Duizendknoop
Prachtige aarvormige bloemen met een bijzonder lange bloei.

De Duizendknoop herken je meteen aan de prachtige aarvormige bloemen. De bladeren groeien laag op de grond en daarom kan deze plant gebruikt worden als bodembedekker. Koop de Duizendknoop online bij Bomenenzo.nl en geniet de hele zomer van de mooie kleuren.

Duizendknoop
Van hoog naar laag sorteren
Duizendknoop Superbra

v.a.: € 1,95

Op voorraad: Nee
Duizendknoop
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Duizendknoop kopen

De Duizendknoop (ook wel Adderwortel Persicaria Bistorta / Persicaria Affinis) is een opvallende verschijning in je tuin. De vaste plant is winterhard en kan goed tegen kou, maar is niet wintergroen. De bloeitijd van de meeste soorten loopt van mei tot augustus. In deze periode verschijnen er mooie, aarvormige bloemen aan de bloeistengels. De Duizendknoop is een echte zonaanbidder, al kan de vaste plant ook tegen een plek in halfschaduw (lichte schaduw). De gemiddelde volwassen hoogte van deze exotische planten is circa 80 centimeter. Hiermee steekt de plant veelal uit boven andere tuinplanten in uw border. 

LET OP: Dit is NIET de Japanse Duizendknoop! De Superba is een ver familielid van de Fallopia japonica, bekend als één van de meest invasieve exoten, maar Duizendknoop Superba is juist wél heel goed in bedwang te houden. Deze soort zal, in tegenstelling tot de Japanse Duizendknoop,  géén schade veroorzaken.

Duizendknoop verzorgen

Deze Adderwortel Persicaria Bistorta behoeft niet veel verzorging. De Duizendknoop heeft, vooral in droge periodes, wel voldoende water nodig. Verder kan de plant vrij goed tegen droogte. In het voorjaar kun je de plant wat mest geven, zodat de groei wordt gestimuleerd en de Duizendknoop in de zomer mooie bloemen geeft.

Duizendknoop snoeien

De Duizendknoop Persicaria Affinis heeft ook qua snoeien niet veel verzorging nodig. Omdat de plant de neiging heeft om snel te gaan woekeren, is het wel goed om na de bloeiperiode vroeg in het voorjaar de Duizendknoop terug te snoeien. Zo kun je verdere verspreiding voorkomen en ben je gegarandeerd van een prachtige Duizendknoop dat jaar.

Duizendknoop planten

De Adderwortel wordt het liefst geplant in een vochthoudende grond waar het water wel goed doorheen kan. De plant houdt van een zonnige plek, maar halfschaduw (lichte schaduw) kan ook. De verschillende soorten Duizendknoop persicaria affinis groeien woekerend (in heel korte tijd) en hebben daarom wat ruimte om zich heen nodig. Houd een plantafstand aan van 5 tot 7 planten per vierkante meter. Zorg er ook voor dat je geen andere plant te dicht in de buurt zet. Heb je al een idee waar je deze prachtige plant een plek geeft in je tuin? Je ziet deze bijzondere plant regelmatig bij een openbare ruimte als bodembedekker.

TIP: Voorkomen verspreiding op ongewenste locatie: Wil je verdere verspreiding voorkomen? Dit kun je doen door de woekerende delen van je Duizendknoop persicaria uit te steken, dit is zeer eenvoudig te doen. Verwijder deze stukken compleet met wortelstokken en al. Mocht je het leuk vinden, dan kun je deze uitgestoken delen (inclusief stukje wortel) weer aanplanten op een nieuwe plek, dan heb je gelijk weer mooie nieuwe planten! En nogmaals, dit is niet de gevreesde Fallopia japonica (Japanse Duizendknoop) en de Superba behoort ook niet tot de meest invasieve exoten die schade veroorzaken.

TIP: Combineer deze exotische planten met wat mooie planten op stam! Door de hoogteverschillen met planten op stam creëer je een mooie, dynamische tuin.

TIP: Blijf op de hoogte met onze tuinier tips! Zo weet je per seizoen hoe je jouw tuin het beste kunt voorbereiden. Ga direct naar onze homepagina en schrijf je in!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00