Hosta Undulata Albomarginata

Hartlelie Undulata Albomarginata

v.a.: € 1,95

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 1,75 per st.
€ 1,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De familie van de Hosta is vooral kenmerkend aan de diversiteit van prachtige bladeren. Ook de Hosta Undulata Albomarginata heeft een opvallend blad, het zijn grote bladeren met een witte rand. De Hosta ook wel Funkia genoemd is familie van de aspergefamilie. Deze familie is weer een familie van eenzaadlobbige planten. Een eenzaadlobbige plant is een plant waarbij de zaad of vrucht van groot economisch belang is. Kortom de Hosta Undulata Albomarginata is een populaire tuinplant en zorgt voor een leuk accent tussen uw planten

Onze voordelen:

Kopen van de Hosta

De Albomarginata zult u snel herkennen aan de grote bladeren met een creme-witte rand. Deze rand borduurt zich voort tot in de vleugels van het bladsteel. In de zomermaanden van juni tot en met augustus komen er trechtervormige paarse bloemen uit de Hosta, wat een prachtige uitstraling geeft aan uw tuin. Deze paarse bloemen kunnen wel één meter hoog worden en zorgen dus voor een mooie hoog-laag effect in uw tuin. Verder is deze Hosta een winterharde plant en kan wel tegen temperaturen van -30 graden Celsius. Koop online uw Hosta of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten.

Planten van de Hosta

Een schaduwrijke standplaats is voor deze soort van de aspergefamilie de beste plek waar de plant tot zijn recht komt. Elke voedzame en vochthoudende bodem is geschikt om deze Hosta tot een prachtige bloemenzee te laten groeien. De Hosta kunt u zowel planten in een bloempot als in een border. Zodra u kiest voor een border moet u goed opletten dat de grond geen harde lagen meer bevat, dit alles heeft te maken dat het goed doorlaatbaar is. Om de Hosta het beste tot z’n recht te laten komen moet u een gat graven zo groot als de kluit van de Hosta. Dompel vervolgens de kluit onder in een emmer met water en zet de tuinplant in het open gat. Zorg er daarna goed voor dat u de omliggende aarde weer goed aandrukt rondom de net geplaatste plant. Geef vervolgens de Hosta opnieuw water met een gieter en uw Albomarginata zal snel gaan groeien. Mocht u de vaste plant toch liever in een plantenbak willen neerzetten volg dan uiteraard de stappen net zoals bovenstaande. Enkel heeft u in dit geval niets te maken met harde lagen om het water goed te kunnen laten wegstromen. Om het water op een juiste wijze uit te pot te kunnen laten verwijderen is het verstandig om gebruik te maken van hydrakorrels en gaten in de bodem van uw plantenbak. Op deze pagina kunt u meer lezen over het planten van een boom of kluit.

Verzorgen van de Hosta

De Hosta Undulata Albomarginata is een zeer gemakkelijke tuinplant waardoor het daarom ook een populaire plant is geworden. In de zomermaanden moet u er goed voor zorgen dat de plant tijdens warme dagen genoeg water krijgt zodat deze niet uitdroogt. Ook is deze plant erg geliefd onder de slakken. In een border zijn de slakken een stuk lastiger te bestrijden dan in een plantenbak, maar probeer de slakken ver uit de buurt te houden van uw Hosta. De slakken maken namelijk erg grote gaten in uw prachtige bladeren waardoor de plant er snel lelijk uit ziet. Hier kunt u alles vinden over de bemesting van de Hosta.

Snoeien van de Hosta

Het is beter voor de plant om de uitgebloeide paarse bloemenstengels zelf te verwijderen uit de plant. Ook de groene bladeren veranderen na de bloeiperiode in gele/bruinachtige bladeren. U kunt wachten tot dat deze bladeren echt zichtbaar zijn of u kunt tijdig de bladeren afknippen tot aan de basis. In het voorjaar kunt u de planten wat mest geven wat de groei van uw Hosta bevorderd. Op deze manier kunt u jarenlang genieten van uw Hosta Undulata Albomarginata. Mocht u vragen hebben over het snoeien van de Hosta neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

  • Bloeikleur: Paars
  • Bloeitijd: Juli tot en met augustus
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Schaduw
  • Hoogte: 100 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hosta Undulata Albomarginata
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!