Dwergvlinderstruiken
Dwergvlinderstruiken zijn enorm populair vanwege de rijke en lange bloei, én blijven bovendien mooi compact. Deze kleinblijvende Buddleja's groeien tot maximaal 80 à 100 cm en zijn daarom ook zeer geschikt voor je terras of balkon. Geniet de hele zomer van prachtige kleine bloempluimen!

Dwergvlinderstruiken

Van hoog naar laag sorteren

Dwergvlinderstruiken

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Dwergvlinderstruik kopen

Breng leven in je tuin met een aantrekkelijke dwergvlinderstruik, die veel bloemen geeft. Met een vlinderstruik (Buddleja davidii) – de naam zegt het al – bewonder je vele vlinders, maar ook bijen in je tuin tijdens de bloei. De vrolijke bloeiende struik is dus niet alleen een lust voor het oog, maar ook goed voor de biodiversiteit. De Buddleja davidii (vlinderstruik) wordt ook wel Herfstsering genoemd, vanwege de bloeiwijze die op die van de Sering lijkt. Heb je een kleine tuin of een terras of balkon? Dan is een dwergvlinderstruik de perfecte keuze. De compacte struik, die vaak een totale hoogte van maar 80 tot 100 cm bereikt, siert kleine tuinen als solitaire vaste plant, in een zonnige border of als plant in pot op het terras of balkon. Het is afhankelijk van de soort en cultivar in welke kleur je Dwergvlinderstruik bloeit. In de zomer en nazomer geniet je ofwel van witte bloempluimen, gele, roze, rode, blauwe of paarse bloemen, die bovendien allemaal licht zoet geurende bloemen zijn. In de winter valt het langwerpige groene blad van de struik, maar gelukkig is de dwergvlinderstruik of mini vlinderstruik wel winterhard. Daarnaast is de bloeiende vaste plant makkelijk te verzorgen en is het een echte zonaanbidder. 

Dwergvlinderstruik kopen bij Bomenenzo.nl

Wil je Dwergvlinderstruik planten kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij Bomenenzo ben je verzekerd van vlinderstruiken van goede kwaliteit, scherpe prijzen en persoonlijke service. Ga je voor online planten kopen, dan zorgen wij voor een snelle levering en profiteer je bij besteding vanaf €300,- van gratis levering! Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. Bovendien helpt een account aanmaken je bij een volgende bestelling; dit gaan dan een stuk gemakkelijker en sneller. In de algemene voorwaarden lees je meer informatie over bomen en planten kopen bij Bomenenzo. Naast onze algemene voorwaarden raadplegen, kun je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. We geven je graag extra informatie over onze vlinderstruik collectie en vrijblijvend persoonlijk advies. Hieronder zie je onze dwergvlinderstruiken op een rij. 

  • Vlinderstruik ‘Little White’: de Buddleja Butterfly Candy ‘Little White’ is klein maar fijn! De dwergvlinderstruik schittert met gevulde witte bloempluimen, die je tuin, terras of balkon een sierlijke uitstraling geven. En dat niet alleen: natuurlijk verwelkomen ze ook de mooiste vlinders en andere insecten.
  • Vlinderstruik ‘Little Pink’: ga voor deze dwergvlinderstruik als je je buitenruimte een vrolijk tintje wilt geven. De Buddleja Butterfly Candy ‘Little Pink’ tovert je tuin of terras om tot een zee van roze bloempluimen en draagt hier bij aan de biodiversiteit. 
  • Vlinderstruik ‘Little Purple’: wanneer je tuin een knaller van een plant kan gebruiken, is dit een winnaar. De Buddleja Butterfly Candy ‘Little Purple’ valt op met goed gevulde, paarse bloemen in pluimen, die ook nog eens heerlijk geuren. Door het compacte formaat kun je deze bloeiende vaste plant veelzijdig toepassen. 
  • Vlinderstruik ‘Little Ruby’: voor een romantische look kunnen we deze tuinplant aanbevelen. De roze tot rode bloempluimen van de Buddleja Butterfly Candy ‘Little Ruby’ zijn niet alleen erg in trek bij ons mensen, maar ook bij vlinders en andere insecten.
  • Vlinderstruik ‘Lila Sweetheart’: dit is de perfecte aanwinst voor een bijzondere en toch rustige uitstraling in je tuin, op je terras of balkon. De lila bloemen met een bijzonder oranje hart zijn een eyecatcher van juli tot oktober. Heb jij een plaatsje over voor de compacte, goed vertakte en uitbundig bloeiende Buddleja Butterfly Candy ‘Lila Sweetheart’? 
  • Vlinderstruik ‘Buzz Trio’: verwelkom de mooiste vlinders, bijen en andere insecten in je tuin of op je balkon met onze prachtplanten uit de Vlinderstruik Buzz-serie. Kies voor witte, roze of paarse bloemen en plant de Buddleja davidii ‘Buzz Trio’ in de border of in een sierpot. 

