Notenboom
Aantrekkelijke verschijning én overheerlijke noten.
De lekkerste noten uit eigen tuin, wat wil je nog meer? In de herfst vallen de walnoten, hazelnoten en amandelen met bosjes uit de bomen en dat kan ook in jouw tuin. Notenbomen geven niet alleen heerlijke noten, maar zijn ook prachtige blikvangers, die generaties lang mee kunnen gaan. Door de veelzijdigheid vind je altijd wel een geschikte notenboom voor jouw tuin!

Notenboom

Van hoog naar laag sorteren

Notenboom

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Notenboom kopen:

Notenbomen zijn prachtige bomen die erg groot kunnen worden als deze niet gesnoeid worden. Naast grote bomen vind je bij ons ook wat kleinere struiken. Deze zijn zeer geschikt voor een kleine tuin. Koop een notenboom bij Bomenenzo.nl en geniet jarenlang van deze mooie boom met heerlijke vruchten. Een notenboom gaat meestal heel veel jaren mee en houdt muggen en vliegen op afstand. Je vindt bij ons een breed assortiment aan diverse notenbomen en struiken. Wil je een walnotenboom, hazelnoot, kastanje of amandelboom in je tuin? Met zo’n boom in de tuin ben je verzekerd van een noten oogst. Behalve het prachtige aanzicht van de bomen en struiken kun je de noten ook gebruiken voor consumptie en verwerken in gerechten. De verschillende soorten notenbomen zijn direct leverbaar en worden door ons zelf gekweekt in eigen kwekerij.

 

Notenboom kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste notenbomen kopen doe je online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij ons vind je een ruim assortiment en ben je verzekerd van een veilige betaling. Kom eens bij ons langs om de diverse notenbomen te bekijken. De meeste bomen hebben wij op voorraad. Natuurlijk ben je ook van harte welkom voor advies of hulp met jouw keuze. Je vindt in onze webshop verschillende notenbomen en struiken, zoals de WalnotenboomHazelnoot en de Kastanje. In ons walnoten assortiment zijn de Juglans Regia (Gewone Walnoot), Juglans Regia 'Buccaneer' en de Juglans Regia ‘Broadway’ populaire notenbomen. De Juglans Regia Walnotenboom houdt vliegen op afstand. Verder zijn de Castanea Sativa, oftewel de Tamme Kastanje, en de Dubbelbloemige Paardenkastanje populaire kastanjebomen. De Castanea Sativa kan wel 400 jaar oud worden en een hoogte bereiken van 15 tot wel 30 meter. Wij hebben notenbomen en struiken in ons assortiment die geschikt zijn voor de kleine tuin, zoals de Hazelnoot Red Majestic. Naast notenbomen vind je bij ons diverse bomen en planten, groenblijvende bomen, vaste planten, de groenblijvende haag, oude fruitbomen en groenblijvende heesters en de Japanse Esdoorn. Als je een boom zoekt die niet in de webshop te vinden is, neem dan contact met ons op.

 

Notenboom verzorgen:

Notenbomen en struiken groeien op vrijwel elke grond en vergen weinig onderhoud. De meesten zijn zelfbestuivend en zeer winterhard. Ook hebben ze weinig te maken met ziekten en plagen. Wel is het van belang dat de grond vocht doorlatend is. Je kunt de notenbomen en struiken in de jonge jaren wat bemesten. Dit kan het beste in het voorjaar gebeuren, het liefst in de maand maart. Verder is het van belang dat in droge periodes de grond waar de notenboom gaat geplant worden vochtig is. Geef dus vaak water aan de boom of struik.

 

Notenboom snoeien:

Notenbomen vereisen niet veel snoei. Je hoeft de boom enkel te snoeien als deze te groot is geworden of uitstekende takken heeft. Het snoeien kan het beste gebeuren vanaf juli tot oktober als er nog veel bladeren aan de notenboom groeien. Je kunt de dode punten uit de takken weghalen. Snoei het liefst niet meer dan 20 procent weg, omdat notenbomen niet goed tegen veel snoei kunnen.

 

Notenboom planten:

Notenbomen worden erg oud en gaan generaties mee. Kijk daarom goed naar de plek waar je de notenboom plant. Een notenboom gaat niet snel groeien, maar kan wel zeer groot worden. Let erop dat de jonge notenboom voldoende ruimte heeft om te groeien. Notenbomen groeien op vrijwel elke grond, maar prefereren kleigrond en een vocht doorlatende bodem. Daarnaast houden notenbomen en struiken van warmte. Een noten boom plant je dus het beste op een zonnige plek. Naast notenbomen vindt je bij ons diverse bomen en planten, groenblijvende bomen, vaste planten, de groenblijvende haag, oude fruitbomen, groenblijvende heesters en de Japanse Esdoorn.

 

De verschillende soorten notenbomen en struiken:

Walnotenbomen: Walnotenbomen staan erom bekend om muggen en vliegen op afstand te houden. Daarom worden ze vaak geplant bij boerderijen, maar ook rondom je huis kan het een uitkomst bieden. Daarnaast geven walnotenbomen heerlijke vruchten die je niet hoeft te plukken. Ze vallen namelijk vanzelf uit de boom. Verschillende walnotenbomen in ons assortiment zijn de Juglans Regia (Gewone Walnoot), Juglans Regia 'Buccaneer' en Juglans Regia 'Broadview'.

Kastanjebomen: Kastanjebomen kunnen erg oud worden, wel 400 jaar. Aan de Castanea Sativa, oftewel de Tamme Kastanje, groeien in de zomer roomkleurige katjes. In het najaar vallen de kastanjes uit de boom. Je kunt de kastanjes zowel rauw als gepoft eten. De Dubbelbloemige Paardenkastanje en de Rode Kastanje zijn prachtig van kleur en geven geen vruchten. Wel verschijnen er mooie bloemen, zowel de vrouwelijke bloem als mannelijke bloemen.

Hazelnootstruiken: De hazelnootstruiken kun je goed naast elkaar planten. De verschillende soorten bestuiven namelijk elkaar en dat verhoogt de vruchtproductie. De Hazelnoot Webbs Prize Cobb kan bijvoorbeeld goed geplant worden met de Hazelnoot Halle'sche Riesen of een Cosford. Daarnaast vind je in ons assortiment hazelnootstruiken met prachtige rode bladeren en de Meerstammige Hazelnoot. 

Amandelbomen: De verschillende amandelbomen in ons assortiment, zoals de Amandelboom halfstam en de Amandel Robijn, geven prachtige roze bloesem en zijn zelfbestuivend. De Amandel Robijn kan perzikenbomen bestuiven.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00