Duizendknoop
Prachtige aarvormige bloemen met een bijzonder lange bloei.
De Duizendknoop is een opvallende plant met een prachtige bloei. Je herkent de Persicaria aan zijn aarvormige, lichtroze of rozerode bloemen op hoge stengels. De zonaanbidder steekt vaak boven andere planten uit en is daarom een echte eyecatcher. Daarnaast is de Duizendknoop door zijn kruipende groei over de grond een geschikte bodembedekker, waar je een prachtig gekleurd tapijt mee creëert.

Duizendknoop

Van hoog naar laag sorteren

Duizendknoop

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Duizendknoop kopen

De Duizendknoop (Persicaria), ook wel Adderwortel genoemd, is een opvallende verschijning in je tuin. De vaste plant is winterhard en kan goed tegen kou, maar is niet wintergroen. De bloeitijd van de meeste soorten bloeiende vaste planten loopt van mei tot augustus. In deze periode verschijnen er mooie, aarvormige bloemen aan de bloeistengels. De Duizendknoop is een echte zonaanbidder, al kan de vaste plant ook tegen een plek in halfschaduw (lichte schaduw). De gemiddelde volwassen hoogte van deze exotische planten is circa 80 centimeter. Hiermee steekt de plant veelal uit boven andere tuinplanten in uw border. Je ziet de bijzondere Duizendknoop in de openbare ruimte ook regelmatig als bodembedekker. 

LET OP: Dit is NIET de probleemplant Japanse Duizendknoop! De Superba is een ver familielid van de Fallopia japonica, bekend als één van de meest invasieve exoten/ invasieve plantensoorten. De Japanse Duizendknoop en andere invasieve exoten Aziatische Duizendknopen zorgen met sterke wortelstokken en stengels voor snelle verspreiding van de plant. Ze hebben geen natuurlijke vijanden in ons land. De Japanse Duizendknoop overwoekert andere planten en de plant zorgt voor schade aan onder andere gebouwen, wegen en leidingen. Daarnaast veroorzaakt de Japanse Duizendknoop in Nederland een besmette bodem, wat een nadelig effect heeft op de biodiversiteit. De Duizendknoop Superba is daarentegen juist wél heel goed in bedwang te houden. Deze soort zal, in tegenstelling tot de Japanse Duizendknoop, géén schade veroorzaken.

 

Duizendknoop kopen bij Bomenenzo

Een mooie Duizendknoop kopen doe je natuurlijk bij Bomenenzo. Bij ons ben je verzekerd van goede kwaliteit, scherpe prijzen en persoonlijke service. We hebben diverse soorten Duizendknopen te koop. Lees je mee? 

  • Persicaria bistorta ‘Superba’: deze Duizendknoop bloeit met schitterende lange, roze bloemaren, die veel vlinders en bijen en andere insecten aantrekken. De woekerende, maar niet onbeheersbare Persicaria bistorta is perfect voor in de border of aan de vijverrand.
  • Persicaria amplexicaulis ‘Blackfield’: deze donkere cultivar is een bijzondere verschijning door de lange aren van bijna zwarte bloemknopjes, die donkerrood bloeien. Ze steken mooi af tegen de groene bladeren en andere (bloeiende) vaste planten in de border.
  • Persicaria amplexicaulis ‘Speciosa’: deze hoge vaste plant (100 cm) is geliefd om de slanke, rozerode bloemaren en bronsgroene bladeren met schitterende oranjegele herfstverkleuring. De Duizendknoop Persicaria amplexicaulis ‘Speciosa’ vormt een mooi dicht tapijt en is perfect voor aanplanting achter in de border of om vakken te beplanten.
  • Persicaria affinis ‘Darjeeling Red’: deze geliefde Duizendknoop bloeit lang en prachtig. De bloeiende vaste plant bloeit lichtroze, maar de ongeopende bloem is donkerroze, waardoor het lijkt alsof de Duizendknoop meerkleurig is. Daarnaast gaat de Persicaria affinis ‘Darjeeling Red’ als laagblijvende bodembedekker onkruid tegen, wat het een fijne aanwinst maakt voor onderhoudsarme tuinen.

