Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Bloesembomen
vragen? 0344 22 81 00

Bloesembomen online kopen uit eigen kwekerij

Bloesembomen zijn er in veel kleuren, soorten en maten. Voor iedere tuin is er wel een boom die past. Sierappels en sierkersen zijn er zowel wit als roze bloeiend. Sfeer in uw tuin? Wat is er mooier dan bloesem in het voorjaar. Nu o.a. de rode kastanje, paardenkastanje, krentenboom en de magnolia.

  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

   

 

Bloesembomen kopen:

Wanneer Bloesembomen in bloei staan is het pas echt lente. Bloesembomen zijn een sieraad in uw tuin. Bomenenzo.nl heeft een ruim assortiment in Bloesembomen die u online kunt kopen en laten bezorgen. Wilt u liever op onze kwekerij de Sierkers, Sierappel, Krentenboom, Magnolia, Kastanje, Goudenregen, Rode doorn en nog veel meer, komen bekijken dat kan ook. Neem dan contact met ons op zodat u ook zeker weet dat de boom die u zoekt op voorraad is. 

Eigenschappen Bloesembomen:

Door de prachtige wel of niet geurende bloesem hebben Bloesembomen een grote sierwaarde in uw tuin. Bloesembomen zijn er in grote verscheidenheid aan kleuren , soorten en maten.

Uitleg maten:

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Deze maat wordt niet groter naar mate de boom ouder wordt.

Kluit, sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

 

Plantadvies Bloesembomen:

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

 

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Bloesembomen bestellen, aanbiedingen of andere opties. In onze Bloesemboom webshop zijn verschillende Bloesembomen te koop. Voor 70% van alle Bloesembomen die Bomenenzo.nl levert geldt, dat deze uit onze eigen Bloesemboom kwekerij in Gelderland komen, dus gegarandeerd een vers product.