Carex Ribbon Falls

Zegge Ribbon Falls

v.a.: € 6,95

Formaat
Hoogte 30-40cm
€ 6,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Carex 'Ribbon Falls' is een bijzonder mooi siergras. De golvende én glanzende donkergroene bladeren zijn groenblijvend, dus ook in de winter geniet je van levendige groene grassprieten.

Onze voordelen:

Zoek je een mooie wintergroene en zeer sterke plant, dan is de Carex ‘Ribbon Falls’ (Zegge) de perfecte aanwinst. Deze soort is een groenblijvende siergras, die je tuin jaarrond siert met glanzende, golvende, donkergroene bladeren. De bladeren van de polvormige siergras hangen licht gekruld over de pol heen. In april en mei bloeit de Zegge ‘Ribbon Falls’ onopvallend met lichtbruine aren, die met driekantige stengeltjes boven het blad uitsteken. De siergras met een totale hoogte van 30 – 40 cm is op verschillende manieren toe te passen: als bodembedekker, in een border, als hangplant of in een staande pot op het terras of balkon. Behalve een mooi uiterlijk, is de Carex oshimensis ‘Ribbon Falls’ zeer sterk, winterhard en onderhoudsvriendelijk.

Lees meer

Om de Carex (Zegge) hoef je je niet snel zorgen te maken. De Zegge ‘Ribbon Falls’ is van nature een zeer sterke en winterharde siergras, die goed tegen kou en warmte kan. Waar het blad van andere Carex soorten kan verbranden in de volle zon, heeft deze variant daar geen last van. Om de groei en bloei van de groenblijvende plant te bevorderen, kun je de ‘Ribbon Falls’ in het voorjaar bemesten.

Ook als het om de snoei aankomt, is de Carex ‘Ribbon Falls’ (Zegge) onderhoudsarm. Deze cultivar behoeft namelijk geen snoei. Wel knip je het dode blad in het voorjaar weg, zodat nieuw, groen blad kan uitlopen.

 

Lees meer

Heb je jouw Carex planten aangeplant? Geef deze dan voldoende water om de wortels aan de bodem te laten wennen. Daarna heeft de Carex ‘Ribbon Falls’ enkel extra water nodig tijdens droge periodes. Zo voorkom je dat je siergras uitdroogt. De Zegge ‘Ribbon Falls’ houdt van een vochtige bodem – al kunnen oudere exemplaren ook tegen droogte – die overigens wel goed doorlatend moet zijn.

Lees meer

Een Carex planten is niet moeilijk, aangezien de makkelijke plant in bijna alle grondsoorten gedijt en zowel op een plek in de zon als halfschaduw geplant kan worden. De voorkeur gaat uit naar een neutrale tot vochtige bodem, die goed doorlatend is. Door gebruik te maken van aanplantgrond, creëer je automatisch een luchtige en voedzame bodem voor een goede start. Wanneer de siergras eenmaal goed geworteld is, overleeft deze soort het zelfs ook in een droge grond in de schaduw. Je kunt de Carex ‘Ribbon Falls’ toepassen als bodembedekker, in een border planten en combineren met andere vaste planten of in een pot plaatsen op het terras of balkon. Aangezien de Zegge ‘Ribbon Falls’ een maximale hoogte van 30 – 40 cm bereikt, is er in iedere tuin of ieder terras een mooi plekje voor te vinden!

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Carex Ribbon Falls
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!