Helleborus
Aantrekkelijke groengekleurde bloemen en bladeren: voor een rustgevende sfeer.
Met de Helleborus, ook wel Nieskruid genoemd, zeg je vaarwel tegen een sombere wintertuin. De wintergroene, palmvormige bladeren sieren je tuin het hele jaar en daarnaast is de Helleborus een fraaie winterbloeier. In de koude maanden bewonder je groene of witte, klokvormige bloemen met een rustige uitstraling. Combineer Nieskruid met kleurrijke planten of houd je tuin sereen met enkel de groene plant.
Helleborus
Van hoog naar laag sorteren
Helleborus
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Helleborus kopen

Helleborus, ook wel Nieskruid genoemd, is een groot geslacht van bladverliezende en wintergroene vaste planten met prachtige bloemen. Van exotische planten als Oosters Nieskruid (Helleborus orientalis) tot Mediterrane planten als Corsicaans Nieskruid (Helleborus argutifolius): de vaste plant is inheems op diverse plekken in de wereld. De groene palmvormige bladen en groene bloemen van de Helleborus zorgen voor een rustige uitstraling. Door de rustige kleur is deze tuinplant erg goed samen met andere soorten planten in je border. De bloeitijd en kleur – witte, gele, roze, groene of paarse bloemen – van de Helleborus is afhankelijk van de soort. Sommige soorten bloeien al vanaf eind januari. De plant kan tot 50 centimeter hoog worden. Nieskruid Helleborus is een zogenoemde insectenlokker: vooral bijen zijn erg dol op de plant, en dan voornamelijk op de geur. Deze plant geeft een vrij onaangename geur af als deze wordt aangeraakt. De Helleborus is redelijk tot geheel winterhard en houdt van vocht doorlatende, humusrijke grond, die wat kalk bevat. Het verschilt per soort van welke standplaats de plant houdt. De meeste soorten houden niet van volle zon, maar een plek in de half schaduw of schaduw. 

 

Helleborus kopen bij Bomenenzo.nl

Ben je ook zo enthousiast over de Helleborus? Nieskruid Helleborus kopen doe je natuurlijk bij Bomenenzo. Bij ons ben je verzekerd van goede kwaliteit, scherpe prijzen en persoonlijke service. We hebben diverse soorten Helleborus te koop. Deze vind je hieronder. Vind door middel van product vergelijken – kijk bij de desbetreffende soort voor extra informatie – jouw favoriet en bestel deze gemakkelijk en snel online. Je kunt jouw nieuwe planten laten thuis bezorgen of gratis afhalen in de kwekerij. Bij besteding vanaf €300,- geniet je van gratis bezorging en door middel van een account aanmaken kun je jouw bestelling online volgen. Kijk voor meer informatie in de algemene voorwaarden of neem contact met ons op. Ook voor vrijblijvend persoonlijk advies kun je altijd bij ons terecht!

  • Helleborus foetidus: deze cultivar staat ook bekend Stinkend Nieskruid. Deze naam heeft de vaste plant te danken aan de geur die vrijkomt als de prachtige bloemen worden aangeraakt en het wintergroene blad wordt gekneusd. De onaangename geur ruik je echter alleen van heel dichtbij en de hangende, klokvormige, groenige bloemen met een rood randje en wintergroene bladeren van de Helleborus foetidus maken dit meer dan goed!
  • Helleborus argutifolius: deze groenblijvende plant onderscheidt zich van andere soorten Helleborus door zijn scherpgetande bladeren. Verder zijn de bloemen van de Helleborus argutifolius bijzonder groen, knikkend en komvormig. Het zijn zeer geschikte bloeiende vaste planten om groen aan te brengen in de border of onder bomen en heesters in de (half) schaduw.
  • Helleborus niger ‘Christmas Carol’: deze geliefde winterbloeier, ook bekend als Kerstroos, herken je aan schitterende witte bloemen in de kerstperiode. Maak van de feestdagen een magische tijd met de Kerstroos Helleborus niger ‘Christmas Carol’, die ook nog eens wintergroen blad heeft!Helleborus verzorgen

De vaste plant heeft wat verzorging nodig, wil je er optimaal van kunnen genieten. Geef de bloeiende vaste planten in het voorjaar, voor het bloeiseizoen, wat mest. Zo zal de plant prachtig bloeien in die periode. In droge periodes is het belangrijk dat je Nieskruid genoeg water geeft.  

Let op: de zaadjes van het Nieskruid Helleborus kunnen zorgen voor jeuk als je hiermee in aanraking komt. Als je de plant verzorgd is het dus nodig om goede tuinhandschoenen aantrekt. 

 

Helleborus snoeien

Over het algemeen geldt dat na het verstrijken van de bloeiperiode in het najaar de uitgebloeide bloemen weggehaald moeten worden. Het snoeien van de Helleborus verschilt per soort. Naast uitgebloeide bloemen, haal je het oude blad altijd weg om ziekten en plagen te voorkomen. Kijk bij de desbetreffende soort naar uitgebreide snoei instructies.

TIP: Heb je vragen over het snoeien of verzorgen van de Helleborus plant? Neem dan gerust contact met ons op. Wist je dat we bovendien ook een nieuwsblad hebben waarin we gratis tuinier tips en weetjes delen? Meld je aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 

Helleborus planten

Je kunt Nieskruid op veel plekken in de tuin planten in de volle grond en ook als plant in pot op het terras of balkon plaatsen. Zo zijn er soorten die de schaduw goed verdragen, maar ook een zonnige plek behoort tot de mogelijkheden. Volle zon wordt door de meeste soorten Helleborus niet goed verdragen; doorgaans is de half schaduw een goede plek. Plant de Helleborus in vocht doorlatende, humusrijke grond, die wat kalk bevat. Leg het Nieskruid, met pot en al, voor het aanplanten eerst in een emmer met water. Zo heeft de bloeiende vaste plant direct voldoende water tot zich genomen. Maak een ruim gat op de gekozen plaats waar je de Helleborus vervolgens in plaatst. Zorg er hierbij voor dat je de Helleborus niet te diep plant. Na het aanplanten is het goed om nog wat water te geven.

TIP: Nieskruid – zoals de Helleborus foetidus, Helleborus argutifolius en Helleborus niger – kun je goed combineren met andere bloeiende vaste planten en groenblijvende planten. In onze webshop vind je talloze soorten, waaronder Liriope muscari, de Hosta en Gele Kornoelje. Maak de mooiste combinaties voor jouw border met prachtige bloemen en decoratieve bladeren, waar je het hele jaar van geniet. Hulp nodig hierbij? We geven je graag persoonlijk advies, dus aarzel niet om contact op te nemen of een bezoekje te brengen. 

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00