Conifeer/Hulst
Fraaie bladvormen en intense bladkleuren.
Halfstam Coniferen en halfstam Hulst staan bekend om hun mooie bladvormen én intense bladkleuren. Deze onderhoudsvriendelijke boompjes zijn goed winterhard én vaak ook wintergroen!
Conifeer/Hulst
Van hoog naar laag sorteren
Conifeer/Hulst
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Halfstam Conifeer/Hulst kopen

Halfstam Coniferen en halfstam Hulst zijn kleine bomen die bekend staan om hun mooie bladvormen en intense bladkleuren. Vrijwel alle soorten die wij verkopen zijn goed winterhard én wintergroen! Je geniet dus het jaarrond van een schitterende, levendige halfstam boom! Ben je op zoek naar een bijzonder opvallende verschijning? Kijk dan eens naar de Scherpe Hulst. Dit beeldschone boompje heeft stekelvormige, groene bladeren met een witte rand. Liever een Conifeer met frisgroene bladeren? Bekijk onze geliefde Leylandcipres. 

Geniet van onderhoudsvriendelijke halfstam bomen met een opvallend uiterlijk. Je kunt je nieuwe halfstam Conifeer of halfstam hulst online kopen via onze webshop, of kom je eigen boom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

 

Halfstam Conifeer/Hulst verzorgen

Het verzorgen van deze halfstam bomen is eenvoudig. Deze opvallende toppertjes kunnen goed groeien, zolang ze maar voldoende water en voeding tot hun beschikking hebben. Houd er wel rekening mee dat je halfstam het eerste jaar nodig heeft om goed te kunnen wortelen, geef deze periode daarom regelmatig zelf water. Ook kun je de groei en vitaliteit van je Conifeer/Hulst stimuleren door hem ieder jaar te voorzien van wat organische mest. Kies hiervoor bijvoorbeeld Kieseriet van DCM. Kieseriet zit vol met Magnesium, dit zorgt ervoor dat de bladeren mooi groen blijven.

 

Halfstam Conifeer/Hulst water geven

Vooral het eerste jaar na aanplant heeft je halfstam Conifeer/Hulst ondersteuning nodig in zijn watervoorziening. Geef hem wekelijks water, tenzij er al veel regen is gevallen. Bij hele warme en droge perioden mag je gerust vaker water geven, probeer de bodem licht-vochtig te houden. Na het eerste jaar heeft je boompje goed kunnen wennen en hoef je hem alleen nog water te geven bij langere warmte en droogte.

 

Halfstam Conifeer/Hulst snoeien

Het snoeien van een Conifeer of Hulst is vrij eenvoudig, beide zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Hoe en wanneer je jouw specifieke soort het beste kunt snoeien, vind je terug op de bijbehorende productpagina. Wat bij alle soorten geldt is dat je ieder jaar in ieder geval de dode, zieke en beschadigde takken kunt verwijderen. Zorg er wel altijd voor dat je snoeischaar schoon én scherp is! Zo voorkom je beschadigingen en infecties aan de takken van je halfstam.

 

Halfstam Conifeer/Hulst planten

Voor een geslaagde aanplant is het belangrijk om te zorgen voor een voedzame en goed vochtdoorlatende bodem. Met vochtdoorlatend bedoelen we dat (regen)water gelijk goed door de grond heen kan zakken. Om zeker te zijn dat jouw grond geschikt is, raden we je aan om speciale aanplant grond door je tuingrond te mengen. Aanplant grond maakt je tuingrond lekker luchtig én zit vol voeding voor je halfstam. Wat de beste standplaats is voor jouw halfstam, vind je terug op de bijbehorende productpagina.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00