Bomen voor de grote tuin
Onmisbare kanjers voor een natuurlijke & levendige sfeer.
Grote bomen zijn onmisbaar in grote tuinen. Naast dat ze voor een heerlijke schaduwplek zorgen voor warme zomerdagen, zorgen de prachtige blikvangers direct voor sfeer en aankleding. Van heerlijke fruitbomen tot sierlijke bloesembomen en klassieke notenbomen tot exotische bomen: je vindt jouw favoriete grote boom van topkwaliteit in onze eigen kwekerij.

Bomen voor de grote tuin

Van hoog naar laag sorteren

Bomen voor de grote tuin

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bomen voor de grote tuin kopen:

In een grote tuin zijn bomen eigenlijk onmisbaar om een volgroeide en levendige sfeer te creëren. Dankzij de takken en bladeren profiteer je van een heerlijk schaduwplekje in je eigen tuin. Een natuurlijke bescherming tegen de zon! Bomen dragen bij aan de opname van CO2, waardoor je op deze manier een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Vooral stevige bomen met een dikke stam doen het goed in een grote tuin. Dit hoeft niet per se te betekenen dat de boom ook hoog wordt. Bomen voor de grote tuin kopen doet je gemakkelijk online in onze webshop. Laat je verrassen door ons ruime assortiment!

Bomen voor de grote tuin kopen bij Bomenenzo.nl:

Wij vinden het belangrijk om je verder te helpen bij het aanleggen van jouw droomtuin. Alle bomen die wij verkopen zijn van hoge kwaliteit en direct leverbaar uit onze kwekerij. Je hebt de keuze uit verschillende soorten, waaronder Eiken, Beuken, Treurwilgen, Rode beuken, Esdoorns. Of versier je tuin met een prachtige Tulpenboom, Prunus Kanzan, Amberboom of Appelboom. Uiteraard is het mogelijk om meerdere bomen en planten met elkaar te combineren. Ben je klaar met uitzoeken? Ga dan naar ‘mijn winkelwagen’ en reken eenvoudig online af. Je kunt kiezen uit verschillende betaalmethodes. Daarna maken wij jouw bestelling voor je klaar. Wij leveren snel door heel Nederland en België.

Bomen voor de grote tuin verzorgen:

Wie denkt dat bomen voor de grote tuin verzorgen veel voeten in de aarde heeft, heeft het mis. In principe kan iedereen het! Je kunt de bodem zelf vruchtbaarder maken met behulp van het middel Vivimus universeel. Dit geeft de boom een extra stimulans om gezond te groeien en te bloeien. In de eerste drie jaar na de aanplant zijn bomen extra kwetsbaar. Regelmatig water geven (niet te veel!) is daarom noodzakelijk om uitdroging te voorkomen. Alle bomen zijn winterhard en dus bestand tegen vorst. Meer informatie over de verzorging vind je op de productpagina’s.

Bomen voor de grote tuin snoeien:

Bomen voor de grote tuin snoeien doe je bij voorkeur in de winter. Ze zijn dan in ruststand en je ziet precies welke takken weggesnoeid kunnen worden om de boom weer mooi in vorm te krijgen. De precieze snoeitijd en snoeiwijze verschilt echter per boom. Gebruik bij het snoeien een professionele snoeischaar, ook online te bestellen in onze webshop. Dikke takken zaag je weg met een handzaag. Zorg ervoor dat het materiaal schoon is voor je aan de slag gaat. Zo voorkom je ziektes in de bomen. Bij het snoeien is het van belang om schurende takken weg te halen, zodat de boom niet verzwakt. Snoei nooit meer dan 1/3 van de kroon weg.

Bomen voor de grote tuin planten:

Of je al een standplaats voor ogen hebt of nog een mooi plekje uit moet zoeken: bomen voor de grote tuin planten doe je gemakkelijk in vrijwel elke grondsoort. Wel is het belangrijk om een plaats uit te zoeken waar de bomen genoeg ruimte krijgen om te groeien en in te wortelen. De beste tijd om te planten is half november tot april. Graaf een ruim gat (niet te diep!) en maak de grond goed los voordat je de kluit erin zet. Wij raden je aan om bij het planten gebruik te maken van aanplantgrond. In deze grond zit ruim voldoende meststof, zodat je in het eerste jaar niet bij hoeft te mesten. Het verplanten van grote bomen is meestal lastig vanwege de grote kluit.

Zie je er tegenop om zelf de boom te planten? Geen zorgen. Je kunt de bomen laten aanplanten door Bomenenzo.nl! Maak hiervoor gebruik van onze aanplantservice.

 

TIP: Van maandag t/m zaterdag kun je langskomen op de kwekerij in Lienden. Je vindt ons op een toplocatie in het hart van de Betuwe, vlakbij de snelweg A15.
TIP:
Bomenenzo.nl is expert op het gebied van bomen en planten. Onze medewerkers staan daarom graag voor je klaar om je te voorzien van een persoonlijk advies. Neem daarom vandaag nog contact op voor meer informatie!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00