Lonicera japonica Red World

Kamperfoelie 'Red World'

v.a.: € 8,99

Formaat
Hoogte 50-60cm
€ 8,99
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Lonicera japonica 'Red World' is een bloeiende klimplant, ook bekend als Kamperfoelie. Deze 'Red World' bloeit van juni tot september met prachtige rood-witte bloemen, die 's avonds een heerlijke geur verspreiden.

Onze voordelen:

Kenmerken van Lonicera japonica 'Red World'

Met de uitbundig bloeiende Lonicera japonica 'Red World' geniet je niet alleen van prachtige kleuren, maar ook van heerlijke aroma’s. Zeker in de avond verspreiden de bloemen een lekkere geur. De Japanse Kamperfoelie 'Red World' bloeit heel de zomer lang (juni - september) met wit-rode, buisvormige bloemen. Hierop volgen glanzende, zwarte bessen. De bloemen en bessen van de Lonicera japonica 'Red World' leiden tot de komst van vlinders, bijen, andere insecten en vogels en zijn dus ook goed voor de biodiversiteit in de tuin. In een zachte winter behoudt de Japanse Kamperfoelie zijn glanzend groene, eivormige bladeren. De half wintergroene klimplant heeft daarnaast opvallende rode twijgen en is dus jaarrond een kleurrijke aanwinst voor de tuin! Met een opgaande groei wordt de Japanse Kamperfoelie maximaal vijf meter hoog. Je ziet de bijzonder gekleurde blikvanger vaak tegen schuttingen, pergola’s of hekwerken. De vrolijke klimplant is hier de perfecte versiering voor!

Lees meer

Lonicera 'Red World' verzorgen

De Kamperfoelie 'Red World' is geschikt voor ieder type tuinier. De makkelijk en sterke klimplant is redelijk makkelijk te onderhouden. Geef de Lonicera japonica 'Red World' in het voorjaar na het snoeien organische mest voor een uitbundige bloei. Deze Kamperfoelie is winterhard, maar bij strenge vorst is het slim om jonge planten af te dekken. Lonicera planten zijn niet zelfhechtend en hebben daarom een steun nodig, bijvoorbeeld een rek of schutting, om tegenaan te groeien. Je kunt uitlopers hieraan vastbinden en de klimplant daarmee in de gewenste richting sturen.

Lonicera japonica 'Red World' snoeien

In het vroege voorjaar snoei je de klimplant om hem in toom te houden en een goede bloei te stimuleren. Knip dode en oude takken weg en kort lange takken in tot gewenste hoogte. Eventueel kun je de klimplant na de bloei ook licht snoeien. 

Lees meer

Kamperfoelie 'Red World' water geven

De Japanse Kamperfoelie groeit en bloeit het best in licht vochtige, maar goed doorlatende grond. Geef bij aanhoudend warm en droog weer extra water. Overtollig water moet gemakkelijk weg kunnen, vandaar dat een goed doorlatende/luchtige bodem van belang is. In de eerste periode na de aanplanting is het ook belangrijk om regelmatig te bewateren. Zo kan de jonge plant goed wortelen en groeien.

Lees meer

Lonicera japonica 'Red World' planten

Zoek je nog een mooie versiering voor je pergola, schutting of hek? De Kamperfoelie Lonicera japonica 'Red World' is hiervoor perfect. De klimplant heeft een object nodig om tegenaan te klimmen, maar groeit met ondersteuning mooi opgaand. Per strekkende meter heb je maximaal drie planten nodig. Een standplaats in de zon of halfschaduw is perfect voor de Japanse Kamperfoelie. Zorg er wel voor dat de voet van de plant uit de zon blijft. Je beschermt de wortels tegen de felle zon door bijvoorbeeld een bodembedekker rond de voet te planten of dakpannen rondom de plant te leggen. We adviseren bij het planten gebruik te maken van speciale aanplantgrond. Hier wordt de bodem lekker luchtig en voedzaam van. De Kamperfoelie 'Red World' houdt van een licht vochtige, maar goed doorlatende en humusrijke grond. Ben je klaar met aanplanten? Geef dan genoeg water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lonicera japonica Red World
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!