Perzikenbomen
vragen? 0344 22 81 00

Perzikenbomen

Er zijn verschillende soorten perzikenbomen die in Nederland goed vrucht geven. Alle soorten die u bij ons kunt kopen zijn zelfbestuivend en zullen vrucht gaan geven. Kijk voor een kleinblijvende boom eens bij de dwergperziken. Ook Nectarinebomen en Abrikozenbomen vindt u hier. Net als platte perziken en platte nectarines.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Perzikenbomen komen uit alle delen van de wereld. Sommige soorten zijn Europees van aard terwijl andere uit de VS of Azië komen. De door ons geselecteerde soorten zijn resistent tegen de bekende krulziekte die bij verschillende soorten perzikenbomen voorkomt. 

Het verschil tussen de perzik en de nectarine is vooral de schil. Die van de nectarine is volledig glad terwijl de perzik altijd een licht harige schil heeft. Ook de nectarinebomen en abrikozenbomen vindt u in deze categorie. 

Plant dit soort bomen in de volle zon en zorg voor voldoende water. De perziken, abrikozen en nectarines rijpen aan de boom en zijn door het seizoen heen te plukken. Pluk om de paar dagen de rijpe vruchten weg. Laat de vruchten nog een paar dagen narijpen zodat het vruchtvlees goed los komt van de schil en de pit.

Snoei de boom niet stevig terug maar neem steeds een paar takken weg. Diep snoeien kan schade veroorzaken. Neem 5 takken die de hoofdtakken moeten worden en snoei de andere takken weg. Laat deze takken ieder jaar doorgroeien en zo de vorm en basis van de boom vormen. Snoei ieder jaar de kleine zijtakken weg. Daarna kunt u de boom laten groeien en haal u alleen dode of kruisende takken weg. 

In een heel goed vruchtjaar kan het nodig zijn om de vruchten te dunnen. Neem eind mei of begin juni al een deel van de vruchten weg. Zeker jonge bomen kunnen beter niet volledig dragen.

Heeft u vragen over onze perzikenbomen of een andere fruitboom? Neem contact met ons op door te bellen (085-48909505) of stuur een bericht via ons online aanvraagformulier. Stuurt u liever een e-mail, gebruik dan ons adres: info@bomenenzo.nl.