vragen? 0344 22 81 00

Dakbomen online kopen uit eigen kwekerij

Een Dakboom kopen is genieten van een prachtige boom. De Dakboom creëert schaduw en sfeer in uw tuin. Er zijn bomen die snel resultaat geven zoals: Dakplataan, Dakmoerbei, maar ook bomen die vruchten geven: Dak Kiwi. De Dakbomen worden geteeld in eigen kwekerij. U kunt deze bomen bij ons bekijken of online bestellen.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Dakbomen kopen:

Dakbomen worden ook Parasolbomen genoemd. Ze worden zo genoemd, omdat deze bomen een goede bescherming bieden tegen de zon. U kunt verschillende soorten Dakbomen kopen en laten bezorgen: Dakplataan, Dakmoerbei, Dakprunus, Dak Liquidambar.

Uitleg maten:

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Deze maat wordt niet groter naar mate de boom ouder wordt.

Kluit:  Sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

Bomen die met kluit geleverd worden moeten met kluit en al de grond in. U hoeft niets van de kluit af te halen. Dit verteerd in de grond. Als u de kuit verwijderd, zijn de wortels niet meer beschermd. Bij afhalen van de kluit vervalt de hergroeigarantie.

 Lees ook ons plantadvies voor de aanplant van uw bomen.


Eigenschappen Dakbomen:

  • Takken worden uitgebogen tot dakvorm. Dit gebeurt met een constructie van bamboestokken of een gecoate ring.
  • Jaarlijks nieuwe takken aanbinden, zorgt voor een dicht dak.
  • Dakbomen zijn gemakkelijk te snoeien - 1x per jaar na de bladval.
  • Dakhoogte standaard 2.20 meter of 2.40 meter. Afwijkende hoogten ook leverbaar.

Plantadvies Dakbomen:

Door de windgevoeligheid van een Dakboom adviseren wij om deze bomen aan 2 palen vast te zetten met een boomband. Snoeien kan vanaf eind september/oktober, zodra het blad gevallen is. Een vroege snoei van Dakbomen heeft als voordeel dat de wonden snel helen en dat de voedingsstoffen uit de bladeren door de boom zijn opgeslagen. U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Dakbomen bestellen, aanbiedingen en andere opties. In onze Dakboom webshop zijn verschillende Dakbomen te koop.

Voor 90% van alle dakbomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen dakboom kwekerij in Gelderland komen, dus gegarandeerd een vers product.