Abrikozenboom
in verschillende soorten en maten
Abrikozenboom kopen, rechtstreeks van de kweker!
De Abrikozenboom voorziet je tuin van een heerlijk Mediterraans tintje. Geniet al vroeg in het voorjaar van schitterende witte- tot roodachtige bloesem, en van heerlijke zelfgegroeide abrikozen in augustus.
Abrikozenboom
Van hoog naar laag sorteren
Abrikozenboom Hoogstam

v.a.: € 150,00

Op voorraad: Nee
Abrikozenboom
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Abrikozenboom kopen

Prunus armeniaca, beter bekend als abrikozenboom, is een fruitboom met een prachtige vorm en ook schitterend blad. In het voorjaar groeien de takken vol met bijzonder mooie witte (tot roodachtige) bloesem, en vanaf augustus kunt u genieten van heerlijke abrikozen. Om de vruchten zo zoet mogelijk te krijgen, is het aan te raden om deze geliefde fruitboom te planten op een plek op het zuiden. Hoe meer zonlicht, des te zoeter en sappiger de vrucht! Door de grote behoefte aan zonlicht is een abrikozenboom voor veel mensen geen voor de hand liggende keuze, maar wees niet getreurd; ook in ons klimaat kan deze geliefde fruitboom zijn draai goed vinden!

Ben je op zoek naar een bijzondere fruitboom die je tuin voorziet van een heerlijk zomers en mediterraans tintje? Jouw nieuwe abrikozenboom online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen fruitboom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Abrikozenboom verzorgen

Een abrikozenboom kent geen specifieke regels als het gaat om de verzorging, maar wat uiteraard wel belangrijk is, is dat je boom genoeg water en voeding tot zijn beschikking heeft. Vooral het eerste jaar na aanplant raden wij aan om regelmatig water te geven. Deze tijd heeft je abrikozenboom nodig om goed te kunnen wortelen, zodat hij in de toekomst zelf zijn benodigde water uit de grond kan halen. Geef iedere week een emmer water, tenzij er al veel regen is gevallen. Bij warme temperaturen en droogte kun je gerust 2 à 3 keer per week water geven! Om de gezondheid van je fruitboom een boost te geven, kun je er ook voor kiezen om hem jaarlijks te bemesten. Een abrikozenboom bemesten kun je het beste doen in het voorjaar.

TIP: Zorg ervoor dat je abrikozenboom genoeg zonlicht ontvangt! Een Prunus armeniaca met een zonnige standplaats zal zoetere, smaakvollere vruchten groeien. Zonlicht zorgt bij abrikozen namelijk voor een hoger suikergehalte!

Abrikozenboom snoeien

Abrikozenbomen hoeven normaal gesproken niet te worden gesnoeid. Mocht er toch enige snoei nodig zijn, omdat de takken bijvoorbeeld te zwaar zijn, doe dit dan ergens tussen mei en augustus. In tegenstelling tot veel andere bomen, moet je een abrikozenboom dus juist snoeien als de bladeren aan de takken zitten! Verwijder in deze periode ook eventuele kruisende of beschadigde takken. Zorg er wel altijd voor dat je alleen snoeit met schoon- en scherp snoeigereedschap.

Abrikozenboom planten

Voor de aanplant van je Prunus armeniaca is het belangrijk om te zoeken naar een geschikte standplaats. Zorg het liefst voor een beschutte en zonnige standplaats. Veel zonlicht zorgt ervoor dat de vruchten zoeter zullen smaken. Een plek in de volle zon is ideaal, maar halfschaduw werkt ook prima. Aan de grond zelf stelt deze fruitboom weinig eisen. Zolang je tuingrond voedzaam is en het overtollige vocht goed door kan laten, zal je abrikozenboom goed kunnen groeien. Twijfel je over de voedzaamheid of vochtdoorlatendheid van je huidige bodem? Meng dan wat speciale aanplant grond toe tijdens de aanplant. Om te zorgen dat je abrikoos recht blijft groeien, raden wij aan om aan weerszijden een boompaal te plaatsen. Bevestig deze palen door middel van boomband.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00