Thuja
Prachtige, populaire conifeer voor volledige privacy!
De Thuja, ook wel Levensboom genoemd, is als klassieke haagconifeer dé ideale haagplant. De Thuja groeit snel dicht, heeft mooie schubvormige bladeren en blijft het hele jaar groen. Niet alleen biedt de volle haag de nodige privacy, ook zorgt de Thuja voor een altijd groene en natuurlijke uitstraling in je tuin. Bovendien is de Levensboom sterk, goed bestand tegen ziektes en makkelijk te onderhouden. Kortom, een topper van een conifeer!

Thuja

Van hoog naar laag sorteren

Thuja

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Thuja kopen

De Thuja, ook wel Levensboom genoemd, is van oorsprong een grote boom/ conifeer. De sterke conifeer laat zich uitstekend als haag snoeien en wordt in de praktijk dan ook als vaak als wintergroene haag toegepast. Thuja hagen zijn makkelijk te verzorgen, ongevoelig voor ziektes en snelgroeiende hagen. Door de snelle groei geniet je binnen een zeer korte tijd van een volle, dichte haag. Dit geeft niet alleen privacy, maar ook een mooie, natuurlijke uitstraling. De Levensboom Thuja met donkergroene, schubvormige bladeren is wintergroen en zorgt daarom jaarrond voor kleur en privacy. Er bestaan diverse soorten en maten van deze vaste planten, waardoor er in iedere tuin – zowel grote tuinen als kleine tuinen – wel een plekje voor te vinden is. Behalve als haag, kun je de wintergroene conifeer ook als solitair aanplanten. Zo ontstaat na verloop van tijd een kegelvormige boom. De Thuja soorten verkrijgbaar bij Bomenenzo.nl komen uit onze eigen kwekerij. De diverse soorten hebben drie tot zes jaar op onze kwekerij gegroeid onder de beste omstandigheden. De Betuwse kleibodem waar ze in staan staat dan ook garant voor een stevige kluit én een hoge kwaliteit! 

 

Thuja kopen bij Bomenenzo.nl

Thuja planten online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop. Je kunt kiezen voor thuis bezorgen en afhalen in de kwekerij. Bij ons profiteer je van een snelle levering door heel Nederland en België en wanneer je voor minimaal € 300 aan bomen en planten bestelt, geniet je van gratis verzending. Een offerte aanvraag, voor onze zakelijke klanten bijvoorbeeld, kan via de website gedaan worden. Meer informatie vind je in onze algemene voorwaarden. Wil je liever zelf je haagplanten kiezen? Je bent ook van harte welkom op onze kwekerij! 

We kweken diverse soorten van deze populaire bomen/ coniferen. Zo kun je bij ons terecht voor o.a. de Thuja ‘Brabant’, Thuja ‘Martin’ en heldergroene Thuja ‘Smaragd’. Het leuke aan de haagplanten soorten is dat ze wel op elkaar lijken, maar elke soort tóch zijn eigen karakter en manier van groeien heeft. Kenmerken van de Thuja die ze wel gemeen hebben zijn dat het snelle groeiers en groenblijvende haagplanten zijn. Door middel van producten vergelijken in de webshop kun je gemakkelijk de juiste haagplanten kiezen voor jouw tuin. Ook voor bladverliezende hagen en bloeiende hagen kun je bij ons terecht. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste soorten of heb je vragen? Wij geven je graag persoonlijk advies. Lees hieronder meer over beschikbare soorten Thuja haagplanten en raadplaag voor extra informatie de desbetreffende productpagina:

  • Thuja occidentalis Brabant: de Westerse Levensboom ‘Brabant’ is een ideale optie om een volle, dichte haag mee te creëren. De Thuja ‘Brabant’ snoeien is namelijk goed mogelijk. Als solitaire plant kan deze wintergroene Westerse Levensboom Thuja occidentalis ‘Brabant’ uitgroeien tot een beeldschone kegelvormige boom, wanneer je deze niet snoeit. Zo worden het de perfecte bomen voor kleine tuinen. 
  • Thuja plicata Martin: deze Thuja plicata wordt ook wel Reuze Levensboom genoemd. De Thuja plicata ‘Martin' is bij levering al tussen de 175 cm en 200 cm hoog, waardoor je heel snel van een dichte haag met veel privacy geniet. 
  • Thuja occidentalis Smaragd: de Westerse Levensboom ‘Smaragd’ is één van onze favorieten. Met de Thuja ‘Smaragd’ geniet je niet alleen van een prachtige groenblijvende haag, hij groeit ook minder snel én compacter (smaller) dan zijn soortgenoten. Zo blijft je haag langer mooi in model. Zoek je een onderhoudsvriendelijke Levensboom, dan is dit een goede keuze.

