboom (Ginkgo Biloba), Japanse Esdoorn Dissectum (Acer palmatum Dissectum) en Amandelboom Prunus Robijn (Prunus dulcis Robijn).

TIP: Combineer bladverliezende halfstam bomen met groenblijvende bomen, zo heb je het hele jaar door een levendige groene tuin!

Ben je op zoek naar een mooie halfstam die je ieder seizoen weer weet te verbazen met schoonheid? Je kunt een halfstam bladverliezend online kopen in onze webshop, of kom je eigen boom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

 

Halfstam bladverliezend verzorgen

Het verzorgen van deze halfstam boompjes is heel eenvoudig. Net als de meeste andere bomen, heeft een bladverliezende halfstam voldoende water en voeding nodig. De eerste periode na de aanplant heeft je boom regelmatig water nodig om goed te kunnen wortelen. Om de groei van je boompje te stimuleren, raden wij je ook aan om hem ieder jaar te voorzien van wat organische mest. Alle specifieke instructies voor de verzorging van jouw boom kun je lezen op zijn productpagina.

 

Halfstam bladverliezend water geven

Hoe vaak jouw halfstam water nodig heeft is afhankelijk van de soort. Wat in ieder geval voor alle soorten geldt is dat ze het eerste jaar na aanplant ondersteuning nodig hebben. Geef dit eerste jaar wekelijks water, zodat de wortels genoeg tijd hebben om goed te kunnen wennen in de bodem. Na deze periode kan je boom zichzelf grotendeels voorzien, en hoef je alleen nog water te geven bij perioden van warmte en droogte.

 

Halfstam bladverliezend snoeien

Het snoeien van jouw halfstam is belangrijk om te zorgen dat je boom jong en vitaal blijft. Hoe vaak je moet snoeien én waar je het beste op kunt letten, vind je terug op de productpagina van jouw soort. Er zijn ook bomen die je niet hoeft te snoeien, toch raden we je wél aan om ieder jaar de dode, zieke en beschadigde takken te verwijderen. Zo weet je zeker dat jouw boom zijn energie volledig kan besteden aan een gezonde groei!

 

Halfstam bladverliezend planten

Voor de aanplant van jouw geliefde halfstam is het belangrijk om te zorgen voor een geschikte tuingrond. Om te zorgen dat jouw tuingrond goed voedzaam én vochtdoorlatend is, raden wij je aan om een bodemverbeteraar te gebruiken. Meng de bodemverbeteraar, ook bekend als aanplantgrond, aan door je tuingrond en plant vervolgens je mooie nieuwe boom. Wat de meest geschikt standplaats is voor jouw soort, vind je terug op zijn specifieke productpagina. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00