Dak Ginkgo

Ginkgo biloba

v.a.: € 175,00

Formaat
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 220-240cm, Totaalhoogte 220-240cm
Op aanvraag
€ 175,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De ginkgo biloba is een van de mooiste dak bomen deze boom heeft vooral sierwaarde en geeft weinig schaduw dit komt door zijn langzame groei.

Onze voordelen:

De Dak Ginkgo is een sterke boom die zeer oud kan worden. De Dak Ginkgo staat ook wel bekend als Japanse Daknotenboom. De Dak Ginkgo is een langzaam groeiende boom. De boom groeit met waaiervormig fris groen blad. De bladeren zitten met 3-5 blaadjes bij elkaar aan de takken. De Dak Ginkgo is als het gaat om standplaats en bodemsoort heel makkelijk. De Dak Ginkgo groeit vrijwel overal. In de herfst zal het blad van de Dak Ginkgo naar goud geel verkleuren waarna het van de boom zal afvallen.Naast de Dak Ginkgo verkopen wij ook de Bol Ginkgo

 

Lees meer
Doordat de Dak Ginkgo langzaam groeit, is snoeien eigenlijk niet nodig. U kunt de uitstekende takken door het het dak binden om zo een steeds voller dak te creëren. Wilt u de Dak Ginkgo toch snoeien doe dit dan aan het begin van het voorjaar.
Lees meer
Geef de Dak Ginkgo in droge perioden regelmatig water. Zeker de eerste jaren is dit erg belangrijk.
Lees meer
De Ginkgo Biloba groeit op alle grondsoorten als de grond maar wel vochtdoorlatend is.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit van de Dak Ginkgo makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie. Een pot, emmer of plantzak (zwart), moet wel verwijderd worden voor aanplant.

3. Plant de Dak Ginkgo op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is de boom net met de wortels onder de grond plaatsen.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen. Zorg dat alle wortels bedekt zijn. Stamp voorzichtig de grond rond de boom aan. Geef tevens de boom nu water, zodat de wortels zich vol kunnen zuigen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Dak Ginkgo om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dak Ginkgo
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is het dak een vierkant of kruis?

Bij de meeste dakbomen, zoals Dakplataan, Dak Amberboom, Dakmoerbei Fruitless, Dak Ginkgo, Dak Prunus nigra bestaat het dak uit 6-armen (kruisdak). Deze heeft een doorsnede van 1.80meter.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!