Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Hosta
vragen? 0344 22 81 00

Hosta kopen - de mooiste eyecatcher in uw tuin

Hosta is een prachtige en opvallende verschijning in uw tuin. Het decoratieve blad en de bloemen, verschillend van kleur per soort, maken het een echte eyecatcher. De Hosta bloeit vrij laat in het seizoen. U geniet daardoor in het najaar nog van de mooie kleuren.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Hosta kopen:

De Hosta houdt van een plek in de (half)schaduw. Een zonnige plek kan eventueel ook, alleen moet de plant dan wel genoeg vocht krijgen. De meeste Hosta soorten hebben een vrij late bloeiperiode, waardoor u in het najaar nog kunt genieten van de mooie kleuren. De bladeren zijn bodembedekkend en gaan daarmee onkruidgroei tegen. De plant is winterhard, maar de meeste soorten Hosta verliezen hun blad in de winter.

Hosta verzorgen:

Een van de voordelen van de Hosta is dat deze vaste plant niet veel onderhoud nodig heeft. Geef wat extra voeding aan de Hosta door middel van mest. Het bemesten kunt u eens per jaar doen, in het voorjaar. Vooral in droge periodes is het goed om voldoende water te blijven geven. Helaas zijn de bladeren van de plant gevoelig voor slakken, dus bescherm de Hosta en geniet jarenlang van deze prachtige vaste plant. 

Hosta snoeien:

De Hosta hoeft vrijwel tot niet gesnoeid te worden. Het is bij de meeste soorten wel belangrijk om de uitgebloeide bloemstengels weg te halen. Dit doet u na de bloeiperiode. De bladeren worden in het najaar wat gelig van kleur. De meeste mensen zien dit als een prachtige herfstkleur. U kunt er bij het snoeien van de stengels ook voor kiezen om meteen deze bladeren te snoeien tot aan de basis.

Hosta planten:

De meeste soorten Hosta houden van een schaduwrijke plek. Op zo’n plaats bent u zeker van een goede groei en bloei. Houd er rekening mee dat de grond neutraal, voedzaam en vocht doorlatend is. Gebruik bij het planten ook aanplantgrond voor een optimale groei. Sommige soorten kunnen goed tegen wind, terwijl andere liever een beschutte plek verkiezen. Bekijk per soort welke standplaats de Hosta van uw keuze prefereert. De plant kan vermeerderd worden in het voorjaar door te delen. Hosta kunt u aanplanten in een border, maar ook in een pot op uw terras.

TIP: Gebruik de prachtige bladeren van de Hosta tussen een boeket van veldbloemen!