Japanse notenboom

Ginkgo biloba

v.a.: € 87,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 140-160cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 87,50
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 350-400cm
€ 115,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 350-400cm
€ 145,00
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 350-400cm
€ 177,50
Stamomtrek 16-18cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 350-400cm
€ 202,50
Stamomtrek 18-20cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 400-450cm
€ 322,50
Stamomtrek 20-25cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 400-450cm
€ 375,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Ginkgo biloba, ook bekend als Japanse Notenboom, is een prachtige prehistorische boom. Zijn frisgroene, waaiervormige bladeren verkleuren in het najaar naar een schitterende goudgele tint. Het is een goede groeier met zeer hoge weestand tegen schimmels, ziekte en plagen.

Onze voordelen:

De Japanse Notenboom, of Ginkgo Biloba, is een prachtige prehistorische boom, met frisgroene waaiervormige bladeren. Deze uniek gevormde bladeren kleuren in het najaar naar een schitterende goudgele kleur. Het is een zeer sterke boom die makkelijk te verzorgen is, en nauwelijks gesnoeid hoeft te worden. Het is één van de sterkste én oudste boomsoorten, afkomstig uit de prehistorie. Een ander bijzonder feitje over deze boom, is dat het de enige boomsoort is die de atoombom uit Hiroshima heeft overleefd. Onder de Japanse bevolking staat hij daarom, tot op de dag van vandaag, bekend als symbool voor hoop. De boom is zeer onderhoudsvriendelijk en heeft een hoge weerstand tegen ziektes. Je kunt deze prachtige boom makkelijk en snel online kopen, of kom hem eerst eens bewonderen in onze kwekerij

Lees meer

Het fijne aan de Japanse Notenboom is dat hij zeer eenvoudig te verzorgen is. Deze boomsoort verdraagt veel weersomstandigheden en kan zelfs goed tegen luchtvervuiling. Ook tegen schimmels, ziekten en plagen is de Ginkgo Biloba goed bestand! De eerste 20 jaar bloeit de Ginkgo Biloba niet, maar toch adviseren wij om hem jaarlijks te voorzien van wat mest. Dit kunt u het beste aan het begin van het voorjaar doen. Door te bemesten stimuleert u namelijk ook zijn groei, en houdt u zijn weerstand hoog. Ook de waaiervormige bladeren kunnen hierdoor voller van kleur blijven. Een jonge Japanse Notenboom heeft een jaarlijkse snoeibeurt nodig voor het behoud van een mooie, natuurlijke vorm. Dit kun je doen door middel van ‘opkronen’. Het opkronen van de boom houdt in dat je de onderste takken langs de stam wegsnoeit. Hierdoor zorg je dat de kroon van de boom (door de jaren heen) verder naar boven komt te zitten. De beste periode om deze snoei uit te voeren is begin maart, voordat de echte groeiperiode begint.

Lees meer

De Japanse Notenboom is een sterke boom die over het algemeen weinig onderhoud nodig heeft. Toch is het (vooral voor een jonge Ginkgo Biloba) wel belangrijk om hem de eerste paar maanden na de aanplant regelmatig van water te voorzien. Geef daarom tijdens droogte van ongeveer een week de Japanse Notenboom één emmer water. Geef echter geen water tijdens vorst. Tijdens droge en warme periodes geef je 2 tot 3 keer per week water. Doe dit minimaal gedurende het eerste jaar na planten. Zodra de boom goed geworteld heeft, kan hij zichzelf voorzien van water.

Lees meer

Zoals je hierboven al kon lezen, is de Japanse Notenboom erg sterk en groeit hij goed onder de meeste (zelfs extreme) weersomstandigheden. Ook qua type bodem is deze boom niet veeleisend, hij is hierdoor makkelijk te plaatsen. Toch raden wij het aan om hem te planten in een voedzame, licht-vochtige bodem. Zo bevorder je de vitaliteit van de boom, en zal hij ook het meest tot zijn recht komen. Gebruik daarom altijd speciale aanplant grond tijdens de aanplant. Deze speciale grond is voedingsrijk en zorgt voor een goede vochtdoorlatendheid van uw bodem. Wat betreft de standplaats adviseren wij u een zonnige plek uit te kiezen. Een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw) werkt het beste.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Japanse notenboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Kunnen jullie mij uitleggen waarom de Ginkgo biloba in Nederland de Japanse Notenboom word genoemd terwijl ie niet uit Japan komt en geen noten maakt.

De naam van deze boom is al heel lang geleden aan deze boom gegeven. Van oorsprong komt de boom uit China, maar omdat hij in 1693 door een Europeaan in Japans als eerste werd gezien, heeft hij deze naam gekregen. De vruchten zijn botanisch gezien zaden, maar omdat de zaadhuid vlezig is lijken het vruchten. Ze zijn abrikoosvormig. De naam van deze boom is dus eigenlijk misleidend gegeven door onze eerste botanicus en daarna nooit meer aangepast.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!