Anemoon
Opvallende herfstbloeiers met een kenmerkende felgele kern.
Opvallend en kleurrijk: dat is de Anemoon. Fleur je tuin op met een zee aan roze of witte bloemen met een geel hart, en decoratief gelobde bladeren. Veel Anemonen bloeien in de herfst, wanneer de meeste andere planten uitgebloeid zijn, en vallen daarom extra op. De snelle groeier houd je in toom door hem eens per jaar te snoeien.

Anemoon

Van hoog naar laag sorteren

Anemoon

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Anemoon kopen

De Anemoon (Anemone) is een prachtige bloeiende vaste plant met grote bloemen en gelobde bladeren. Oorspronkelijk komt de sierlijke plant uit Japan. De Anemoon Anemone wordt ook wel Herfstanemoon genoemd. Dit is niet voor niks; de bloeitijd van de plant is tegen het einde van de zomer en het begin van de herfst. Anemonen zorgen voor de komst van veel dieren in de tuin (vlinders, bijen en hommels) en bloeien in verschillende kleuren; zo heb je roze, paarse, witte, gele en blauwe Anemonen. De bloemkleuren verschillen per soort, maar één ding hebben alle soorten gemeen: de Anemoon bloemen hebben een opvallende gele kern. De meesten soorten Anemonen zijn zo’n 70 tot 120 centimeter hoog. Zowel voor grote tuinen als kleine tuinen is deze vaste plant een fantastische aanwinst. 

 

Anemoon bestellen bij Bomenenzo.nl

Een prachtige Anemoon kopen doe je bij Bomenenzo. Bekijk hieronder welke soorten we in het assortiment hebben.

  • Anemone ‘Sylvestris’: deze Witte Anemoon siert iedere tuin, elk terras of balkon met schitterende witte bloemen. Door de neutrale bloemkleur kun je de Anemoon ‘Sylvestris’ goed combineren met andere tuinplanten in de border of een plantenbak.
  • Anemone hupehensis: met deze soort geniet je in de herfst van een paarsroze bloemenzee in je tuin. De bloemen van de Chinese Anemoon/ Japanse Anemoon Anemone hupehensis steken sierlijk boven de bladeren uit en worden zo’n 70 cm hoog.
  • Anemone hybrida ‘Honorine Jobert’: door de witte bloemen met gele kern is deze vaste plant een echte eyecatcher in de herfst, wanneer andere planten in je tuin uitgebloeid zijn. De Herfstanemoon Anemone hybrida ‘Honorine Jobert’ is niet voor niets een van de mooiste en meest gebruikte herfstbloeiers.  
  • Anemone hybrida ‘Königin Charlotte’: met deze rozebloeiende soort breng je in het najaar kleur en sfeer aan in de border of schaduwtuin tussen andere vaste planten.
  • Anemone tomentosa ‘Robustissima’: geniet wekenlang van de helderroze bloemen op lange stengels van deze Herfstanemoon. De Anemone tomentosa ‘Robustissima’ is niet alleen prachtig, maar ook goed winterhard en onderhoudsvriendelijk.

Behalve bovenstaande populaire tuinplanten hebben we ook nog een aantal Anemonen verwerkt in een borderpakket, zoals de Anemone hybrida ‘Whirlwind’ en Anemone ‘Wild Swan’. Deze pakketten hebben we met zorg samengesteld en zorgen voor veel kleur, leven en sfeer in je tuin.

Heb je een mooie soort Anemoon gevonden? Wordt het de Anemone hybrida ‘Honorine Jobert’, Anemone hybrida ‘Whirlwind’ of een andere Japanse Anemoon? Anemoon planten kopen doe je snel, makkelijk en veilig op Bomenenzo.nl. Je kunt jouw gewenste producten laten thuis bezorgen of gratis afhalen in de kwekerij. We bezorgen in heel Nederland en België. Kies bij online kopen voor een account aanmaken om je bestelling gemakkelijk online te kunnen volgen. Wij doen ons best voor een snelle levering, zodat je snel van je mooie nieuwe soorten exotische planten kunt genieten. Kijk voor extra informatie over het bestellen en onze levering in de algemene voorwaarden. Voor vragen of persoonlijk advies kun je overigens altijd contact met ons opnemen! Alvast veel plezier gewenst van je prachtige tuinplanten.

 

Anemoon verzorgen

De Anemoon behoeft niet veel verzorging en is daarom geschikt voor iedere tuinier. Het is wel van belang dat de grond waar de plant in staat niet uitdroogt. Vooral in droge periodes in de zomermaanden is dit erg belangrijk. Plaats deze kleurige anemonen daarom ook het liefst op een plek in de halfschaduw. In het voorjaar kun je wat organische mest geven, zodat de Anemone bloemen prachtige bloeien in het najaar. Anemonen bloeien mooier en rijker als ze ieder voorjaar mest mogen ontvangen.

 

Anemoon snoeien

Deze Oosterse anemonen groeien erg snel en kunnen daardoor al snel gaan woekeren. Snoei eens per jaar, het liefst in het vroege voorjaar. Na een aantal jaar kan de Anemoon gescheurd worden. Hiervoor graaf je de plant eerst helemaal uit en verdeel je deze in een aantal plantenstukken. De kern van de plant verwijder je en de jonge delen plant je terug. 

Mocht je erover twijfelen hoe je de Anemoon het best kunt snoeien? Aarzel niet om contact op te nemen; we geven je graag persoonlijk advies. Daarnaast kun je veel extra informatie vinden op onze website en delen we gratis tuinier tips in ons nieuwsblad.

 

Anemoon planten

Anemonen kun je zowel in de tuin aanplanten als in een pot op het terras of balkon houden. In groepjes komen de prachtige bloemen het best tot hun recht. De standplaats van de Anemoon verschilt per soort. Bepaalde soorten houden niet van volle zon en staan dus het liefst op een schaduwrijke plek, terwijl andere soorten wel van wat zonlicht houden. De soorten Anemonen die wel van wat zonlicht houden kun je het beste een plek in de halfschaduw geven en niet in de volle zon. Kijk bij de soort van je keuze naar de geschikte standplaats. Een Anemoon planten doe je het best in een voedzame, vochtige, maar wel goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat je bij het planten rekening houdt met de snelle groei van de Anemoon; houd dus een ruime plantafstand aan. Geef na het aanplanten van de najaarsbloeiende bloembollen water, zodat de nieuwe planten goed kunnen wortelen.

TIP: Je kunt één soort Anemoon in groepen planten, maar ook met gemengde bloembollen een gevarieerd, kleurrijk geheel creëren. De Anemone kan daarnaast goed met andere tuinplanten worden gecombineerd. Kies bijvoorbeeld voor andere herfstbloeiers, (wintergroene) siergrassen en groenblijvende struiken. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00