TIP: De Thuja occidentalis Brabant (Westerse Levensboom) hebben wij ook verkrijgbaar als kant-en-klare haag! Met onze kant-en-klaar hagen heb je direct na aanplant al een prachtige volle haag. Ideaal dus als je al gelijk wilt kunnen geniet van een groene, dichte haag. Bekijk alle kant-en-klaar-hagen via het menu of gebruik de zoekfunctie voor geavanceerd zoeken.

 

Thuja verzorgen

Door de gunstige eigenschappen van de Thuja is deze conifeersoort erg in trek. Ook het verzorgen van de populaire hagen/ populaire bomen is erg gemakkelijk. Zorg ervoor dat de Levensboom direct na het aanplanten voldoende water krijgt. Geef de eerste tijd na aanplanten met regelmaat water. Is het een week droog geweest, geef dan één tot 3 keer per week water, afhankelijk van de temperatuur. Hoe warmer en droger, hoe meer water. Dit geldt zeker wanneer je Thuja in de volle zon staat. Geef echter niet vaker dan 3 keer per week water en geeft helemaal geen water tijdens periodes met vorst. Na de eerste periode na aanplanten hoef je alleen water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals tijdens de zomer. Bemest de boom minimaal één en maximaal twee keer per jaar. Daarnaast kun je twee keer per jaar snoeien om de conifeer compact te houden.

Heb je vragen over de verzorging van jouw Thuja? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. We helpen je graag optimaal en zo lang mogelijk van je mooie wintergroene haag of kleine boom te genieten!

 

Thuja snoeien

De meeste Thuja soorten zijn snelle groeiers. Snoei de Levensboom twee keer per jaar. De Thuja kan het hele jaar door geplant worden, plant echter niet tijdens vorst. Het beste kun je de haag scheren. Zoals de meeste coniferen groeit de Thuja niet terug op oud hout. Snoei daarom de conifeer niet te diep. De conifeer is kegelvormig, waardoor de bovenkant altijd iets smaller moet zijn dan de onderkant. Zo krijgt de haag genoeg licht en wordt hij niet top zwaar. Snoei op een bewolkte of regenachtige dag. Snoei niet tijdens een warme, zonnige dag.

 

Thuja planten

Ga je de Thuja in de tuin planten, zoals de Thuja plicata ‘Martin, Thuja ‘Smaragd’ of Thuja occidentalis ‘Brabant’? Het liefst staat de Levensboom op een lichte standplaats in de volle zon of halfschaduw. De Thuja kan het hele jaar door geplant worden. Plant echter niet tijdens periodes met vorst. Om de Levensboom te planten dien je ervoor te zorgen dat je een geul graaft die ruim genoeg is, zodat de wortels of kluit van de conifeer er goed in passen. Meng de uitgegraven aarde met een bodemverbeteraar of aanplantgrond, zodat de grond de benodigde mineralen en voedingsstoffen bevat voor de conifeer. Plant de Thuja met de wortels net onder de grond en vul het aan plantgat op met de gemengde aarde. Druk daarna de grond stevig aan en voorzie de boom ruimschoots van water. Zo krijgen de nieuwe hagen de best mogelijke start om goed uit te kunnen groeien tot prachtige volgroeide Levensbomen!

Voor het aanplanten van een dichte haag heb je een x aantal planten nodig per strekkende meter. Hoeveel planten dit precies zijn, hangt af van de grootte van de planten bij de aanschaf. Voor de maten tot 120 cm hoogte, heb je 3 Thuja haag planten nodig per strekkende meter. Voor de planten groter dan 120 cm hoogte, geldt 2.5 plant per strekkende meter. Je kunt de juiste hoeveelheid vaste planten voor jouw tuin makkelijk en snel bestellen via de webshop. Wij doen ons best voor een snelle levering, bezorgen in heel Nederland en België en bieden bij besteding vanaf €300,- gratis verzending aan.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00