Prunus serrulata Kanzan

Rode Sierkers

v.a.: € 89,50

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 180-220cm, Totaalhoogte 260-280cm
€ 89,50
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-220cm, Totaalhoogte 260-280cm
€ 132,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Prunus Serrulata 'Kanzan' is één van de meest bekende én geliefde soorten bloesembomen. Deze beeldschone Japanse Sierkers bloeit rijkelijk tussen april en mei met knalroze bloemetjes.

Onze voordelen:

Prunus serrulata 'Kanzan' is een ontzettend geliefde én populaire Japanse Sierkers. In het voorjaar kun je genieten van zijn fantastisch mooie bloesem. De bloemetjes hebben een prachtige knalroze kleur en zijn bijzonder goed gevuld. Aan iedere bloem zitten maar liefst 20-30 bloemblaadjes! De bloesem verschijnt vlak voor de koperkleurige bladeren. Deze koper-rode bladeren verkleuren naar een donkergroene tint in de zomer, en naar oranje-brons in de herfst. De Kanzan is dus meerdere seizoenen bijzonder aantrekkelijk om te zien. Er zijn ook nog eens veel toepassingsmogelijkheden voor deze populaire bloesemboom. Plaats hem als solitaire boom in je tuingrond, kies een mooie plek in de border, of plaats hem in een mooie plantenbak op je terras!


Ben je ook zo gecharmeerd van de knalroze bloesem? Je kunt de Prunus Kanzan makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom je eigen boom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: April - mei
  • Bladkleur: Koper (voorjaar), donkergroen (zomer), oranje/brons (herfst)
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 7-9 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Een Japanse Kers vraagt vrijwel geen specifieke verzorging. De Prunus Kanzan is zeer winterhard én bovendien niet snel bevattelijk voor ziektes. Wij raden het je wel aan om hem ieder voorjaar te bemesten. Door je Kanzan jaarlijks te bemesten stimuleer je zijn groei en meest uitbundige bloei, en houd je ook zijn weerstand hoog. Gebruik het liefst een langdurig-werkende, organische meststof.

TIP: De Kanzan houdt van een kalkhoudende bodem, strooi daarom ook jaarlijks wat kalk aan de voet van deze boom.

Een groot voordeel van de Prunus Kanzan is dat hij niet gesnoeid hoeft te worden. De natuurlijke vorm van deze Japanse Sierkers maakt hem juist aantrekkelijk. Snoei in ieder geval wél ieder jaar de dode, zieke of kruisende takken weg. Doe dit het liefst na de bloei. Zorg er voor dat je alleen snoeit met schoon en scherp snoeigereedschap. Zo voorkom je beschadigingen en/of infecties aan de takken van je Japanse Kers.

TIP: Wil je een kroon die mooi uniform is? Snoei dan ieder jaar de takken wat terug. Probeer de takken rondom op ongeveer dezelfde lengte te houden.

Lees meer

Geef je Japanse Sierkers vooral het eerste groeiseizoen voldoende water. Voorzie hem iedere week van één volle emmer water, tenzij er veel regenval is geweest. Houd dit iig vol t/m september, daarna gaat de boom in een soort 'ruststand' en zal hij veel minder energie verbruiken. Na het eerste groeiseizoen hoef je hem alleen nog in droge perioden water te geven. Is het zeer warm en droog weer? geef hem dan gerust 2 à 3x per week water.

Lees meer

Prunus serrulata 'Kanzan' groeit het best op een voedzame, licht-vochtige bodem. Het is daarom belangrijk dat je tuingrond goed vochtdoorlatend is. Twijfel je aan de vruchtbaarheid van je tuingrond, of wil je gewoon zeker zijn van de best mogelijke start van je Prunus Kanzan? Maak dan gebruik van onze speciale aanplant grond tijdens de aanplant. Aanplant grond zit vol voedingsstoffen en maakt je tuingrond lekker luchtig, waardoor vocht goed afgevoerd wordt. Als standplaats raden wij een plek aan in de volle zon of halfzon (=halfschaduw).

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Prunus serrulata Kanzan
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Staat de Prunus Kanzan stammaat 14-16 cm in de volle grond of in pot?

De Prunus Kanzan wordt van half oktober t/m begin/half april geleverd met kale wortel. De boom is dan nog in rust en heeft dan geen kluit of pot nodig. Vanaf eind april t/m begin oktober is deze potgeteelt. Dit is nodig omdat de boom dan in bloesem en blad komt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!