Blauwe Ceder

Cedrus deodara Feelin Blue

v.a.: € 47,50

Formaat
Afmeting Ministam, Stamhoogte NVT, Totaalhoogte NVT
  • Koop 2 st. voor € 44,50 per st.
€ 47,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Blauwe ceder (Cedrus DeodaraFeelin’ Blue) is een prachtig naaldboom die het hele jaar door uw tuin siert. De wintergroene boom is dankzij de rustige groei ook erg onderhoudsvriendelijk en heeft elk seizoen weer een andere look. Dit maakt de Blauwe ceder een pracht exemplaar voor elke soort tuin!Onze voordelen:

De Blauwe Ceder wordt ook wel de Cedrus DeodaraFeelin’ Blue genoemd en komt oorspronkelijk voor in het gebied van de Middellandse Zee. De blauwe Ceder is een prachtige naaldboom met grijs-   tot grijsblauwe kleur. De wintergroene boom groeit rustig waardoor hij onderhoudsvriendelijk is. De takken van de boom zijn licht hangend en groeien breed uit. De stam van de jonge boom is eerst nog grijs en glad en wordt naarmate de boom ouder wordt ruwer. Tevens zal de schors in kleine plaatjes loslaten waardoor er een rood bruine bast zichtbaar zou worden. Dit is zeker van sierwaarde tot de boom. De vertakking van de Ceder is vrij los en alle takken groeien schuin omhoog. Ook de twijgen van de Blauwe Ceder hebben eerst een andere kleur. Zo zijn de twijgen van de jongen Cedar eerst nog grijsgroen er worden in het tweede jaar echt grijs. In de herfst verschijnen er opvallende kegels aan de boom die eerst groen zijn en later bruin kleuren. De naalden zijn op de lange loten alleenstaand en staan in bosjes op de korte loten. Dit geeft een erg decoratief effect.

Lees meer
De blauwe ceder gaat zijn eigen gang en groeit in zijn eigen vorm. Snoei is dan ook niet per se nodig. Wel kunt u enkele takken verwijderen of bijvoorbeeld de hoogte of breedte van de boom beperken. Snoei in de winter. Snoei echter niet tijdens vorst.
Lees meer
Gedurende het eerste jaar na aanplanten is het belangrijk dat de Blauwe ceder structureel water krijgt. Geef daarom tijdens droogte van langer dan een week één emmer water. Wanneer het ook nog erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef daarna alleen nog water tijdens warme en droge periodes.
Lees meer
Ondanks dat de blauwe ceder weinig eisen stelt aan de grond staat hij het liefst op een goed doorlatende- en humusrijke grond. Plaats de ceder op een zon/ halfschaduw standplaats in een ruime pot of in de aarde. Gebruik tijdens het planten aanplantengrond zodat u uw Ceder van een goede start voorziet. Geef na aanplanten voldoende water zodat de wortels goed aan de grond kunnen wennen.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blauwe Ceder
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!