Kamperfoelie
Kamperfoelie, of Lonicera, zijn échte zomerbloeiers. Geniet van opvallend gekleurde bloemen die (vooral in de avond) heerlijk zoet geuren.

Kamperfoelie

Van hoog naar laag sorteren

Kamperfoelie

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Kamperfoelie kopen

Geniet volop van geur en kleur in de zomer met de Kamperfoelie (Lonicera). Tot dit veelzijdige plantengeslacht behoren diverse soorten slingerplanten en struiken, die bekend staan om hun fantastische lange en uitbundige bloei. De hele zomer voorziet de Kamperfoelie, ook wel Geitenblad genoemd, je tuin van schitterende – afhankelijk van de soort – witte, gele, roze, paarse of rode bloemen. Met name in de avond geuren de opvallend gekleurde bloemen sterk zoet. Hier geniet je intens van op lange zomeravonden. Ook werken de bloemen als een magneet op nachtvlinders, wat de Kamperfoelie dus ook goed maakt voor de biodiversiteit in de tuin. De bloei van de Lonicera wordt opgevolgd door de komst van rode, blauwe of zwarte bessen, ditmaal in trek bij vogels. Binnen het geslacht Lonicera bestaan zowel wintergroene planten als bladverliezende soorten Kamperfoelie planten. Overigens zijn Kamperfoelies niet alleen als slingerplanten te verkrijgen, maar ook als struiken en bodembedekkers. Van nature zijn het boomklimmers, die zich met hun stengels omhoog slingeren. Het zijn de perfecte klimplanten om een schutting, pergola, hekwerk of muur mee op te fleuren. Kamperfoelie struiken worden maximaal zo’n twee meter hoog, maar de slingerplanten kunnen wel vijf meter hoog worden en 30 - 70 cm per jaar groeien. Door middel van snoei behoud je je gewenste grootte. Doorgaans zijn Lonicera soorten makkelijk te verzorgen en stellen ze weinig eisen, wat het topplanten. maken voor iedere tuinier. 

Kamperfoelie kopen bij Bomenenzo

Wil jij ook een fleurige klimplant, die (nacht)vlinders en vogels aantrekt? Een mooie Kamperfoelie kopen doe je bij Bomenenzo. In ons assortiment vind je verschillende soorten Lonicera planten, zowel bladverliezende haag planten, groenblijvende struiken als groenblijvende klimplanten, in de mooiste bloemkleuren voor grote tuinen en kleine tuinen. Je kunt jouw favoriet online kopen en laten thuis bezorgen of gratis afhalen in de kwekerij. Kies je voor online kopen, dan adviseren we de optie ‘account aanmaken’ om je bestelling online te kunnen volgen. Benieuwd welke Kamperfoelie soorten je in onze kwekerij vindt? Je kunt deze soorten Kamperfoelie kopen bij Bomenenzo:

  • Chinese Kamperfoelie Lonicera ‘Nitida Maigrun’: niet voor niets een veelgebruikte tuinplant. De Chinese Kamperfoelie is een prachtige verschijning, die van nature makkelijk is en op veel manieren toegepast kan worden. De winterharde en wintergroene plant groeit met zijn groene bladeren snel dicht en is daarmee een geschikte groenblijvende bodembedekker, maar ook een mooie groenblijvende haag. Als bodembedekker groeit de Lonicera ‘Nitida Maigrun’ tot een dichte mat die onkruid geen kans geeft, ideaal! Bewonder in mei en juni kleine witte bloemen en verwelkom daarmee vlinders en bijen in je tuin. Met de rood-paarse bessen hierna verschijnen gezellige vogels. Chinese Kamperfoelies staan als snelgroeiende hagen en groenblijvende planten garant voor een sfeervolle en levendige tuin!
  • Kamperfoelie Lonicera heckrottii ‘Goldflame’: met deze klimplant geniet je de hele zomer lang van opvallend gekleurde, exotische bloemen. De buisvormige, oranjerode bloemen met een gele keel geuren heerlijk zoet en trekken veel vlinders aan. De rode besjes die volgen op de bloei zijn geliefd bij vogels. Bevestig de sfeervolle klimplant Kamperfoelie Lonicera heckrottii ‘Goldflame’ aan je pergola, gaashekwerk of schutting en laat hem lekker zijn gang gaan.
  • Kamperfoelie Lonicera tellmanniana: van mei tot en met juni kun je je ogen niet afhouden van deze beauty. De heerlijk geurende gele tot oranje bloemen in kransen geven je tuin een warme, vrolijke uitstraling. Uiteindelijk verliest de Lonicera tellmanniana zijn donkergroene bladeren, maar dit gebeurt wel pas vrij laat. Bovendien loopt de Kamperfoelie weer vroeg uit, dus lang zit de klimplant niet zonder kleur.
  • Kamperfoelie Lonicera 'Dropmore Scarlet': geurende bloemen
  • Kamperfoelie Lonicera henryi: behoud het hele jaar kleur in de tuin met deze groenblijvende klimplant. De Lonicera henryi is een prachtige bloeiende klimmer, die het hele jaar aantrekkelijk blijft.
  • Kamperfoelie Lonicera henryi 'Copper Beauty': deze bijzondere groenblijvende Kamperfoelie bloeit met gele bloemen. Een vrolijke aanwinst voor de tuin! Mits het niet te hard vriest behoort deze soort tot de groenblijvende klimplanten
  • Kamperfoelie Lonicera japonica 'Red World': deze Japanse Kamperfoelie is geliefd om zijn prachtige bloemkleuren en -geuren. De wit-rode, buisvormige bloemen zijn geliefd bij mens en dier. Bij zachte winters behoudt de Japanse Kamperfoelie Lonicera japonica 'Red World' zijn glanzende bladeren. Dan behoort ook deze cultivar tot de groenblijvende planten.

