Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Halfstam
vragen? 0344 22 81 00

Halfstam online kopen uit eigen kwekerij

U zoekt een mooie boom op halfstam van ongeveer een meter? Hier vindt u zeer veel prachtige halfstam boomsoorten, zowel groenblijvend als bladverliezend. Viburnum (sneeuwbal), Vijg, Magnolia, Photinia, Buxus, Hulst, Cipressen en verschillende soorten halfstam fruitbomen

  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

                                                            


Halfstam boom kopen

Wilt u een kleine boom kopen dan komt u terecht bij de Halfstam bomen. Deze bomen zijn geent op 80 cm tot 120 cm en worden dus niet groter. Op onze kwekerij worden verschillende soorten halfstam bomen gekweekt.

Eigenschappen Halfstam

Halfstam bomen zijn er in veel verschillende soorten. Zo verkopen wij divers fruitbomen als Halfstam boom zoals de Halfstam appelbomen, Halfstam perzikenboom of de Halfstam sinaasappelboom. Maar natuurlijk kweken wij ook de Halfstam Leiboom, Halfstam Bonte wilg. Er zijn verschillende Halfstam bomen goed winterhard en ook zijn er Halfstam bomen groenblijvend. De stamhoogte van een Halfstam boom ligt tussen de 80 cm en 120 cm. De Halfstam bomen zijn gemakkelijk in de verzorging. U kunt de Halfstam boompjes eens per jaar snoeien. Doe dit  in het  voor of najaar wanneer het niet vriest. De Halfstam boom heeft weinig ruimte nodig en hierdoor ook zeer geschikt voor de kleinere tuin.

Plantadvies Halfstam boom

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Halfstam bomen bestellen, bezorgen en aanplanten. In onze Halfstam bomen webshop zijn verschillende Halfstam bomen te koop. Voor 90% van alle Halfstam bomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Halfstam bomen kwekerij te Gelderland komen.