Jouw favoriet shop je makkelijk en snel op Bomenenzo.nl. Laat je gewenste producten door ons thuis bezorgen of kies voor gratis afhalen in de kwekerij. We bezorgen bomen en planten in heel Nederland en België voor wat extra kosten. Bij besteding vanaf €300,- geniet je van gratis bezorging! Vul je bestelling aan met andere mooie bloeiende vaste planten en maak je border compleet. TIP: Kies bij online kopen voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. Zo weet je precies wanneer we op de stoep staan met je nieuwe planten. 

 

Duizendknoop verzorgen

Deze Adderwortel Persicaria behoeft niet veel verzorging. De Duizendknoop heeft vooral in droge periodes wel voldoende water nodig. Verder kan de plant vrij goed tegen droogte. In het voorjaar kun je de plant wat mest geven, zodat de groei wordt gestimuleerd en de Duizendknoop in de zomer mooie bloemen geeft.

 

Duizendknoop snoeien

De Duizendknoop Persicaria heeft ook qua snoeien niet veel verzorging nodig. Omdat de plant de neiging heeft om snel te gaan woekeren, is het wel goed om na de bloeiperiode vroeg in het voorjaar de Duizendknoop terug te snoeien. Zo kun je verdere verspreiding voorkomen en ben je verzekerd van een prachtige Duizendknoop dat jaar.

Heb je vragen over het snoeien van de Duizendknoop? Gaat je Persicaria bijvoorbeeld te veel woekeren? We helpen je graag, dus aarzel niet om contact op te nemen. 

 

Duizendknoop planten

Wil je de Duizendknoop gaan planten? Voor de Duizendknoop geldt dat een vochthoudende grond, waar het water wel goed doorheen kan, het meest ideaal is. De plant houdt van een zonnige plek, maar halfschaduw (lichte schaduw) kan ook. Persicaria planten zijn een mooie aanwinst voor de border en worden in de openbare ruimte ook vaak als bodembedekker gebruikt. De verschillende soorten Duizendknopen groeien woekerend (in heel korte tijd) en hebben daarom wat ruimte om zich heen nodig. Houd een plantafstand aan van 5 tot 7 planten per vierkante meter. Zorg er ook voor dat je geen andere plant te dicht in de buurt zet. Ben je klaar met de aanplanting? Geef de jonge planten dan water.

TIP: Voorkomen verdere verspreiding op ongewenste locatie: Wil je snelle verspreiding van de plant voorkomen? Dit kun je doen door de woekerende delen van je Duizendknoop persicaria uit te steken, dit is zeer eenvoudig te doen. Verwijder deze stukken compleet met wortels van de plant en al. Mocht je het leuk vinden, dan kun je deze uitgestoken delen (inclusief stukje wortel) weer aanplanten op een nieuwe plek, dan heb je gelijk weer mooie nieuwe planten! Ook kun je Duizendknoop planten bestrijden met heet water in de grond. En nogmaals, dit is niet de gevreesde Fallopia japonica (Japanse Duizendknoop) en de Superba behoort ook niet tot de meest invasieve exoten/ invasieve plantensoorten die eenmaal gevestigd moeilijk weg te krijgen zijn – ze hebben ook geen natuurlijke vijanden – en met sterke wortelstokken en stengels zorgen voor een besmette grond en schade veroorzaken aan andere natuur, wegen en gebouwen.

TIP: Combineer deze exotische planten met andere bloeiende vaste planten planten op stam! Door de hoogteverschillen met nieuwe planten op stam creëer je een mooie, dynamische tuin.

TIP: Blijf op de hoogte met onze tuinier tips! Zo weet je per seizoen hoe je jouw tuin het beste kunt voorbereiden. Ga direct naar onze homepagina en schrijf je in!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00