Voor meer algemene informatie over bomen en planten kopen bij Bomenenzo verwijzen we je graag naar onze algemene voorwaarden. Ook kun je natuurlijk contact met ons opnemen of gezellig langs komen voor extra informatie en/of persoonlijk advies. We staan graag voor je klaar!

Kamperfoelie verzorgen

Lonicera planten zijn over het algemeen makkelijke en winterharde planten (vaak tot -20 graden Celsius of meer), die niet veel eisen stellen aan de grondsoort. Een goede standplaats is wel belangrijk, daarover meer bij het aanplanten. De Kamperfoelie als slingerplant heeft een krachtige groei en is van nature een boomklimmer. Houd er rekening mee dat de sterke plant een boom kan verstikken. De bloeiende vaste plant bloeit uitbundig in een voedzame bodem. Na het snoeien is het slim om organische mest te geven voor een goede groei en bloei. Naast voedingstoffen heeft de Kamperfoelie voldoende water nodig om lang en rijk te bloeien. Geef tijdens warme, droge periodes voldoende water. Ook in de eerste periode na de aanplanting geef je regelmatig water, zodat de jonge plant goed kan wortelen. Voor de Lonicera Kamperfoelie is een goed doorlatende bodem van belang; overtollig water moet gemakkelijk weg kunnen lopen. De Lonicera valt te vermeerderen door stekken. Een bladverliezende Kamperfoelie stek je in november/december en een groenblijvende Kamperfoelie stek je in het voorjaar. De stekjes kun je op een nieuwe plek in je tuin planten en zo op nog meer plekken van de eyecatcher genieten. 

Voor vragen over de verzorging van je Kamperfoelie kun je altijd contact met ons opnemen. We geven je graag meer informatie over Kamperfoelie planten en persoonlijk advies!

Kamperfoelie snoeien

In maart kun je de vaste plant Kamperfoelie snoeien. Knip hierbij oude takken weg en lange takken terug. Zou houd je de krachtig groeiende klimplant in toom en jong. Het resultaat van het inkorten van lange takken en wegsnoeien van oude takken in het vroege voorjaar is ook de komst van nieuwe scheuten en een rijke bloei. Een Kamperfoelie snoeien is overigens niet noodzakelijk. Je zult echter zien dat er op den duur een wirwar aan takken ontstaat en dat komt de bloei niet ten goede. Gelukkig is de Lonicera makkelijk te snoeien en doe je het niet snel verkeerd. Ben je klaar met snoeien? Geef de blikvanger dan organische meststoffen voor een boost. Snoei je Kamperfoelie altijd met scherp en schoon gereedschap om ziekten en plagen te voorkomen.

Kamperfoelie (Lonicera) planten

Het is afhankelijk van de Kamperfoelie soort waar je deze het best aanplant. Kamperfoelie struiken, zoals de wintergroene struik Chinese kamperfoelie (Lonicera nitida), kun je aanplanten in de border, grote plantenvakken, een perkje, als groenblijvende bodembedekker onder andere planten en bomen, en zelfs als wintergroene haag. Kamperfoelie klimplanten zijn perfect om een pergola, schutting, gaashekwerk of muur mee te begroeien. De bloeiende planten zijn niet volledig zelfhechtend, dus je bevestigt de bloeiende haag het best op een paar punten aan het object om ze de juiste richting in te sturen. Wat de bodem betreft, stelt de Kamperfoelie niet veel eisen. Een humusrijke en goed doorlatende grond is ideaal. Maak gebruik van speciale aanplantgrond voor een luchtige bodem boordevol voedingsstoffen voor een goede start. Het liefst staat de klimplant of struik beschut in de volle zon of halfschaduw. Hoe meer zon, hoe meer bloemen. Bij de meeste soorten Lonicera dienen, net als bij groenblijvende Clematis planten, de wortels echter in de schaduw te staan. Plant dan bijvoorbeeld een bodembedekker rond de voet aan of leg dakpannen rond de voet. Ben je klaar met planten in de volle zon of halfschaduw? Geef dan genoeg water. Zo kan de jonge plant goed wortelen en groeien en geniet jij snel van zijn kleurenpracht!

TIP: Wist je dat je de aanplanting van jouw gewenste bomen en bloeiende vaste planten ook kunt overlaten aan Bomenenzo? Met onze aanplantservice ben je verzekerd van een mooi aangelegde tuin! Interesse? Kijk voor meer informatie op de website en/of neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00