Dakbomen
Een groene schaduw
Sfeervolle, natuurlijke overkapping: brengt meer schaduw & beschermt tegen zonlicht.
Dakbomen voorzien je tuin van een heerlijke schaduwplek. De takken van deze bomen zijn door ons geleid in een speciaal metalen rek, waardoor een mooie dakvorm ontstaat. Je geniet dus al snel van je eigen natuurlijke parasol!

Dakbomen

Van hoog naar laag sorteren

Dakbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Dakbomen kopen:

Dakbomen zijn bijzondere bomen en ze worden ook wel Parasolbomen genoemd. In feite is de dakboom een natuurlijke parasol: het geeft een goede bescherming tegen de zon. De dakbomen kun je goed in vorm houden en zijn niet alleen geschikt voor grote tuinen. Ook in kleine tuinen komt de dakboom mooi tot zijn recht. Bij ons kun je diverse soorten Dakbomen kopen en laten bezorgen: DakplataanDakmoerbeiDakprunusDak Liquidambar, Dak Kiwi.

De dakbomen zijn te koop in verschillende soorten en maten. Bij elke boom is de afmeting van de stamomtrek aangegeven in centimeters.  Deze omtrek wordt gemeten op ongeveer 1 meter hoogte. De stamhoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant van de kluit tot de onderste takken. Deze hoogte blijft hetzelfde naarmate de dakboom ouder wordt. De standaardhoogte is 220 of 240 centimeter. Kluit: er zijn verschillende bomen leverbaar met en zonder kluit. De dakbomen zonder kluit hebben kale wortels en worden verpakt in een zak om uitdroging te voorkomen. De boomsoorten met kluit moeten met kluit en al de grond in. Je hoeft dan niets van de kluit af te halen, want dit verteert in de grond. Als de kluit wordt verwijderd, zijn de wortels niet meer beschermd. Dan vervalt de hergroeigarantie.

 

Dakbomen kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste soorten dak of parasolbomen kun je makkelijk en snel online kopen bij Bomenenzo.nl. Alle dakbomen zijn geteeld in onze eigen kwekerij. Bij ons ben je verzekerd van veilig betalen en kun je uit prachtige dakbomen kiezen. De dakboom is een natuurlijke overkapping. Je kunt deze bijzondere boom ook komen bekijken bij onze kwekerij. Je bent van harte welkom op onze kwekerij in Lienden. De meeste dakbomen of parasolbomen zijn op voorraad. Naast de dakbomen verkopen wij ook diverse soorten vaste plant, groenblijvende heesters, oude fruitbomen, verschillende bomen en planten en haagplanten en kantenklaar hagen, zoals de Portugese Laurier en de Taxus Baccata. Wij hebben kleine bomen voor de kleine tuin, maar ook exemplaren voor grote tuinen. Denk bijvoorbeeld eens aan een meerstammige boom of kleine bomen op stam.

 

Dakbomen verzorgen:

De verzorging van de dak of parasolbomen is niet moeilijk. De dakboom is een natuurlijke overkapping. Doordat de takken tijdens de groei worden gebogen tot een dakvorm, is het noodzakelijk om de dakboom af en toe te snoeien. De takken zijn vastgemaakt aan een constructie van bamboestokken of een gecoate ring. De nieuwe takken worden telkens opnieuw aan de dakconstructie gebonden. Daardoor ontstaat er een dicht bladerdak. De dakbomen zijn winterhard. Diverse soorten zijn bladverliezend, terwijl andere dakbomen het hele jaar door groenblijvende bomen zijn. De meeste soorten dak of parasolbomen houden van een zonnige plek, maar verdragen ook goed een plaats in de halfschaduw. Er wordt per boom aangegeven wat de juiste verzorging is en welke standplaats de dakboom het fijnst vindt.

 

Dakbomen snoeien:

Het snoeien van dakbomen of parasolbomen ieder jaar nodig. De takken zijn tijdens de groei gebogen tot een dakvorm en om deze vorm te behouden is het bijsnoeien nodig. Wij adviseren om te snoeien na de bladval in het najaar, maar niet tijdens vorst. Zorg tijdens het snoeien voor scherp gereedschap. De uitstekende takken kun je teruggeleiden naar het frame. Op die manier krijg je sneller een volgroeid dak. De overige takken kunnen worden afgeknipt.

 

Dakbomen planten:

Het planten van een dakboom is niet lastig. Graaf eerst een ruim gat waar de kluit van de boom goed in past. Plant de dakboom op de goede diepte. Als de grond erg vochtig is kun je overwegen om drainage aan te leggen. Ook kun je ervoor kiezen om de boom wat hoger te planten. Vul het gat daarna aan met aanplantgrond en de uitgegraven grond. Door het plaatsen van boompalen en boomband blijft de dakboom mooi recht staan en zal deze niet kunnen omwaaien. Geef na het aanplanten veel water aan de boom. De mooiste dakbomen kopen doe je eenvoudig en snel bij Bomenenzo.nl. Wij hebben in ons assortiment bomen voor de kleine en de grote tuin en bomen en planten die het hele jaar groenblijvend zijn. Bij het online kopen ben je bij ons verzekerd van veilig betalen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste tuiniertips.

 

Verschillende dakbomen:

  • Dak Blauwe Regen: De Dak Blauwe Regen is verkrijgbaar in een ronde en vierkante vorm. Deze dakboom is een prachtige soort met grote, opvallende bloemtrossen. De Dak Blauwe Regen vormt een natuurlijke parasol. De boom is in verschillende kleuren verkrijgbaar.
  • Dakmoerbei: De Dakmoerbei Morus Alba is te koop in 2 verschillende varianten. De vruchtloze Dakmoerbei (Morus Alba Fruitless) en de vruchtdragende Dakmoerbei. Die laatste bomen zitten vanaf het voorjaar vol met vruchtjes. Zowel de vruchtloze Dakmoerbei als de vruchtdragende Dakmoerbei zijn prachtig met grote bladeren en witte bloemen.
  • Dakplataan: De Dakplataan Platanus groeit erg snel en vormt zo een natuurlijke overkapping. De Dakplataan Platanus is geschikt voor in zowel kleine tuinen als de grotere tuinen.
  • Dak Photinia: De Dak Photinia heeft prachtige rode bladeren bij het uitlopen en is makkelijk te onderhouden. De Photinia bloeit met witte bloemetjes en valt onder de groenblijvende bomen.

                                                             

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00