Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Magnolia boom
vragen? 0344 22 81 00

Magnolia boom kopen veel verschillende soorten rechtstreeks van eigen kwekerij

De Magnolia boom is een veelzijdig belovende boom. Hij wordt ook wel Beverboom genoemd. De Beverboom laat als eerste zijn prachtige bloemen zien. Als deze zijn uitgebloeid geeft hij pas zijn blad. Aan de gladde takken komen dan zachte wollige behaarde katjes. Hieruit groeien zijn bladeren. Koop uw Magnolia boom rechtstreeks van onze kwekerij.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Magnolia kopen:

De Magnolia boom of Magnolia boompje is een middelgrote boom. In Nederland wordt de Magnolia boom ook wel Beverboom genoemd of Tulpenboom. In maart/april zullen de grote opvallende bloemen gaan uitlopen en wanneer deze zijn uitgebloeid zullen er pas bladeren aan de Magnolia boom gaan groeien. De Tulpenboom is makkelijk te onderhouden. Wanneer de Magnolia boom op een beschutte plaats staat blijven de bloemen langer mooi. Koop nu uw Magnolia boom bij de kwekerij bomenenzo. Wij hebben veel Magnolia bomen op voorraad zoals de Magnolia Soulangeana, Magnolia Susan

Eigenschappen Magnolia boom:

  • Niet groenbljivend
  • Winterhard
  • Bloeit in het voorjaar met grote bloemen
  • Weinig verzorging nodig
  • Standplaats: Zon/ Half schaduw

Plantadvies Magnolia boom:

U kunt de Magnolia boom in de lente (april-mei) planten. Let bij het planten van de Magnolia boom er op dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien. De Magnolia boom groeit het best in de zon-halfschaduw en staat niet graag in de volle wind. De Magnolia boom heeft kwetsbare wortels die net onder de grond groeien. De Magnolia boom groeit het best met licht zure tot neutrale grond. Van kalk grond houdt de Magnolia boom niet. Wij raden u aan op bij het poten van de boom aanplantgrond te gebruiken. U kunt er ook voor kiezen om bij levering, uw Magnolia boom door ons te laten planten. Bij bomenenzo.nl hebben wij namelijk een aanplantservice. 

Snoeiadvies Magnolia boom:

Een Magnolia boompje snoeien hoeft niet per se. Wilt u de Magnolia boom toch gaan snoeien dan is het belangrijk dat u de Tulpenboom zo snoeit dat de vorm behouden blijft. Snoei na de bloei in het voorjaar. Knip alleen de jonge takken uit de Magnolia boom. U kunt deze jonge takken herkennen door goed te kijken naar de hoofdtak en daaruit de jong uitlopers op te sporen. Snoei de jonge takken tot 1 blad boven de hoofd tak af. Kijk ook goed of er soms takken zijn in de Magnolia boom die tegen elkaar schuren. Verwijder deze takken van de Magnolia boom omdat de Magnolia anders kans loopt op een infectie.