Magnolia Heaven Scent

Tulpen boom Heaven Scent Meerstammig

v.a.: € 54,95

Formaat
Struik Struik, Hoogte 125-150cm
€ 54,95
Struik Meerstammig, Hoogte 140-160cm
Herfst 2024
€ 82,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Magnolia 'Heaven Scent' geeft in het voorjaar schitterende roze bloemen met een heerlijk frisse geur. De Magnolia is goed winterhard en heeft weinig verzorging nodig. Wanneer u een Magnolia 'Heaven Scent' koopt heeft jaren plezier van een zeer sfeervolle struik in uw tuin. 

Onze voordelen:

Kenmerken van Magnolia 'Heaven Scent'

Zoek je een betoverende Magnolia? De meerstammige struik Magnolia 'Heaven Scent' (Beverboom/Valse Tulpenboom) bloeit op jonge leeftijd al en zeer rijk met de meest sierlijke bloemen! Vanaf april verschijnen de smalle, tulpvormige, zuiver roze tot lilaroze bloemen. Als kaarsen staan ze rechtop op de kale takken en vallen ze goed op. Ze vallen niet open, zelfs niet bij het uitbloeien. De Magnolia 'Heaven Scent' maakt zijn naam overigens waar: de bloemen geuren hemels! Na de bloei komen snel de grote, donkergroene bladeren tevoorschijn. In de herfst kleurt het blad geel, waarna het van de bladverliezende boom valt. De Magnolia 'Heaven Scent' groeit in eerste instantie opgaand en later breder uit. De volle, krachtig groeiende, forse struik wordt zo’n vijf tot acht meter hoog en uiteindelijk even breed. Voor de goed winterharde Magnolia hoef je maar weinig onderhoud te plegen. Je houdt dus genoeg tijd over om de spectaculaire eyecatcher te bewonderen! 

 

Lees meer

'Heaven Scent' Magnolia verzorgen

De Magnolia 'Heaven Scent' is goed winterhard, maar de bloemknoppen kunnen bij late vorst enige schade ondervinden. Plant de bladverliezende boom daarom uit voorzorg op een enigszins beschutte plek. 

Magnolia 'Heaven Scent' snoeien

Deze meerstammige struik heeft weinig onderhoud nodig en is daarom ook een leuke aanwinst voor mensen zonder groene vingers. Je hoeft de Magnolia 'Heaven Scent' bijvoorbeeld niet te snoeien. Dit gaat vaak ten koste van de mooie, natuurlijke vorm. Als je de Magnolia toch wilt snoeien, dan doe je dit na de voorjaarsbloei. Blijf van de hoofdtakken af om de mooie vorm te houden en snoei enkel een stuk van de uitlopers af. Ook dode, beschadigde of kruisende takken kun je verwijderen.

Lees meer

'Heaven Scent' Magnolia water geven

In de eerste periode na het aanplanten is het belangrijk dat je de Magnolia 'Heaven Scent' regelmatig en voldoende water. Eén, soms twee keer per week water is gewenst. Tijdens warme, droge periodes kun je vaker water geven. Ook na de eerste periode geef je bij aanhoudend droog, heet weer nog water. Voor de Magnolia 'Heaven Scent' is een vochthoudende tot licht vochtige, maar tegelijkertijd goed doorlatende bodem het meest geschikt.

Lees meer

Magnolia 'Heaven Scent' planten

Klaar om de Magnolia 'Heaven Scent' te planten? We adviseren een zonnige standplaats in de tuin uit te kiezen. Hier heb je namelijk kans dat de blikvanger in de zomer nog eens tot bloei komt! Zeker de moeite waard dus. Naast een tegen harde wind beschutte standplaats in de volle zon of halfschaduw, houdt de Magnolia 'Heaven Scent' van vochthoudende, goed doorlatende, humusrijke en licht zure grond. Het beste vul je het plantgat aan met speciale aanplantgrond. Dit maakt de bodem lekker luchtig en het zit boordevol voedingsstoffen voor een goede start. In te natte grond kunnen de wortels van de Magnolia rotten of bevriezen. Overtollig water moet daarom gemakkelijk weg kunnen lopen. Zorg ervoor dat je van tevoren goed nadenkt over de standplaats; een Magnolia wordt namelijk niet graag verplaatst. Wanneer je klaar bent met aanplanten, geef je de ‘Heaven Scent’ ruim water. De komende tijd zul je regelmatig water moeten geven, zodat de jonge struik goed kan wortelen.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia Heaven Scent
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!