• eigen kwekerij
  • scherpe prijzen
  • hergroeigarantie
  • aanplant service
  • advies op maat
  • scherpe prijzen
  • eigen kwekerij
  • hergroeigarantie
Duizendknoop
Prachtige aarvormige bloemen met een bijzonder lange bloei.

De Duizendknoop herken je meteen aan de prachtige aarvormige bloemen. De bladeren groeien laag op de grond en daarom kan deze plant gebruikt worden als bodembedekker. Koop de Duizendknoop online bij Bomenenzo.nl en geniet de hele zomer van de mooie kleuren.

Duizendknoop
Van hoog naar laag sorteren
Duizendknoop Superbra

v.a.: € 1,95

Op voorraad: Ja
Duizendknoop
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Duizendknoop kopen:

De Duizendknoop is een opvallende verschijning in je tuin. De vaste plant is winterhard en kan goed tegen kou, maar is niet wintergroen. De bloeitijd van de meeste soorten loopt van mei tot augustus. In deze periode verschijnen er mooie, aarvormige bloemen aan de bloeistengels. De Duizendknoop is een echte zonaanbidder, al kan de vaste plant ook tegen een plek in halfschaduw. De gemiddelde volwassen hoogte is circa 80 centimeter. Hiermee steekt de plant veelal uit boven andere tuinplanten in uw border. 

 

Duizendknoop verzorgen:

Deze vaste plantensoort behoeft niet veel verzorging. De Duizendknoop heeft, vooral in droge periodes, wel voldoende water nodig. Verder kan de plant vrij goed tegen droogte. In het voorjaar kun je de plant wat mest geven, zodat de groei wordt gestimuleerd en de Duizendknoop in de zomer mooie bloemen geeft.

 

Duizendknoop snoeien:

De Duizendknoop heeft ook qua snoeien niet veel verzorging nodig. Omdat de plant de neiging heeft om snel te gaan woekeren, is het wel goed om na de bloeiperiode vroeg in het voorjaar de Duizendknoop terug te snoeien. Op die manier ben je gegarandeerd van een prachtige Duizendknoop dat jaar.

 

Duizendknoop planten:

De Duizendknoop wordt het liefst geplant in een vochthoudende grond waar het water wel goed doorheen kan. De plant houdt van een zonnige plek, maar halfschaduw kan ook. De verschillende soorten Duizendknoop groeien woekerend en hebben daarom wat ruimte om zich heen nodig. Houd een plantafstand aan van 5 tot 7 planten per vierkante meter. Heb je al een idee waar je deze prachtige plant een plek geeft in je tuin?

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00