Grote bomen
Grote, sterke uitblinkers voor wie ruimte genoeg heeft.
Grote bomen zijn (letterlijk en figuurlijk) een enorme verrijking voor iedere tuin. Ze vallen op door hun wilde, natuurlijke groeivorm en brengen veel sfeer. Wat je wensen ook zijn, voor iedere stijl is een grote boom te vinden.

Grote bomen

Van hoog naar laag sorteren

Grote bomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Grote bomen kopen:

Heb je een grote tuin? En ben je op zoek naar een makkelijke oplossing om jouw tuin mee op te vullen? Dan komen één of meerdere grote bomen uit ons assortiment goed van pas. Een grote boom is letterlijk en figuurlijk een enorme verrijking voor iedere tuin. Voor iedereen is er een passende boom op onze website. Zo hebben wij o.a. groenblijvende bomen, meerstammige bomen, zuilvormige bomen en solitaire bomen. Met ‘groot’ wordt niet per se de hoogte van de boom bedoeld, deze aanduiding verwijst namelijk naar de dikke stam. Bij de aanschaf van een grote boom is het belangrijk dat je kiest voor een specialist met veel kennis en ervaring. Of het nu gaat om een berk, plataan, beukenhaag of linde: bij kwekerij Bomenenzo.nl ben je aan het juiste adres voor grote bomen kopen!

Grote bomen kopen bij Bomenenzo.nl:

Bomen online kopen? Dat kan! Grote bomen kopen kan een lastige opgave zijn, maar niet bij ons. Bij Bomenenzo.nl hebben wij namelijk een ruim assortiment aan bomen en vaste planten. Je kunt dan ook planten en bomen online kopen voor zowel kleine tuinen als (middel)grote tuinen. Zo hebben wij een ruim assortiment met o.a. vaste planten, groenblijvende bomen, oude fruitbomen, kant-en-klaar hagen, groenblijvende leibomen, solitaire bomen, groenblijvende haagplanten, zuilvormige bomen en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld eens de Paulownia Tomentosa of de Oude Plataan. Ben je opzoek naar een bijzondere boom? Bekijk dan eens de Oude Rode Zuilbeuk, met een prachtige opvallende herfstkleur. Wij leveren uitsluitend grote en stevige bomen van goede kwaliteit. Rechtstreeks uit eigen kwekerij! Het maakt niet uit waar je woont: wij bezorgen door heel Nederland en België. Wij hebben bomen en planten voor kleine tuinen én (middel) grote tuinen. Tijdens het afrekenen op onze site kun je heel eenvoudig een betaalmethode naar wens uitkiezen. Heb je nog vragen over grote bomen online kopen? Neem dan direct contact met ons op voor meer informatie. We helpen je graag verder. Ook ben je van maandag t/m zaterdag van harte welkom op onze centraal gelegen kwekerij in Lienden (hartje Betuwe!). Wij zijn goed bereikbaar met de auto, o.a. vanaf de A15.

Grote bomen verzorgen:

Alle grote bomen uit ons assortiment gedijen goed in het Nederlandse klimaat. Veel mensen hebben tegenwoordig geen tijd meer om te tuinieren. Gelukkig zijn grote bomen relatief makkelijk in onderhoud. Dat is ook bij jonge bomen het geval. Een grote boom is daarom ideaal in zowel nieuwe tuinen als bestaande tuinen. In de eerste jaren na de aanplant geniet je al van de prachtige takken en bladeren. De grote volwassen bomen hebben weinig onderhoud nodig. Het bodemverbeterende middel Vivimus universeel (100% biologisch!) helpt bij een juiste aanplant. Hiermee bevorder je een gezonde groei. De verzorging van grote bomen varieert van boom tot boom. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je ons altijd benaderen voor advies. In de beginperiode kunnen de jonge grote bomen structureel water gebruiken, de grote volwassen bomen hebben alleen water nodig tijdens extreem droge en warmer periodes.

Grote bomen snoeien:

Grote bomen snoeien kost uiteraard wat meer tijd dan bij kleine bomen, maar het is zeker niet ingewikkelder. Door op de juiste wijze te snoeien blijft de boom gezond, compact en mooi in vorm. Neem als voorbeeld de dakplataan, die als hij goed in vorm geknipt is een heerlijke schaduwplek biedt op je terras. Plof neer op jouw loungebank, pak er een hapje en een drankje bij en geniet! Bij alle grote bomen geldt: zaag dode takken weg voor het mooiste effect. De beste snoeitijd en manier van snoeien variëren per boom. Lees de desbetreffende producttekst goed door voor meer informatie en snoeitips.

