Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Stamrozen
vragen? 0344 22 81 00

Stamrozen kopen - Bijzonder mooie blikvangers met eindeloos veel toepassingsmogelijkheden!

Stamrozen, of 'roos op stam', zijn prachtige eyecatchers die extra goed opvallen door hun hoogte. Met een stamroos in uw tuin ontstaan er mooie hoogteverschillen tussen uw tuinplanten, wat zorgt voor een speels en dynamisch effect. Plant hem aan in de border, als solitaire blikvanger in uw tuingrond óf plaats hem in een mooie plantenbak op uw terras of balkon, de mogelijkheden zijn eindeloos!
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Stamrozen kopen

Een roos op stam is een schitterende toevoeging aan iedere soort tuin. Ze vallen direct op door hun hoogte, en als ze in bloei staan zijn het fantastische eyecatchers. De toepassingsmogelijkheden zijn ook nog eens eindeloos. Plant ze in de border i.c.m. lagere tuinplanten, zo ontstaan er hoogteverschillen langs de rand van uw tuin, wat zorgt voor een dynamisch en speels effect. Ook kunt u een stamroos als solitaire blikvanger aanplanten, óf plaats hem in een mooie plantenbak op uw terras of balkon!

Breng ook uw tuin tot leven met een prachtige stamroos. U kunt stamrozen makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen stamroos uitzoeken bij ons op de kwekerij! Heeft u vragen over stamrozen, of wilt u een goed advies voor uw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.


Stamroos verzorgen

Het verzorgen van een stamroos verloopt vrijwel hetzelfde als de verzorging van andere rozen. Waar u wel extra op kunt letten is de watervoorziening. Stamrozen hebben weliswaar minder ruimte nodig goed te kunnen groeien, maar ze vergen nog steeds regelmatig water. Juist omdat ze vaak in plantenbakken (of kleine stukjes tuingrond) staan is het wel aan te raden om ze wat vaker na te lopen. Alleen regenwater is niet altijd voldoende, vooral niet tijdens de bloei. Geef dus vooral de periode na de aanplant én tijdens de bloeiperiode regelmatig water. Probeer de bodem licht-vochtig te houden.

Stamrozen bemesten
Stamrozen zijn gek op veel voeding! Het laten groeien en bloeien van de schitterende bloemen kost veel energie, het bemesten van uw stamroos is daarom zeer belangrijk. Bemest uw stamroos het liefst twee keer per jaar. Eén keer in het voorjaar (maart) en één keer in de zomer (juni/juli).


Stamrozen snoeien

Een stamroos is het mooist als hij een bolle, ronde vorm heeft. Om deze prachtige vorm te behouden is het belangrijk dat u uw stamroos gaat snoeien. De beste periode om uw stamroos te snoeien is in maart. Probeer tijdens het snoeien te letten op de binnen- en buitenogen. Dit zijn de (nog) niet uitgelopen bladknoppen. Knip het liefst vlak boven een buitenoog (staat naar buiten gericht). Door boven een buitenoog te knippen zorgt u ervoor dat de tak naar buiten gaat groeien, zo blijft de kern van uw plant mooi open. Het hart van de plant dient open te blijven, zodat er genoeg lucht en licht bij kan komen. Dit houdt uw stamroos jong en vitaal. De takken die bij de kern zitten en teveel naar binnen lijken te groeien, kunt u het beste volledig wegknippen. Probeer aan het eind van uw snoeibeurt een mooie compacte bol over te houden met overal even lange takjes.


Stamroos planten

Het aanplanten van uw nieuwe stamroos is vrij gemakkelijk. Houd er wel rekening mee dat u rozen het liefst niet aanplant op een stuk grond waar al eerder een roos heeft gestaan. Mocht het in uw situatie niet anders kunnen, graaf dan zoveel mogelijk oude grond op die plek weg en vervang het met nieuwe voedingsrijke grond. Een stamroos groeit en bloeit het best op een voedzame, licht-vochtige bodem. De specifieke grondsoort maakt hierbij verder niet uit. Zorg er wel voor dat de verdikking van de wortels (waar de takken uitgroeien) ruim 5 cm onder de grond staat. Om zeker te zijn van de beste start voor uw stamroos, raden wij aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Aanplant grond zit boordevol belangrijke voedingsstoffen én maakt uw tuingrond goed vochtdoorlatend. Dit is zeer belangrijk om uw bodem licht-vochtig te kunnen houden.