Dakbomen
vragen? 0344 22 81 00

Dakbomen kopen uit eigen kwekerij

Een Dakboom kopen is genieten van een prachtige boom. De Dakboom creëert schaduw en sfeer in uw tuin. Er zijn bomen die snel resultaat geven zoals: Dakplataan, Dakmoerbei, maar ook bomen die vruchten geven: Dak Kiwi. De Dakbomen worden geteeld in eigen kwekerij. U kunt deze bomen bij ons bekijken of online bestellen.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

   

 

Dakbomen kopen:

Dakbomen worden ook Parasolbomen genoemd. Ze worden zo genoemd, omdat deze bomen een goede bescherming bieden tegen de zon. U kunt verschillende soorten Dakbomen kopen en laten bezorgen: DakplataanDakmoerbeiDakprunusDak Liquidambar.

 

Uitleg maten Dakboom:

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Deze maat wordt niet groter naar mate de boom ouder wordt.

Kluit:  Sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

Bomen die met kluit geleverd worden moeten met kluit en al de grond in. U hoeft niets van de kluit af te halen. Dit verteerd in de grond. Als u de kuit verwijderd, zijn de wortels niet meer beschermd. Bij afhalen van de kluit vervalt de hergroeigarantie.
Eigenschappen en onderhoud Dakbomen:

De takken worden tijdens de groei gebogen tot dakvorm waarna ze vast worden gemaakt een constructie van bamboestokken of een gecoate ring. Wanneer de nieuwe takken stees opnieuw aan de dakconstructie worden gebonden ontstaat er een dicht  bladerdak. Dakbomen zijn gemakkelijk te snoeien. Wij adviseren de boom te snoeien na de bladval maar niet tijdens de vorst. De standaard hoogte die wij leveren is 2.20 of 2.40 centimeter. Heeft u liever een andere hoogte neem dan contact met ons op. 


Plantadvies Dakbomen:

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

 

U kunt altijd contact met ons opnemen  voor meer informatie over Dakbomen bestellen, bezorgen en aanplanten. In onze Dakbomen webshop zijn verschillende Dakbomen te koop. Voor 90% van alle Dakbomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Dakboom kwekerij te Gelderland komen.