Stamrozen
Maak je tuin speels en dynamisch.
Stamrozen zijn spectaculaire eyecatchers, die extra goed opvallen door hun hoogte. Combineer een heerlijk geurende roos op stam met lagere planten en struiken, en creëer door de hoogteverschillen dynamiek in je tuin. Met een stamroos kun je eindeloos variëren: laat de kleurrijke tuinplant de show stelen als solitair, knallen in de border of je terras of balkon opfleuren!

Stamrozen

Van hoog naar laag sorteren

Stamrozen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Stamrozen kopen

Een roos op stam is een schitterende toevoeging aan iedere soort tuin. Deze bloeiende vaste planten vallen direct op door hun hoogte, en als ze in bloei staan zijn het fantastische eyecatchers. De toepassingsmogelijkheden zijn ook nog eens eindeloos. Plant deze vaste planten in de border i.c.m. lagere tuinplanten, zo ontstaan er hoogteverschillen langs de rand van je tuin, wat zorgt voor een dynamisch en speels effect. Vooral in kleine tuinen weten rozen op stam hiermee goed tot hun recht te komen. Ook kun je een stamroos als solitaire blikvanger aanplanten, óf plaats hem in een mooie plantenbak op je terras of balkon!

Breng ook jouw tuin tot leven met deze prachtige rozen op stam. Deze geurende rozen zijn op stam geënte rozen. Ze vallen vooral op door de hoogte van de plant. Door de lange, smalle stam lijken het net kleine bomen. Ze zijn heel makkelijk te combineren en brengen door hun hoogte gelijk meer dynamiek in je tuin. Je kunt stamrozen makkelijk en snel online kopen via onze online shop voor tuin planten, of kom je eigen stamroos uitzoeken bij ons op de kwekerij! We hebben rode rozen, gele rozen, paarse rozen en ook rozen roze van kleur beschikbaar. Je profiteert bij ons van een snelle levering door heel Nederland en België. Heb je vragen over stamrozen, of wil je een goed advies voor jouw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

TIP: Combineer deze mooie stamrozen bijvoorbeeld met een klimroos of struikroos.

Onze beschikbare soorten stamrozen:

  • Geurende rozen: Onze geurende stamrozen vallen (zoals de naam al zegt) op door hun heerlijke geur. Enkele geliefde voorbeelden van geurende rozen zijn: Minerva, The Poet's Wife en Annapurna.
  • Grootbloemige rozen: De grootbloemige stamrozen kennen een bijzonder mooie bloeiperiode. Populaire voorbeelden van grootbloemige rozen zijn: Rosa Schneewittchen, Dame de Coeur en Rosa Red Meilove.
  • Engelse rozen: Ook hebben we Engelse rozen op stam. Deze vrij nieuwe categorie heeft rozenkweker David Austin ontwikkeld. David Austin ging toen oude, historische rozen kruisen met moderne rozen. Beeldschone voorbeelden van een Engelse roos op stam zijn: Princess Alexandra of Kent, Winchester Cathedral, Munstead Wood.

Stamrozen verzorgen

Het verzorgen van een stamroos verloopt vrijwel hetzelfde als de verzorging van andere rozen. Waar je wel extra op kunt letten is de watervoorziening. De op stam geënte rozen hebben weliswaar minder ruimte nodig goed te kunnen groeien, maar ze vergen nog steeds regelmatig water. Juist omdat ze vaak in plantenbakken (of kleine stukjes tuingrond) staan is het wel aan te raden om ze wat vaker na te lopen. Alleen regenwater is niet altijd voldoende, vooral niet tijdens de bloei. Geef deze bloeiende planten dus vooral de periode na de aanplant én tijdens de bloeiperiode regelmatig water. Probeer de bodem licht-vochtig te houden.

Stamrozen bemesten
Rozen op stam zijn gek op veel voeding! Het laten groeien en bloeien van de schitterende bloemen kost veel energie, het bemesten van jouw stamroos is daarom zeer belangrijk. Bemest deze bloeiende vaste planten het liefst twee keer per jaar. Eén keer in het voorjaar (maart) en één keer in de zomer (juni/juli).

Stamrozen snoeien

Een stamroos is het mooist als hij een bolle, ronde vorm heeft. Rozen snoeien is belangrijk om deze mooie vorm te behouden. Stamrozen snoeien kun je het beste doen in maart. Probeer tijdens het snoeien te letten op de binnen- en buitenogen. Dit zijn de (nog) niet uitgelopen bladknoppen. Knip het liefst vlak boven een buitenoog (staat naar buiten gericht). Door boven een buitenoog te knippen zorg je ervoor dat de tak naar buiten gaat groeien, zo blijft de kern van je plant mooi open. Het hart van de plant dient open te blijven, zodat er genoeg lucht en licht bij kan komen. Dit houdt je stamroos jong en vitaal. De takken die bij de kern zitten en teveel naar binnen lijken te groeien, kun je het beste volledig wegknippen. Probeer aan het eind van je snoeibeurt een mooie compacte bol over te houden met overal even lange takjes.

TIP: Wees altijd voorzichtig met rozen snoeien, de doorns kunnen je verwonden. Draag daarom altijd stevige tuinhandschoenen als je gaat snoeien.

Stamrozen planten

Het aanplanten van je nieuwe stamroos is vrij gemakkelijk. Houd er wel rekening mee dat je rozen het liefst niet aanplant op een stuk grond waar al eerder een roos heeft gestaan. Mocht het in jouw situatie niet anders kunnen, graaf dan zoveel mogelijk oude grond op die plek weg en vervang het met nieuwe voedingsrijke grond. Een stamroos groeit en bloeit het best op een voedzame, licht-vochtige bodem. De specifieke grondsoort maakt hierbij verder niet uit. Zorg er wel voor dat de verdikking van de wortels (waar de takken uitgroeien) ruim 5 cm onder de grond staat. Om zeker te zijn van de beste start voor je stamroos, raden wij aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Dit geldt ook voor stamrozen die in een plantenbak op terras of balkon staan. Aanplant grond zit boordevol belangrijke voedingsstoffen én maak je tuingrond goed vochtdoorlatend. Dit is zeer belangrijk om je bodem licht-vochtig te kunnen houden.

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00