Grote bomen planten:

Het maakt niet uit in welke grondsoort de grote boom plant: ze doen het goed in iedere grondsoort. De ideale standplaats wisselt wel per boom. Groot voordeel is dat de meeste bomen ziektevrij zijn. We raden aan om voor voldoende ruimte te zorgen, zeker als er meerdere bomen gaat planten kan de boom niet genoeg wortelen, waardoor de groei belemmerd wordt. In sommige gevallen kan de boom zelfs schade oplopen. Let daarnaast op de perceelgrens om onenigheid met jouw buren te voorkomen. Graaf voor het planten een gat van twee keer de omvang van de kluit voor een succesvolle aanplant. Het verplanten van grote bomen heeft vaak meer ‘voeten in de aarde’ vanwege de enorme kluit. Dit gebeurt dan ook meestal machinaal.

TIP: Ben je ook op zoek naar struiken en andere planten voor in jouw tuin? Zoek niet verder. Bij Bomenenzo.nl vind je een zeer gevarieerd assortiment aan haagplanten, tuinplanten, kant-en-klaar hagen en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld eens de Japanse Sierkers of Magnolia boom.

Een greep uit de grote bomen te koop bij Bomenenzo.nl:

  • Carpinus betulus (Beukenhaag): Deze haagbeuk kan een hoogte tot wel 15 meter bereiken. In de winter is hij groenblijvend en behoudt hij gewoon zijn blad.
  • Keizersboom (Paulownia tomentosa): De Keizersboom is een snelgroeiende boom waarvan de bladeren 30 cm groot kunnen worden. Hij verdraagt in de zomer goed warmte.
  • Leilinde (Tilia pallida Europea): De Leilinde gedijt goed in ons Nederlandse klimaat. Hij groeit mooi dicht, waardoor deze boom uitermate geschikt is om privacy te creëren.
  • Dakplataan (Platanus acerifolia): De Dakplataan is een perfecte dakboom. Ideaal voor een schaduwplekje op je terras en makkelijk in onderhoud.
  • Bolcatalpa: De Bolcatalpa komt van oorsprong uit Zuid-Europa en wordt de laatste jaren steeds vaker gesignaleerd in Nederlandse tuinen. Ook deze boom vraagt weinig onderhoud.
  • Pinus: De Pinus komt uit Zwitserland. Deze bomen zijn compact en dichtbegroeid met donkergroene naalden. Winterhard én groenblijvend.
  • Groene beukenhaag bladhoudend (Fagus sylvatica): De Groene beukenhaag is een prachtige haagplant die goed winterhard is. Hij is bladhoudend: in de winter zijn de bladeren bruin.
  • Zilverberk (ook wel Ruwe berk of Betula pendula genoemd): De Zilverberk heeft een prachtige witte bast. In het voorjaar trekt deze boom vlinders en bijen aan.
  • Dubbelbloemige paardenkastanje (Aesculus hippocastanum Baumannii): De Dubbelbloemige paardenkastanje kan bijna overal wel geplant worden. Hij bloeit in mei en juni.
  • Watercypres / Metasequoia: Wij hebben 2 soorten in ons assortiment. De Kant en klaarhaag Watercypres is een prachtige conifeer die het goed doet op een vochtige plaats. De Metasequoia is ook verkrijgbaar als blokvorm.

Bij BomenEnzo kun je niet alleen terecht voor grote bomen maar ook voor vele andere vaste planten en bomen. Zo hebben wij groenblijvende bomen, kant-en-klaar hagen, oude fruitbomen, groenblijvende leibomen, zuilvormige bomen, solitaire bomen, meerstammige boom, vaste planten, groenblijvende haag en natuurlijk ook kleine bomen. Zoek je een bijzondere boom? Bekijk dan eens een Magnolia boom zoals de Magnolia Kobus, Japanse Sierkers, groenblijvende haag planten, Carpinus Betulus, Valse christusdoorn, oude fruitbomen, kant-en-klaar hagen, de Fagus Sylvatica of de prachtige Paulownia Tometosa, met opvallende herfstkleuren. Bekijk alle bomen en planten op onze webshop. Alle bomen en planten zijn van goede kwaliteit en komen van onze kwekerij in Lienden. Wil je de bomen graag eerst even zien? Dan ben je ook welkom op onze kwekerij. Van maandag t/m zaterdag ben je van harte welkom. Laat je wel even weten wanneer wij je kunnen verwachten? Dan kunnen wij je alles vertellen over de prachtige bomen. Neem hiervoor contact met ons op. U kunt ook je bestelling online plaatsen, veilig betalen online of offline én de bomen en planten gewoon thuis ontvangen.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00