Naast bovengenoemde dwergvlinderstruiken is ook een andere kleinere soort verkrijgbaar, de Vlinderstruik ‘Nanho Blue’ en kun je terecht voor grote soorten, zoals de Buddleja ‘White Profusion’, Vlinderstruik ‘Empire Blue’, Vlinderstruik ‘Pink Delight’, Buddleja davidii ‘Ile de France’ en Vlinderstruik’ Summer Beauty’. Stuk voor stuk voor middelgrote tot grote tuinen prachtige aanwinsten!

Dwergvlinderstruik verzorgen

Niet alleen is een dwergvlinderstruik een lust voor het oog, het is ook een makkelijk te verzorgen struik. De bloeiende struik is winterhard en ongevoelig voor ziekten en plagen. De dwergvlinderstruik snoeien is belangrijk om lang en intens van de mooie bloei te genieten. Ook het verwijderen van uitgebloeide bloemen zorgt voor een langere bloeitijd. Zeker de moeite waard dus! 

Heb je specifieke vragen over de verzorging van je struik? Dan helpen we je graag! Bel, mail, stel een vraag via de chat of kom langs en we geven je persoonlijk advies om optimaal van je mooie zomerbloeier te kunnen genieten. Wist je dat we ook een nieuwsblad hebben, waarin we tuinier tips delen? Meld je aan via de website, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ga ieder seizoen goed voorbereid in!

Dwergvlinderstruik snoeien       

Om de hele zomer van veel bloemen te genieten, is een dwergvlinderstruik snoeien van belang. In het voorjaar, na de vorst, kan de Buddleja een flinke snoeibeurt gebruiken. Je snoeit de kleine struik dan tot 15 à 40 cm boven de grond terug. Van belang is dat je de kleine uitlopers snoeit, omdat dit de kans op de uitloop van nieuwe scheuten vergroot. Na de snoei tot 15 à 40 cm boven de grond loopt de vaste plant snel weer uit met frisse groene bladeren en zal deze daarna rijkelijk bloeien. Nog langer genieten van de bloei? Knip in de bloeiperiode dan uitgebloeide bloemen direct weg. Zorg ervoor dat je altijd schoon en scherp snoeigereedschap gebruikt om ziekten en plagen geen kans te geven.

Dwergvlinderstruik planten

Een dwergvlinderstruik Buddleja davidii planten kan zowel in de volle grond als in een pot. De beste periode voor de aanplanting is het voor- of najaar, wanneer het niet vriest. Zorg voor een goed doorlatende bodem door gebruik te maken van aanplantgrond. Universele potgrond en speciale aanplantgrond shop je gemakkelijk samen met je nieuwe planten via de webshop. De vlinderstruik gedijt zelfs in een arme en droge grond; een te natte grond moet vermeden worden. Daarnaast verlangt de bladverliezende struik naar een zonnige standplaats, het liefst in de volle zon. In de halfschaduw of schaduw zul je zien dat de dwergvlinderstruik minder mooi groeit en minder rijk bloeit. Een zonnige border is de perfecte standplaats, maar ook als solitaire struik in de tuin of in mooie bloempotten en plantenbakken komt de showsteler goed tot zijn recht. Geef de jonge plant na de aanplanting in de volle zon direct en regelmatig water, zodat deze goed kan wortelen.

TIP: Vlinderstruik kun je ook erg goed combineren met andere planten in de border. Combineer bijvoorbeeld verschillende vlinderstruiken met elkaar, zoals dwergvlinderstruiken met wat grotere soorten – de Vlinderstruik Buddleja ‘Pink Delight’ of Vlinderstruik Buddleja ‘White Profusion’ – bijvoorbeeld voor een dynamisch geheel. Ook kun je vlinderstruiken mooi combineren met bijvoorbeeld de Amerikaanse Sering, Hortensia en Mediterrane planten als de Lavendel. Kijk voor al onze vaste planten en eenjarige planten op de website en vraag gerust om advies voor een mooie samengestelde border. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00