Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Notenboom
vragen? 0344 22 81 00

Notenbooom online kopen uit eigen kwekerij

Van een notenboom in de tuin plukt u letterlijk de vruchten. HazelnotenWalnoten en Amandelbomen zijn in verschillende soorten en maten te koop. Walnotenbomen worden al eeuwen bij boerderijen geplant. Ze verjagen vliegen en muggen en geven heerlijke noten die vanzelf uit de boom vallen. Hazelnoten en amandelen kunt u zo consumeren, maar zijn ook geschikt om te verwerken in gerechten of bijvoorbeeld chocolade.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Notenboom kopen:

Notenbomen zijn prachtige bomen die erg groot kunnen worden als deze niet gesnoeid worden. Naast grote bomen vindt u bij ons ook wat kleinere struiken. Deze zijn zeer geschikt voor een kleine tuin. Koop een notenboom bij Bomenenzo.nl en geniet jarenlang van deze mooie boom met heerlijke vruchten. Een notenboom gaat meestal heel veel jaren mee en houdt muggen en vliegen op afstand. U vindt bij ons een breed assortiment aan diverse notenbomen en struiken. Wilt u een walnotenboom, hazelnoot, kastanje of amandelboom in uw tuin? Met zo’n boom in de tuin bent u verzekerd van een noten oogst. Behalve het prachtige aanzicht van de bomen en struiken kunt u de noten ook gebruiken voor consumptie en verwerken in gerechten. De verschillende soorten notenbomen zijn direct leverbaar en worden door ons zelf gekweekt in eigen kwekerij.

Notenboom kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste notenbomen kopen doet u online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij ons vindt u een ruim assortiment en bent u verzekerd van een veilige betaling. Kom eens bij ons langs om de diverse notenbomen te bekijken. De meeste bomen hebben wij op voorraad. Natuurlijk bent u ook van harte welkom voor advies of hulp met uw keuze. U vindt in onze webshop verschillende notenbomen en struiken, zoals de WalnotenboomHazelnoot en de Kastanje. In ons walnoten assortiment zijn de Juglans Regia (Gewone Walnoot), Juglans Regia 'Buccaneer' en de Juglans Regia ‘Broadway’ populaire notenbomen. De Juglans Regia Walnotenboom houdt vliegen op afstand. Verder zijn de Castanea Sativa, oftewel de Tamme Kastanje, en de Dubbelbloemige Paardenkastanje populaire kastanjebomen. De Castanea Sativa kan wel 400 jaar oud worden en een hoogte bereiken van 15 tot wel 30 meter. Wij hebben notenbomen en struiken in ons assortiment die geschikt zijn voor de kleine tuin, zoals de Hazelnoot Red Majestic. Naast notenbomen vindt u bij ons diverse bomen en planten, groenblijvende bomen, vaste planten, de groenblijvende haag, oude fruitbomen en groenblijvende heesters en de Japanse Esdoorn. Als u een boom zoekt die niet in de webshop te vinden is, neem dan contact met ons op.

Notenboom verzorgen:

Notenbomen en struiken groeien op vrijwel elke grond en vergen weinig onderhoud. De meesten zijn zelfbestuivend en zeer winterhard. Ook hebben ze weinig te maken met ziekten en plagen. Wel is het van belang dat de grond vocht doorlatend is. U kunt de notenbomen en struiken in de jonge jaren wat bemesten. Dit kan het beste in het voorjaar gebeuren, het liefst in de maand maart. Verder is het van belang dat in droge periodes de grond waar de notenboom gaat geplant worden vochtig is. Geef dus vaak water aan de boom of struik.

Notenboom snoeien:

Notenbomen vereisen niet veel snoei. U hoeft de boom enkel te snoeien als deze te groot is geworden of uitstekende takken heeft. Het snoeien kan het beste gebeuren vanaf juli tot oktober als er nog veel bladeren aan de notenboom groeien. U kunt de dode punten uit de takken weghalen. Snoei het liefst niet meer dan 20 procent weg, omdat notenbomen niet goed tegen veel snoei kunnen.

Notenboom planten:

Notenbomen worden erg oud en gaan generaties mee. Kijk daarom goed naar de plek waar u de noten boom plant. Een notenboom gaat niet snel groeien, maar kan wel zeer groot worden. Let erop dat de jonge notenboom voldoende ruimte heeft om te groeien. Notenbomen groeien op vrijwel elke grond, maar prefereren kleigrond en een vocht doorlatende bodem. Daarnaast houden notenbomen en struiken van warmte. Een noten boom plant u dus het beste op een zonnige plek. Naast notenbomen vindt u bij ons diverse bomen en planten, groenblijvende bomen, vaste planten, de groenblijvende haag, oude fruitbomen, groenblijvende heesters en de Japanse Esdoorn.

De verschillende soorten notenbomen en struiken:

Walnotenbomen: Walnotenbomen staan erom bekend om muggen en vliegen op afstand te houden. Daarom worden ze vaak geplant bij boerderijen, maar ook rondom uw huis kan het een uitkomst bieden. Daarnaast geven walnotenbomen heerlijke vruchten die u niet hoeft te plukken. Ze vallen namelijk vanzelf uit de boom. Verschillende walnotenbomen in ons assortiment zijn de Juglans Regia (Gewone Walnoot), Juglans Regia 'Buccaneer' en Juglans Regia 'Broadview'.

Kastanjebomen: Kastanjebomen kunnen erg oud worden, wel 400 jaar. Aan de Castanea Sativa, oftewel de Tamme Kastanje, groeien in de zomer roomkleurige katjes. In het najaar vallen de kastanjes uit de boom. U kunt de kastanjes zowel rauw als gepoft eten. De Dubbelbloemige Paardenkastanje en de Rode Kastanje zijn prachtig van kleur en geven geen vruchten. Wel verschijnen er mooie bloemen, zowel de vrouwelijke bloem als mannelijke bloemen.

Hazelnootstruiken: De hazelnootstruiken kunt u goed naast elkaar planten. De verschillende soorten bestuiven namelijk elkaar en dat verhoogt de vruchtproductie. De Hazelnoot Webbs Prize Cobb kan bijvoorbeeld goed geplant worden met de Hazelnoot Halle'sche Riesen of een Cosford. Daarnaast vindt u in ons assortiment hazelnootstruiken met prachtige rode bladeren en de Meerstammige Hazelnoot. 

Amandelbomen: De verschillende amandelbomen in ons assortiment, zoals de Amandelboom halfstam en de Amandel Robijn, geven prachtige roze bloesem en zijn zelfbestuivend. De Amandel Robijn kan perzikenbomen bestuiven.