Hosta
Bijzonder decoratieve bladeren en schitterende bloemen.
Verrijk een schaduwplek in de border, op het terras of balkon met de een opvallende Hosta. De prachtige, grote bladeren van de Hartlelie zijn niet te missen en ook de klok- of trompetvormige bloemen stelen de show. Doordat de eyecatcher vrij laat in het seizoen bloeit, geniet je ook in het najaar nog van een kleurrijke tuin. Bovendien is de Hosta een goede bodembedekker, die jou verlost van onkruid in je tuin.

Hosta

Van hoog naar laag sorteren

Hosta

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Hosta kopen

De Hosta (Hartlelie) is een vaste plant met grote bladeren en klok- of trompetvormige bloemen. Het geslacht Hosta telt zo’n 25 tot 40 soorten en diverse cultivars, waarvan de Hosta sieboldiana Elegans en Hosta sieboldiana Frances Williams de bekendste zijn. De bladeren zijn afhankelijk van de soort hartvormig tot smal, donkergroen, blauwgroen of geelgroen en hebben afgetekende nerven. Ook de bloemen zijn er in verschillende kleuren. Hosta’s met geurende bloemen zijn verkrijgbaar in het wit, lila of paars en trekken veel dieren in de tuin aan. De populaire tuinplanten hebben niet alleen een fraai uiterlijk, maar zijn ook erg onderhoudsvriendelijk. De meeste Hosta soorten hebben een vrij late bloeiperiode, waardoor je in het najaar nog kunt genieten van de mooie kleuren. De bladeren zijn bodembedekkend en gaan daarmee onkruidgroei tegen. De plant is winterhard, maar de meeste soorten Hosta’s, zoals de Hosta ‘Gold Standard’ en Hosta ‘Big Daddy’, verliezen hun groene blad in de winter. Behalve als bodembedekker, is de Hartlelie een goede potplant voor op het terras en balkon. De meeste exotische planten houden van een schaduwrijke plek. Een zonnige plek kan eventueel ook, maar in de volle zon moet de plant wel genoeg vocht krijgen. Voor elk plekje in de tuin – zowel in grote tuinen als kleine tuinen – op het terras en balkon, is wel een Hosta Hartlelie te vinden! 

TIP: Gebruik de prachtige bladeren van de Hosta tussen een boeket van veldbloemen!

 

Hosta kopen bij Bomenenzo.nl

Wil je een Hosta kopen? Bij Bomenenzo ben je aan het juiste adres voor deze prachtige exotische planten. Je kunt jouw favoriet(en) online kopen, eventueel samen met de juiste grond en mest, en vervolgens laten thuis bezorgen of gratis afhalen. TIP: Bij online kopen kies je het best voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. 

In ons ruime assortiment vind je verschillende soorten Hartlelies, waaronder de:

  • Hosta ‘Gold Standard’: deze Hartlelie (pot 9cx9 cm) trekt met zijn grote, hartvormige bladeren en lila bloemen de aandacht in iedere tuin. 
  • Hosta ‘Royal Standard’: door de witte bloemen heeft de Hartlelie ‘Royal Standard’ een elegante uitstraling en zeer hoge sierwaarde. Een prachtige verschijning als solitair, in de border, Japanse tuin of als potplant. 
  • Hosta ‘Big Daddy’: de prachtige grijsblauwe bladeren maken van deze Hosta een echte eyecatcher. Bovendien is de witbloeiende Hartlelie ‘Big Daddy’ zeer sterk, winterhard en onderhoudsvriendelijk.  
  • Hosta ‘Krossa Regal’: deze elegante zomerbloeier met lila bloemen en grote grijsblauwe tot grijsgroene bladeren is een mooie verschijning en ideale bodembedekker.
  • Hosta ‘Golden Tiara’: de koningin onder de Hartlelies! De Hosta ‘Golden Tiara’ met groene bladeren met gele randen en lilapaarse bloemen heeft meerdere prijzen gewonnen en mag niet ontbreken op een schaduwrijke plek in de siertuin. 
  • Hosta undulata ‘Albomarginata’: deze cultivar is al een ware blikvanger door zijn grote, golvende bladeren met een opvallende witte rand. Tijdens de bloeiperiode in de zomer wordt de Hartlelie nog mooier vanwege de heerlijk geurende, lila bloemen, die wel een meter hoog kunnen worden. Een Hosta undulata ‘Albomarginata’ in pot (9x9 cm) shop je gemakkelijk, veilig en snel op Bomenenzo.nl.

