Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze webshop is open, onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek tot nader berichtgeving. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Vanwege extreme drukte is de levertijd langer dan u van ons gewend bent.  Lees meer.....

Anemoon
vragen? 0344 22 81 00

Anemoon kopen - uit eigen kwekerij

Een opvallende plant met prachtige bloemen, dat is de Anemoon. Deze vaste plant is makkelijk in onderhoud en fleurt uw tuin op! In ons assortiment vindt u diverse soorten Anemonen in roze en wit. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Anemoon kopen:

De Anemoon wordt ook wel Herfstanemoon genoemd. Dit is niet voor niks; de bloeitijd van de plant is tegen het einde van de zomer en het begin van de herfst. De Anemoon komt oorspronkelijk uit Japan. De kleuren verschillen per soort, maar één ding hebben alle soorten gemeen. Ze hebben een opvallende gele kern. De meesten soorten Anemonen zijn zo’n 70 tot 120 centimeter hoog. Combineer de Anemoon met mooie vaste planten die in het voorjaar en de zomer bloeien en geniet zo meerdere seizoenen van een kleurrijke tuin!

Anemoon verzorgen:

De Herfstanemoon behoeft niet veel verzorging. Het is wel van belang dat de grond waar de plant in staat niet uitdroogt. Vooral in droge periodes in de zomermaanden is dit erg belangrijk. In het voorjaar kunt u de Anemoon wat mest geven om zo te zorgen voor een prachtige bloei in het najaar.

Anemoon snoeien:

Anemonen groeien erg snel en kunnen daardoor al snel gaan woekeren. Snoei eens per jaar, het liefst in het voorjaar. Na een aantal jaar kan de Anemoon gescheurd worden. Hiervoor graaft u de plant eerst helemaal uit en verdeelt u deze in een aantal plantenstukken. De kern van de plant verwijdert u en de jonge delen plant u terug. 

Anemoon planten: 

De standplaats van de Anemoon verschilt per soort. Bepaalde soorten houden niet van zon en staan dus het liefst op een schaduwrijke plek, terwijl andere soorten wel van wat zonlicht houden. Kijk bij de soort van uw keuze naar de geschikte standplaats. Plant de Herfstanemoon in een voedzame, vochtige maar wel vochtdoorlatende grond. Het is belangrijk dat u bij het planten rekening houdt met de snelle groei van de Anemoon. Houd dus een ruime plantafstand aan. 

TIP: de Anemoon kunt u ook gebruiken als snijbloem. Zo fleurt u niet alleen uw buitenruimte op, maar ook uw interieur!

Bomenenzo

Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek nader berichtgeving, onze webshop blijft wel open. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Wij geven geen handen, nemen ruim afstand (minimaal 1,5mtr) als u bij ons op de kwekerij komt om uw bestelling af te halen.