Meerstammige hazelnoot

Corylus avellana

v.a.: € 132,50

Formaat
Totaal hoogte 250-300cm
November 2021
€ 132,50
Totaal hoogte 300-350cm
November 2021
€ 180,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De hazelnoot wordt veel geplant in tuinen en parken. De hazelnoot wordt maximaal 6 meter hoog en kan tot wel 4 meter breed worden. Als meerstammige boom geeft ze veel schaduw. Deze boom kunt u op alle gronden planten. Meerstammige hazelnotenbomen zijn zelfbestuivend. Na een lange koude winter is de opbrengst groter.

Onze voordelen:

De meerstammige Hazelnoot is een mooie boom met schuin opgaande takken. De groeiwijze van de boom heeft een fijne vertakking met een dichte kroon. De bladeren van de meerstammige hazelaars zijn rond en van gemiddeld formaat. De stam en de bast van de boom zijn bruin en hebben een groeiende gegroefde stam. De boom is zo bekend dankzij de eetbare hazelnoten en mooie katjes in de boom. De katjes verschijnen over vroeg in het jaar. In de herfst kleuren de bladeren van de boom geel en in de winter zullen deze van de boom afvallen. In de maanden september tot oktober zullen de eetbare hazelnoten rijp worden. De winterharde boom is zelf bestuivend en staat het liefst op een zonnige- of halfschaduw standplaats.

Lees meer
De boom is goed te snoeien, dit is echter niet per se nodig. Wanneer u wel snoeit komen er meer noten aan de boom en ook wordt de boom hierdoor compacter. U kunt de aangetaste takken wegknippen. Het snoeien kan het best in maart gebeuren, dit zorgt namelijk voor een goede bestuiving. Het hele jaar door kunt u rechte takken verwijderen die uit de voet lopen. U kunt in het voorjaar de hazelaar bemesten met humusrijke mest en één keer in de 3 jaar de boom extra kalk geven.
Lees meer
Het eerste jaar na aanplanten heeft de hazelnoot structureel water nodig. Hierdoor kan de boom goed wortelen. De boom heeft iedere week een emmer water nodig, wanneer het niet of nauwelijks geregend heeft. Geeft geen water tijdens vorst. Bij hogere temperaturen, zoals in de zomermaanden, kunt u gerust twee a 3 keer per week water geven. Na het eerste jaar hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige warmte en droogte.
Lees meer
De hazelnoot staat het liefst op een zonnige of halfschaduw standplaats en kan goed groeien op de meeste grondsoorten. Echter is het wel belangrijk dat de bodem goed doorlatend is zodat de wortels niet gaan rotten. Voor de best mogelijke start kunt u de uitgegraven tuingrond mengen met aanplantgrond. Hierdoor geeft u de boom alle nodige voedingsstoffen voor een goede start. Om de boom extra stevig te laten staan, kunt u gebruik maken van boompalen.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige hazelnoot
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!