 

Hosta verzorgen

Een van de voordelen van de Hosta is dat deze vaste plant niet veel onderhoud nodig heeft. Geef wat extra voeding aan de Hosta door middel van mest. Zo gaat de Hartlelie vol energie het nieuwe groei- en bloeiseizoen in. Het bemesten kun je eens per jaar doen, in het voorjaar, en in de zomer eventueel herhalen. Hartlelies houden van een vochtige bodem en kunnen daarom perfect worden aangeplant bij de vijver of aan het water. Het best is als de grond voortdurend vochthoudend tot vochtig blijft. Daarom is het in droge periodes belangrijk om tijdig en voldoende water te geven. Helaas zijn de bladeren van de plant gevoelig voor slakken, dus bescherm de Hosta en geniet jarenlang van deze prachtige vaste plant. Verder zijn Hartlelies gelukkig volledig winterhard, waardoor je je tijdens koude wintermaanden geen zorgen hoeft te maken om deze sterke bloeiende vaste planten. 

TIP: Meld je aan voor ons nieuwsblad met gratis tuinier tips en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zo ga je ieder seizoen goed voorbereid in! Heb je vragen over het verzorgen van jouw Hartlelie? Neem gerust contact op voor extra informatie en persoonlijk advies. 

 

Hosta snoeien

De Hosta, zoals de Hosta Francee, Hosta Sum and Substance, Hosta sieboldiana Elegans en Hosta sieboldiana Frances Williams, hoeft vrijwel tot niet gesnoeid te worden. Het is bij de meeste soorten Hosta’s wel belangrijk om de uitgebloeide bloemstengels weg te halen. Dit doe je na de bloeiperiode. Het groene blad wordt in het najaar wat gelig van kleur. De meeste mensen zien dit als een prachtige herfstkleur. Je kunt er bij het snoeien van de stengels ook voor kiezen om meteen deze bladeren te snoeien tot aan de basis.

Wist je dat de Hosta een eetbare plant is? De bloemen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in een salade en ook de andere plantendelen – waaronder de jonge scheuten, knoppen, bladeren en bloemknoppen van sommige soorten Hartlelies – zijn eetbaar.  

 

Hosta planten

De meeste soorten Hosta houden van een schaduwrijke plek, in de halfschaduw/ schaduw. Op zo’n plaats ben je zeker van een goede groei en bloei van je schaduw struiken. Staat je Hartlelie in de volle zon, dan moet de Hosta genoeg water krijgen. Houd er rekening mee dat de grond neutraal, voedzaam en vocht doorlatend is. Het best is een voldoende vochtige grond: een niet te droge grond, maar ook weer niet een te natte grond. Gebruik bij het planten van de bloeiende vaste planten potgrond, die goed doorlatend is voor een optimale groei. Goede grond en mest shop je gemakkelijk via de webshop. Sommige soorten kunnen goed tegen wind, terwijl andere liever een beschutte plek verkiezen. Bekijk per soort welke standplaats de Hosta van je keuze prefereert. De plant kan vermeerderd worden in het voorjaar door te delen. Hosta kun je aanplanten in een voldoende vochtige grond in de border, maar ook in een pot op het terras en balkon. Geef de nieuwe planten na de aanplanting water om goed te kunnen wortelen. 

Ben je ook zo gecharmeerd van de Hosta (Hartlelie)? Wat is je favoriet: de Hosta ‘Albomarginata’, Hosta ‘Krossa Regal’ of een andere topper? Een Hosta kopen voor grote of kleine tuinen doe je bij Bomenenzo.nl

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00