Bloesembomen
Voor het ultieme lentegevoel bij je thuis.
Bloesembomen zijn enorm populair vanwege hun rijke, sierlijke bloei. Bij het woord ‘bloesem’ denk je gelijk aan het heerlijke gevoel van lente, maar vergeet ook onze zomer- en najaarsbloeiers niet! Voor ieder seizoen is een beeldschone bloesemboom te vinden.

Bloesembomen

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Bloesembomen

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bloesembomen kopen:

Wanneer je opzoekt bent naar een bijzondere boom dan dien je echt een kijkje te nemen tussen onze bloesembomen. Zo kun je bloesembomen kopen in verschillende kleuren, soorten en maten. Wij hebben bloeiende bomen voor zowel kleine tuinen als grote tuinen. Wanneer Bloesembomen in bloei staan is het pas echt lente. Bloesembomen zijn een sieraad en een echte blikvanger in de tuin. De bloeiende bomen zijn een lust voor het oog maar ook wanneer bloesembomen niet in bloei zijn, zijn ze prachtig! Bij BomenEnzo.nl hebben een wij een ruim assortiment aan verschillende soorten en maten bloesembomen. Zo hebben wij bijvoorbeeld verschillende soorten judasbomen, zoals o.a. de Judasboom forest pansy, judasboom Carolina sweetheart, de meerstammige boom Judasboom en de judasboom alley cat. Maar ook kun je soorten bloesembomen zoals de Perzische slaapboom, Magnolia Soulangeana (Roze bloesemboom), Magnolia kobus, Prunus subhirtella autumnalis en japanse kersenbloesem zoals de Japanse Sierkers Accolade , Prunus serrulata Ukon en de Japanse sierkers autumnalis kopen via onze webshop. Met deze prachtige bloesembomen breng je niet alleen veel sierwaarde maar ook dieren naar de tuin. Zo zijn vlinders en bijen groot fan van de bloesem.

Bloesembomen koop je gewoon via onze webshop! Bomenenzo.nl heeft een ruim assortiment bloeiende bomen die je online kunt kopen, veilig betalen en laten bezorgen óf afhalen. Wil je liever op onze kwekerij bomen zoals de Sierkers, Sierappel, Krentenboom, Magnolia, Kastanje, Goudenregen, Rode doorn en nog veel meer, komen bekijken? Dat kan ook zeker! Naast verschillende soorten bloesembomen hebben wij ook vele andere bomen en planten, zoals groenblijvende bomen, (groenblijvende) leibomen, vaste planten, meerstammige bomen, mediterrane bomen, oude fruitbomen, kant-en-klaar hagen, kleine bomen en grote bomen. Wij hebben bomen en planten voor grote tuinen én kleine tuinen. Kom je jouw bestelling afhalen? Neem dan contact met ons op zodat je zeker weet dat de boom die je zoekt op voorraad is. 

Tip: Bekijk ook eens de Blauwe Regen, Hortensia Annabelle of de Malus Red Sentinel (Rode Sierpappel) voor een bijzondere boom die een echte blikvanger in de tuin is. Bekijk alle oude fruitbomen hier.

Eigenschappen Bloesembomen:

Bloesembomen zijn van grote sierwaarde in je tuin. Bloesembomen zijn er voor grote en kleine tuinen in verschillende kleuren, soorten en maten. Zo heb je ook bloesem die wel of juist niet geurt. Bloesembomen koop je gemakkelijk online bij BomenEnzo.nl. Naast bloesembomen hebben wij ook o.a. kant-en-klaar hagen, mediterraanse bomen, groenblijvende bomen, vaste planten, Portugese laurieren, (groenblijvende) leibomen, oude fruitbomen en nog veel meer bomen en planten. Bekijk bijvoorbeeld ook eens de Chinese waaierpalm, Red Sentinel (Malus red), Gouden regen, Hortensia Annabelle en de Sierappel Evereste. Al onze producten kun je gemakkelijk online bestellen en veilig betalen met een betaling naar keuze. Ook kun je ervoor kiezen om de bestelling thuis te laten bezorgen of af te halen bij onze kwekerij.

Uitleg maten:

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. De stamhoogte wordt niet hoger naar mate de boom ouder wordt.

Kluit, sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen. Op onze webshop vind je verschillende soorten bloesembomen. Zowel voor grote tuinen als kleine tuinen. Zo hebben wij verschillende soorten judas bomen, ieder met veel sierwaarde. Wij verkopen onder andere; de Judasboom Ruby falls, Judasboom Forest pansy, Judasboom Carolina Sweatheart en Judasboom Alley Cat. Maar zo hebben wij ook bijvoorbeeld de Magnolia boom; Magnolia soulangea en de Japanse Sierkers Accolade met prachtige roze bloesem. Wij hebben nog veel meer soorten in verschillende maten en kleuren in ons assortiment.

 

Plantadvies Bloesembomen:

  1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.
  2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens de garantie.
  3. Plant de boom op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan erboven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.
  4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.
  5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.
  6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer je ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.
  7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

 

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Bloesembomen bestellen, aanbiedingen of andere opties.  Bekijk alle bomen en planten uit ons assortiment gemakkelijk via onze webshop. In onze Bloesemboom webshop zijn verschillende Bloesembomen te koop. Voor 70% van alle bloeiende bomen die Bomenenzo.nl levert geldt, dat deze uit onze eigen Bloesemboom kwekerij in Gelderland komen, dus gegarandeerd een vers product.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00