Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Grote bomen
vragen? 0344 22 81 00

Grote bomen kopen direct van onze kwekerij

Voor grote bomen online kopen van goede kwaliteit bent u bij Bomenenzo.nl aan het juiste adres! Onze grote bomen komen uit eigen kwekerij en zijn direct leverbaar. Groot voordeel is dat ze makkelijk in onderhoud zijn. Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis en expertise. Heeft u vragen, dan kunt u altijd bij ons terecht.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Grote bomen kopen:

Heeft u een grote tuin? En bent u op zoek naar een makkelijke oplossing om uw tuin mee op te vullen? Dan komen een of meerdere grote bomen uit ons assortiment goed van pas. Een grote boom is letterlijk en figuurlijk een enorme verrijking voor iedere tuin. Voor iedereen is er een passende boom op onze website. Met ‘groot’ wordt niet per se de hoogte van de boom bedoeld, deze aanduiding verwijst namelijk naar de dikke stam. Bij de aanschaf van een grote boom is het belangrijk dat u kiest voor een specialist met veel kennis en ervaring. Of het nu gaat om een berk, plataan, beukenhaag of linde: bij kwekerij Bomenenzo.nl bent u aan het juiste adres voor grote bomen kopen!

 

Grote bomen kopen bij Bomenenzo.nl:

Wij leveren uitsluitend grote en stevige bomen van goede kwaliteit. Rechtstreeks uit eigen kwekerij! Het maakt niet uit waar u woont: wij bezorgen door heel Nederland en België. Tijdens het afrekenen op onze site kunt u heel eenvoudig een betaalmethode naar wens uitkiezen. Heeft u nog vragen over grote bomen online kopen? Neem dan direct contact met ons voor meer informatie. We helpen u graag verder. Ook bent van maandag t/m zaterdag van harte welkom op onze centraal gelegen kwekerij in Lienden (hartje Betuwe!). Wij zijn goed bereikbaar met de auto, o.a. vanaf de A15.

 

Grote bomen verzorgen:

Alle grote bomen uit ons assortiment gedijen goed in het Nederlandse klimaat. Veel mensen hebben tegenwoordig geen tijd meer om te tuinieren. Gelukkig zijn grote bomen relatief makkelijk in onderhoud. Dat is ook bij jonge bomen het geval. Een grote boom is daarom ideaal in zowel nieuwe tuinen als bestaande tuinen. In de eerste jaren na de aanplant geniet u al van de prachtige takken en bladeren. Het bodemverbeterende middel Vivimus universeel (100% biologisch!) helpt bij een juiste aanplant. Hiermee bevordert u een gezonde groei. De verzorging van grote bomen varieert van boom tot boom. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u ons altijd benaderen voor advies.

 

Grote bomen snoeien:

Grote bomen snoeien kost uiteraard wat meer tijd dan bij kleine bomen, maar het is zeker niet ingewikkelder. Door op de juiste wijze te snoeien blijft de boom gezond, compact en mooi in vorm. Neem als voorbeeld de dakplataan, die als hij goed in vorm geknipt is een heerlijke schaduwplek biedt op uw terras. Plof neer op uw loungebank, pak er een hapje en een drankje bij en geniet! Bij alle grote bomen geldt: zaag dode takken weg voor het mooiste effect. De beste snoeitijd en manier van snoeien variëren per boom. Lees de desbetreffende producttekst goed door voor meer informatie en snoeitips.

 

Grote bomen planten:

Het maakt niet uit in welke grondsoort u uw grote boom plant: ze doen het goed in iedere grondsoort. De ideale standplaats wisselt wel per boom. Groot voordeel is dat de meeste bomen ziektevrij zijn. We raden u met klem aan om voor voldoende ruimte te zorgen, zeker als u meerdere bomen gaat planten. Als de boom te weinig ruimte krijgt kan hij niet genoeg wortelen, waardoor de groei belemmerd wordt. In sommige gevallen kan de boom zelfs schade oplopen. Let daarnaast op de perceelgrens om onenigheid met uw buren te voorkomen. Graaf voor het planten een gat van twee keer de omvang van de kluit voor een succesvolle aanplant. Het verplanten van grote bomen heeft vaak meer ‘voeten in de aarde’ vanwege de enorme kluit. Dit gebeurt dan ook meestal machinaal.

 

TIP: Bent u ook op zoek naar struiken en andere planten voor in uw tuin? Zoek niet verder. Bij Bomenenzo.nl vindt u een zeer gevarieerd assortiment aan haagplanten, tuinplanten, kant en klaarhagen en nog veel meer.

 

Een greep uit de grote bomen te koop bij Bomenenzo.nl:

  • Carpinus betulus (Beukenhaag): Deze haagbeuk kan een hoogte tot wel 15 meter bereiken. In de winter is hij groenblijvend en behoudt hij gewoon zijn blad.
  • Keizersboom (Paulownia tomentosa): De Keizersboom is een snelgroeiende boom waarvan de bladeren 30 cm groot kunnen worden. Hij verdraagt in de zomer goed warmte.
  • Leilinde (Tilia pallida Europea): De Leilinde gedijt goed in ons Nederlandse klimaat. Hij groeit mooi dicht, waardoor deze boom uitermate geschikt is om privacy te creëren.
  • Dakplataan (Platanus acerifolia): De Dakplataan is een perfecte dakboom. Ideaal voor een schaduwplekje op uw terras en makkelijk in onderhoud.
  • Bolcatalpa: De Bolcatalpa komt van oorsprong uit Zuid-Europa en wordt de laatste jaren steeds vaker gesignaleerd in Nederlandse tuinen. Ook deze boom vraagt weinig onderhoud.
  • Pinus: De Pinus komt uit Zwitserland. Deze bomen zijn compact en dichtbegroeid met donkergroene naalden. Winterhard én groenblijvend.
  • Groene beukenhaag bladhoudend (Fagus sylvatica): De Groene beukenhaag is een prachtige haagplant die goed winterhard is. Hij is bladhoudend: in de winter zijn de bladeren bruin.
  • Zilverberk (ook wel Ruwe berk of Betula pendula genoemd): De Zilverberk heeft een prachtige witte bast. In het voorjaar trekt deze boom vlinders en bijen aan.
  • Dubbelbloemige paardenkastanje (Aesculus hippocastanum Baumannii): De Dubbelbloemige paardenkastanje kan bijna overal wel geplant worden. Hij bloeit in mei en juni.
  • Watercypres / Metasequoia: Wij hebben 2 soorten in ons assortiment. De Kant en klaarhaag Watercypres is een prachtige conifeer die het goed doet op een vochtige plaats. De Metasequoia is ook verkrijgbaar als blokvorm.