Prunus Kanzan

Rode Sierkers

v.a.: € 37,50

Formaat
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 220, Totaal hoogte 260-280cm
€ 95,00
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaal hoogte 220-240cm
November 2021
€ 37,50
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaal hoogte 200-220cm
November 2021
€ 45,00
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 220-240cm, Totaal hoogte 250-300cm
November 2021
€ 99,00
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Prunus Serrulata 'Kanzan' is een boom die oorspronkelijk uit Azië komt. De Bloesemboom komt veel voor in parken en als straatbeplanting. Daarnaast is de boom uitermate geschikt voor een kleine tuin, dankzij de grote sierwaarde.

Onze voordelen:

Prunus Kanzan kopen

De Prunus 'Kanzan' is een ontzettend geliefde én populaire Japanse Sierkers. In het voorjaar kunt u genieten van zijn fantastisch mooie bloesem. De bloemetjes hebben een prachtige knalroze kleur en zijn bijzonder goed gevuld. Aan iedere bloem zitten maar liefst 20-30 bloemblaadjes! De bloesem verschijnt vlak voor de koperkleurige bladeren. Deze koper-rode bladeren verkleuren naar een donkergroene tint in de zomer, en naar oranje-brons in de herfst. De Kanzan is dus meerdere seizoenen bijzonder aantrekkelijk om te zien. Er zijn ook nog eens veel toepassingsmogelijkheden voor deze populaire bloesemboom. Plaats hem als solitaire boom in uw tuingrond, kies een mooie plek in de border, of plaats hem in een mooie plantenbak op uw terras

Bent u ook zo gecharmeerd van de knalroze bloesem? U kunt de Prunus Kanzan makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u nog vragen over de Prunus Kanzan? Of wilt u een goed bijpassend advies voor uw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!


  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: April - mei
  • Bladkleur: Koper (voorjaar), donkergroen (zomer), oranje/brons (herfst)
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 7-9 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Prunus Kanzan verzorgen

Een Japanse Kers vraagt vrijwel geen specifieke verzorging. De Prunus Kanzan is zeer winterhard én bovendien niet snel bevattelijk voor ziektes. Wij raden het u wel aan om hem ieder voorjaar te bemesten. Door uw Kanzan jaarlijks te bemesten stimuleert u zijn groei en meest uitbundige bloei, en houdt u ook zijn weerstand hoog. Gebruik het liefst een langdurig-werkende, organische meststof.

TIP: De Kanzan houdt van een kalkhoudende bodem, strooi daarom ook jaarlijks wat kalk aan de voet van deze boom.

Prunus Kanzan snoeien

Een groot voordeel van de Prunus Kanzan is dat hij niet gesnoeid hoeft te worden. De natuurlijke vorm van deze Japanse Kers maakt hem juist aantrekkelijk. U kunt er wel voor kiezen om ieder jaar de dode, zieke of kruisende takken weg te snoeien. Doe dit het liefst na de bloei. Zorg er altijd voor dat u alleen snoeit met schoon en scherp tuingereedschap. Zo voorkomt u beschadigingen en/of infecties aan de takken van uw Japanse Kers.
Lees meer

Prunus Kanzan water geven

Geef uw Japanse Sierkers vooral het eerste groeiseizoen voldoende water. Voorzie hem iedere week van één volle emmer water, tenzij er veel regenval is geweest. Houd dit iig vol t/m september, daarna gaat de boom in een soort 'ruststand' en zal hij veel minder energie verbruiken. Na het eerste groeiseizoen hoeft u hem alleen nog in droge perioden water te geven. Is het zeer warm en droog weer? geef hem dan gerust 2 à 3x per week water.
Lees meer

Prunus Kanzan planten

De Japanse Kers 'Kanzan' groeit het best op een voedzame, licht-vochtige bodem. Het is daarom ook belangrijk dat uw tuingrond goed vochtdoorlatend is. Twijfelt u aan de vruchtbaarheid van uw tuingrond, of wilt u gewoon zeker zijn van de best mogelijke start van uw Prunus Kanzan? Maak dan gebruik van onze speciale aanplant grond tijdens de aanplant. Aanplant grond zit vol voedingsstoffen en maakt uw tuingrond lekker luchtig, waardoor vocht goed afgevoerd wordt. Als standplaats raden wij een plek aan in de volle zon of halfzon (=halfschaduw).
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Prunus Kanzan
Uw waardering

Onze kwekerij is tot 14 mei gesloten voor bezoek.

U kunt in onze webshop wel bestellen en inspiratie opdoen.

Wij hopen op uw begrip.