Halfstam
Kleinblijvende, compacte en onderhoudsvriendelijke boompjes.
Halfstam bomen blijven mooi klein en compact, omdat ze geënt zijn op ongeveer 1 meter. We hebben deze bijzondere boompjes in allerlei verschillende soorten beschikbaar. Zo heb je halfstam bomen met een schitterende bloei, maar ook groenblijvende soorten én zelfs halfstam fruitbomen.

Halfstam

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Halfstam

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Halfstam boom kopen

Wil je een kleine boom kopen dan kom je terecht bij de Halfstam bomen. Deze bomen zijn geënt op 80 cm tot 120 cm en worden dus niet groter. Op onze kwekerij worden verschillende soorten halfstam bomen gekweekt. Bij Bomenenzo.nl kun je gemakkelijk deze bijzondere boom soorten kopen. Zo hebben wij niet alleen halfstam bomen maar ook o.a. haagplanten bladverliezend of wintergroen, kant-en-klaar hagen, hoogstam fruitbomen, Mediterrane bomen, meerstammige bomen, grote bomen, kleine bomen, Portugese Laurier soorten en vaste planten voor zowel kleine tuinen als (middel) grote tuinen. Bekijk bijvoorbeeld eens de mooie boom; Perzische slaapboom, Japanse Esdoorns, Prunus Lusitanica, groenblijvende bomen zoals de Quercus Ilex, Photinia fraseri Red Robin, de wintergroene boom Magnolia gradiflora of de oude fruitbomen.

Bij Bomenenzo koop je bomen en planten gemakkelijk via onze webshop. Je kunt veilig betalen via één van onze betalingsmogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om de bestelling thuis te laten bezorgen of af te halen bij onze Kwekerij in Lienden. Bij een besteding vanaf €300,- krijg je gratis bezorging. In hartje Betuwe ben je van maandag t/m zaterdag van harte welkom. Neem van tevoren contact met ons op, zodat wij je bestelling paraat hebben staan.

Tip: Heb je wel eens gedacht aan een fruitboom in de tuin? De bomen zijn niet alleen erg mooi om te zien, maar geven ook nog eens heerlijk fruit! Wij hebben zowel hoogstam fruitbomen als laagstam fruitbomen en halfstam fruitbomen. Bekijk alle fruitbomen hier.

Eigenschappen Halfstam

Halfstam bomen zijn er in veel verschillende soorten. Zo verkopen wij diverse fruitbomen als Halfstam boom zoals de Halfstam appelbomen, Halfstam perzikenboom of de Halfstam sinaasappelboom. Maar natuurlijk kweken wij ook de Halfstam Leiboom,  Photinia fraseri Red Robin Halfstam, Halfstam Bonte wilg. Er zijn verschillende Halfstam bomen goed winterhard en ook zijn er groenblijvende bomen. De stamhoogte van een Halfstam boom ligt tussen de 80 cm en 120 cm. De bomen zijn gemakkelijk in de verzorging. Je kunt de Halfstam boompjes eens per jaar snoeien. Doe dit in het voor- of najaar wanneer het niet vriest. De boom heeft weinig ruimte nodig en is hierdoor ook zeer geschikt voor de kleine tuinen.

Plantadvies Halfstam boom

  1. Graaf een ruim plant gat in de volle grond waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.
  2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.
  3. Plant de boom op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan erboven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.
  4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft erboven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.
  5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.
  6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer je ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.
  7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

Bomen en planten kopen bij BomenEnzo.nl

Via onze webshop kun je uit een ruim assortiment aan diverse bomen en planten kiezen. Zo is er voor ieder wat wils! Je kunt gemakkelijk alles online kopen. Laat jouw bestelling thuisbezorgen of kies bijvoorbeeld een bijzondere boom, zoals de Perzische slaapboom, Japanse Notenboom, Blauwe regen, groenblijvende bomen, Red Robin (Photinia Fraseri), de Magnolia boom Magnolia Grandifloria of één van de Japanse Esdoorns, die de blikvanger van jouw tuin wordt. Of creëer privacy en afscheiding met een kant en klare haag. Alle producten kun je gemakkelijk online kopen. Je kunt gemakkelijk de bestelling online plaatsen en veilig betalen. De bestelling kun je thuis laten bezorgen of afhalen bij onze kwekerij in Lienden. Bij een besteding vanaf €300,- krijg je gratis bezorging. Heb je vragen of hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Naast halfstam bomen hebben wij ook o.a. meerstammige bomen, mediterrane bomen, oude fruitbomen, vaste planten kant-en-klaar hagen, haagplanten bladverliezend en groenblijvend, Portugese Laurier soorten, groenblijvende leibomen en alles voor zowel kleine tuinen als grote tuinen! Bekijk bijvoorbeeld de wintergroene boom Quercus Ilex. Ook de Perzische slaapboom is een échte eyecatcher. Een mooie boom of (vaste) plant maakt iedere tuin uniek en een echte blikvanger! Neem bijvoorbeeld een meerstammige boom, Magnolia boom, Japanse sierkers of mooie fruitboom in je tuin! Wij hebben zowel oude fruitbomen halfstam fruitbomen, hoogstam fruitbomen en laagstam fruitbomen.

Tip: Bekijk ook eens de Portugese laurier Prunus Lusitanica, Pinus Pinea, de bijzondere boom Photinia fraseri Red Robin, Japanse Esdoorns of de Kant-en-klaar hagen. Met de kant en klare hagen ben je gelijk voorzien van privacy en een prachtige groene afscheiding!

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Halfstam bomen bestellen, bezorgen en aanplanten. Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Ook dan kun je gerust contact op nemen, wij helpen je graag. In onze webshop zijn verschillende Halfstam bomen te koop. Voor 90% van alle bomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen kwekerij te Gelderland komen. 

 

                                                                           

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00