Eetbare Rozen
Heerlijke smaak én beeldschoon uiterlijk.
Rozen waar je niet alleen naar kunt kijken, maar ook van kunt smullen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar van onze eetbare rozen geniet je zowel in de tuin als in de keuken! Eetbare rozen zijn speciaal gekweekt voor de smaak en bevatten veel gezonde stoffen. Verbluf je gasten met een kleurrijk feestje op hun bord of stijlvol drankje.
Eetbare Rozen
Van hoog naar laag sorteren
Eetbare Rozen
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Eetbare rozen kopen

De eetbare rozen van BomenEnzo.nl zijn niet alleen een echte eyecatcher in je tuin, maar ook op je bord. De eetbare rozen zijn winterhard en kunnen daardoor zowel in de tuin als in een pot staan. Voor iedereen is er een roos naar wens, zo hebben wij rozen in verschillende kleuren maar ook met verschillende smaken. Kies uit de eetbare roos Fruity, eetbare roos Juicy, eetbare roos Spicy, eetbare roos Creamy en eetbare roos Sweet. De stralende bloemen kleur is een echte lust voor het oog. De rozen zijn ook nog eens makkelijk in onderhoud.  De aromatische bloemblaadjes kunnen als geraffineerd ingrediënt worden gebruikt in heel veel verschillende recepten. De bloemen geven echt een bijzonder tintje aan een gerecht of drankje. De bloemen zijn zowel decoratief als aromatisch. Let er wel op dat je de blaadjes niet wast, een groot deel van de aroma gaat dan verloren. Je kunt het best de bloemen in de ochtend oogsten en de blaadjes dan verwijderen.

Voor het online kopen van rozen ben je bij BomenEnzo aan het juiste adres. Bekijk ons ruime assortiment aan eetbare rozen in verschillende kleuren en smaken. Alle eetbare rozen behoren tot de groep van de vaste planten. De rozen hebben een heerlijke smaak en een schitterende kleur die je tuin zeker zal opfleuren. Je kunt onze eetbare rozen kopen via onze website, kies je voor een kleur of meng je één of meerdere van deze prachtige bloemen met elkaar?

TIP: Kijk ook eens naar onze klimrozen, rozen op stam of struikrozen.

Eetbare rozen bestellen en laten bezorgen

Eetbare rozen kopen doe je gewoon bij BomenEnzo.nl. De Rozen uit onze kwekerij zijn van hoge kwaliteit. Je kunt verschillende soorten eetbare rozen kopen dankzij ons ruime assortiment. Zo hebben wij eetbare rozen in verschillende kleuren én smaken. Kies bijvoorbeeld de eetbare roos Fruity, eetbare roos Juicy, eetbare roos Spicy, eetbare roos Creamy, eetbare roos Sweet of meng één of meerdere van deze prachtige én heerlijke rozen.

Eetbare rozen verzorgen

De eetbare rozen vergen niet erg veel onderhoud. Omdat rozen wel gevoelig zijn voor ziektes is het belangrijk dat je de plant gezond en sterk houdt. Dit kun je doen door de eetbare rozen een bodemverbeterend middel te geven. Vivimus kun je gemakkelijk via onze webshop kopen. De mest bevorderd een goede beworteling en zorgt ervoor dat de roos-plant erg sterk wordt. Strooi jaarlijks mest rond de roos en geniet daardoor van prachtige bloemen.

Eetbare rozen snoeien

Wanneer je elk jaar weer van een uitbundige bloei wilt genieten is het belangrijk dat je de eetbare roos plant snoeit. Snoei twee keer per jaar de rozen. De beste tijd hiervoor is het voorjaar en in de zomer. In het voorjaar, rond maart/april, kun je de plant een rigoureuze snoei geven. De groeisappen van de roos komen dan net op gang, door op dit moment te snoeien stimuleert je de groei. Knip bruine/houtachtige takken weg om de roos mooi te houden. Gezonde, dikke takken laat je zitten. De zomersnoei van de mooie rozen dient vooral om uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Eetbare rozen planten

De eetbare rozen kunnen zowel in de grond als in een pot geplant worden. Het is belangrijk dat het wortelstelsel gemakkelijk in de grond (of pot) past. Je kunt de uitgegraven grond mengen met aanplant grond om zo de eetbare rozen te voorzien van een goede start. Geef na aanplanten de plant voldoende water voor een goede beworteling te zorgen. Plant je meerdere rozen naast elkaar, zet deze dan 40 tot 60 centimeter uit elkaar.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00